Šta je novo?

Supernova (2024)

Je li moze nekako da se iskoristi stara telefonska instalacija u kuci (plavo bela bakarna parica i uticnice u zidovima) ako se prebacim na Supernovu?
Koliko sam razumeo tel. signal bi dosao koaxom do rutera (nemam mogucnosti za optiku) i onda dalje da li je moguca neka gimnastika sa starom tel. instalacijom?

Ne može. Jedino ako je u bužiru pa da se pokušaju zamijeniti kablovi.
Od rutera idu mrežni kablovi koji imaju 8 žica
Ili koaksijalni svaki do jedan od 3 TV uređaja na koja imaš pravo po ugovoru ali oni ne idu od rutera.

Dodatni paketi kodirani na ci kartici
Zvao pre par dana i unlock za move app ali na kartici locked
Imaju neki broj gde se brze jave,ovako se ceka 30+ minuta

Malo je 18m dinar,ovaj trash plafon vredi 22m free

Taktika iz Cikaga 30 tih godina,seku optiku konkurenciji da bi uvaljivali raspali coax

Je li moze nekako da se iskoristi stara telefonska instalacija u kuci (plavo bela bakarna parica i uticnice u zidovima) ako se prebacim na Supernovu?
Koliko sam razumeo tel. signal bi dosao koaxom do rutera (nemam mogucnosti za optiku) i onda dalje da li je moguca neka gimnastika sa starom tel. instalacijom?
Ако мислиш на телефонски сигнал можда би могло некако да се повеже, телевизијски и интернет сигнал иду преко коаксијалних каблова и немају никакве везе са телефонским кабловима.

Da, pitam samo za fiksni telefon.
Net i TV znam kako funcionisu preko supernove, koristio sam vec, a i po komsiluku sam sredjivao instalaciju .
Vidim da na ruteru (TC7210) postoje dve uticnice za tel kabel pa ako bih jedan kabel povezao na postojecu uticnicu u zidu da li bih mogao taj signal da koristim i u ostalim prostorijama gde su postojece tel, uticnice (povezane plavo belom bakarnom paricom).

Naravno pricam samo o fiksnoj telefoniji

Mada kad bolje razmislim tesko da to moze bez razvlacenja nove instalacije.

Poslednja izmena:
Da, pitam samo za fiksni telefon.
Net i TV znam kako funcionisu preko supernove, koristio sam vec, a i po komsiluku sam sredjivao instalaciju .
Vidim da na ruteru (TC7210) postoje dve uticnice za tel kabel pa ako bih jedan kabel povezao na postojecu uticnicu u zidu da li bih mogao taj signal da koristim i u ostalim prostorijama gde su postojece tel, uticnice (povezane plavo belom bakarnom paricom).

Naravno pricam samo o fiksnoj telefoniji

Mada kad bolje razmislim tesko da to moze bez razvlacenja nove instalacije.
Ako imas u paketu i fikcni onda moze,Ja imam paket Super PLAN 3 , Net, TV , Fikcni
Treba ti telefonska utičnica rj11 i dozