Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Ja isti ovaj rocoren koristim za dron nekih godinu dana.
Dron + sarzer sa baterijama + kontrolere I ponekad telefon ili powerbank uz sve ovo. Greje se ali ne da ne možeš da dodirneš punjač.

Jedino sa nekim lumix aparatom zna da se zaglupi u pregovaranju i isključi taj port. S tim da je sa aparatom takva situacija na svim multi port punjačima koje sam probao, tako da je verovatno nešto do njega.

Ja sam uzeo ovaj, vrlo sam zadovoljan kako radi.
Moraćeš malo da experimentišeš sa podešavanjima, na jačem podešavanju prosviraćeš dugmetastu bateriju kao od šale.

Ja sam uzeo ovaj, vrlo sam zadovoljan kako radi.
Moraćeš malo da experimentišeš sa podešavanjima, na jačem podešavanju prosviraćeš dugmetastu bateriju kao od šale.
Ja čekam na Temu da miponude dobar popust za neki Docreate. Ne znam kakvi su, ali ako daju dobar popust, uzeću.

Verovatno ste ga viđali u Essager i Vention izvedbi...
Elem, crkao je prvi port, i ako je većinu života punio telefon od 27W (9V x 3A) i ne bi ni pisao ovde da nije problem u tome kako je crkao.
Dok ostali portovi rade OK, prvi uglavnom odbija pregovore sa uređajima, po nekada uspostavi 5V x 2A ali dolazi do takvog usijavanja da počinje lak da smrdi.

Nekada, kada sam bio mlađi, u lokalnom DVD-u smo učili da su punjači drugi ili treći uzročnik požara u celoj USA.
Ovaj se srećom nije zapalio ali da nisam obratio pažnju na njega (zašto ne puni telefon) ko zna šta bi se desilo a i bio sam se nameračio da kupim još jedan za radionicu, taman sam nabavio nekoliko USB lemilica na 20V.

Moraću da tražim neki drugi model, koji ne prekida punjenje i radi novi "handshake" svaki put kada mu se doda novi uređaj ili kada završi sa punjenjem nekog koji mu je prikačen, jer je i to iritantna osobina ovog modela.

Od kada je na Samsung punjaču počeo jedan port čas radi, čas ne radi, počeo sam da isključujem iz struje punjače čim se ne koriste, ali onda shvatim da ih imam toliko, da nema šanse da svaki uključim/isključim svaki put. Posebno što su neki nedostupni za lako dohvatiti, samo je kabal izvučen. Na stranu uređaji koji su 24/7 uključeni na nekom stand by.

Vidi na YT dal je neko radio recenziju, ja kad sam uzimao onaj što sam uzeo jedva da sam dva video našao o tom modelu ali je ispao OK.
Jedino što bi preporučio je da "sonde" budu odvojene jer je bitno da obe budu pritisnute jednako a kod ovih modela što imaju fixne sonde mora malo da se
"ljulja" levo-desno dok ne nađeš poziciju gde obe jednako pritiskaju ali uvek može da se omakne, kod ovih sa odvojenim sondama je jednostavnije raditi.

Od kada je na Samsung punjaču počeo jedan port čas radi, čas ne radi, počeo sam da isključujem iz struje punjače čim se ne koriste, ali onda shvatim da ih imam toliko, da nema šanse da svaki uključim/isključim svaki put. Posebno što su neki nedostupni za lako dohvatiti, samo je kabal izvučen. Na stranu uređaji koji su 24/7 uključeni na nekom stand by.
Ja sam pre dosta vremena kupio kod nasih kineza adapter za ove razne utikace sa prekidacem koji je idealan za tes stvari. Hteo sam posle da kupim jos koji komad ali ih nije bilo. Evo slicnih koje sam sad na brzinu nasao:

Vidi na YT dal je neko radio recenziju, ja kad sam uzimao onaj što sam uzeo jedva da sam dva video našao o tom modelu ali je ispao OK.
Jedino što bi preporučio je da "sonde" budu odvojene jer je bitno da obe budu pritisnute jednako a kod ovih modela što imaju fixne sonde mora malo da se
"ljulja" levo-desno dok ne nađeš poziciju gde obe jednako pritiskaju ali uvek može da se omakne, kod ovih sa odvojenim sondama je jednostavnije raditi.
U opisu hvale da su lakši za upotrebu sa spojenim elektrodama. Ja nemam iskustva, pa sam im poverovao! 🤣

Sa fiksiranim elektrodama je najzgodnije ako radiš samo baterije, znaš debljinu lima i imaš tipsko štelovanje u zavisnosti od debljine lima dok sa odvojenim elektrodama nikada ne možeš da ubodeš isti razmak i uvek je različit punkt. Kad smo već kod tih uredjaja da li je neko pokušao umesto bakarne da koristi volframovu elektrodu?

I just found this on AliExpress:
US $65.70 | UGREEN Max5c Wireless Bluetooth Headphones 43dB Hybrid Active Noise Cancellation Hi-Res LDAC 75H Spatial Audio Earbuds Headset
Izadju 33$ sa popustima. Jel to ok cena

ja mislim da nije. Za taj novac imaš kod nas

Jel ima neko preporuku za spot welder?
Uglavnom bih ga koristio za dugmaste baterije.
Neko je skoro u nekoj temi preporučio "DH30", mislim da ga ima u izvedbi nekoliko proizvođača.
Kako god, evo video, verovatno bi ti bio "overkill" ali možda nekom drugom bude od koristi:

Da li je iko kupio neku jeftinu bezicnu tastaturu ili misa (ili komplet) sa ali express-a, da moze da je preporuci? Nesto najjeftinije, da korektno zavrsava posao.
Sluzilo bi u ponekim situacijama samo, kada prebacim sliku sa monitora na TV, manje vise za multimediju...

@vladat1 Hvala. Gledam neke bluetooth slusalice najvise za tv. Koristim vec nekih par ali su samo jedne over ear a iskreno hocu malo da odmorim usi. Spavam sa cepovima preko dana slusalice u usima bar uvece uz film da odmorim usi.

Da li je iko kupio neku jeftinu bezicnu tastaturu ili misa (ili komplet) sa ali express-a, da moze da je preporuci? Nesto najjeftinije, da korektno zavrsava posao.
Sluzilo bi u ponekim situacijama samo, kada prebacim sliku sa monitora na TV, manje vise za multimediju...

Imaš na gamebirs rs odličnu bežičnu sa mišem, koja svetli i ima punjivu bateriju za oko 1.000,00 dinara

Da li je neko kupovao nešto protiv golubova poput veštačkih sova, sokola ili nešto drugo a da ima efekta? 😁

Dosta lexar kartica i fleseva cesto iskace na 40-50-60% popusta u coinima pa evo par linkova da zapratite.
Preporucio bih ove high endurance microsd kartice za auto kamere.

US $25.00 | Lexar SILVER PLUS Memory Card 64GB 128GB 256GB Read Speed Up To 205mb/s A2 V30 4K UHD TF 1366x Card Professional Micro SD Card

US $25.00 | Lexar Memory Card Professional SILVER PLUS 64GB 128GB 256GB Read Speed Up To 205mb/s TF 1366x Card 4K UHD Micro SD Card

US $15.90 | Lexar SD Card 800X Pro 128GB 64GB 32GB Memory Card Classe 10 3D 4K V30 Video High Speed Capacity UHS-I 150MB/s Card for Camera

US $24.60 | USB 3.1 Lexar M900 USB Flash Drive 64GB 128GB 256GB Read Speed Up To 300MB/s JumpDrive Pendrive Mini U Disk USB Memory Stick

US $19.60 | 100% Original Lexar HIGH-ENDURANCE Memory Card 64GB 128GB U3 V30 Class 10 High Speed 32GB U1 V10 Micro SD Card UHS-I TF Card

US $13.51 | Original Lexar JumpDrive Dual Drive D400 USB 3.1 Type C/A Memory Stick Dual Slot USB Flash Drive 32GB 64GB 128GB 256G For PC/Mac

US $6.10 | A1 V30 Original Microsd Memory Card for Phone Tablet DVR Lexar Micro SD Card 128GB 64GB 32GB Max 100Mb/s C10 Flash TF Card

US $6.43 | Original Lexar JumpDrive M400 USB 3.0 Flash Drive 32GB Read Max 130MB/s Memory Stick 64GB 128GB 256GB Metal USB Stick For PC

Stigao mi GaN Tuki punjač od 65w, uparen sa Tuki kablom od 3m :LOL:

€23.76 | Toocki GaN 65W USB Type C Charger Fast Charging QC4.0 QC3.0 PD3.0 for iPhone 16 15 14 13 12 Xiaomi 12 11 Samsung S23 S22 Laotop

Ubola na prvu protokol za Honor 90 lite, lagano mu daje super charge. Plaćen €5.39 - ja presrećna.

imas u srbiji za 2000 rsd komplete ne znam koliko na aliju moze da bude jeftinije.
znam da ima, nego kao racunam da svakako od kineza za iste pare uvek dobijes malo veci kvalitet, a meni nije hitno.
ali sve je to realno budzet varijanta, vazno da radi.
hvala svima na odgovorima, uzecu verovatno gembird komplet onda, ako ne i nesto sa touchpad-om (da ne nosim dva komada tehnike sa sobom).

To je vise izuzetak nego pravilo, ima dosta toga sto se ne isplati uzimati od kineza, npr ove genericke tastature.

Kinezi imaju solidne jeftine mehanicke tastature i neke ok bezicne miseve ali to je po komadu vec duplo od toga sto bi potrosio i overkill za televizor.

Ova prica sa touchpadom ce ti zavrsiti posao, 2 u 1 ti je za TV top izbor.

da, sad razmisljam vise o tome. privuklo me kod gembird da ima sa osvetljenjem i punjivim baterijama za samo 1.000, ali koliko sam video na sajtu ovako na prvu, do 2.000 je sve sa baterijama koje se menjaju i bez svetla (a ono mi zvucalo kao dobar dodatak, za gledanje filmova u mraku).

nista, istrazicu malo pa uzeti nesto. imaju i tastature sa analognim kruzicem za zvuk, ni to nije lose. videcu do max 20e nesto kod nas onda. hvalaa.

Da li je neko kupovao nešto protiv golubova poput veštačkih sova, sokola ili nešto drugo a da ima efekta? 😁
Ako nadjes neko resenje, bio bih ti zahvalan da mi javis. Ja kupio gavrana, eno zajahali ga 😂😂
Jedino sto mi je za sada dalo efekata, to je sto sam postavio one siljke na grede protiv golubova, ali ostatak krova i dalje terorisu
Baš danas naručio dva komada kolegi + wireless charger + neke kabliće.
+1 za Toocki - imam veliki broji njihovih kablova, par komada GaN punjaca + 10ak upaljaca za auto koje nikada necu da iskoristim. Sve u svemu, pouzdan brend 💯

Ako nadjes neko resenje, bio bih ti zahvalan da mi javis. Ja kupio gavrana, eno zajahali ga 😂😂
Jedino sto mi je za sada dalo efekata, to je sto sam postavio one siljke na grede protiv golubova, ali ostatak krova i dalje terorisu
Pomaže struna da ne sleću na gelender ako imaš za šta da vežeš 😁

0.41 € uz MKD coins

Trgovac mi poslao uputstvo kako se koristi i sliku upakovane pošiljke - za sve ove godine do sada nisam doživeo

i to za njega piše da nije pouzdan :)
da, sad razmisljam vise o tome. privuklo me kod gembird da ima sa osvetljenjem i punjivim baterijama za samo 1.000, ali koliko sam video na sajtu ovako na prvu, do 2.000 je sve sa baterijama koje se menjaju i bez svetla (a ono mi zvucalo kao dobar dodatak, za gledanje filmova u mraku).

nista, istrazicu malo pa uzeti nesto. imaju i tastature sa analognim kruzicem za zvuk, ni to nije lose. videcu do max 20e nesto kod nas onda. hvalaa.
imam je dve godine radi bez greške

Ja stavljam one svetlucave alu trake ,cuju se na vetru i vremenom ih vetar pokida . Al izbegavaju ta mesta.

Iskoči mi ovaj 100w Essager za 10.37usd preko mk coins i neki kupon od 4usd.
Imam već ovaj i jako sam zadovoljan. Samo obratite pažnju, izaberite eu crni a ne beli. On je iz nekog razloga jeftiniji na poslesnjem koraku:

US $41.60 | Essager 100W GaN USB Type C Caricabatterie PD QC Quick Charge 4.0 3.0 Type C Ricarica Rapida Per iPhone 14 13 12 Xiaomi Macbook

Nazad
Vrh Dno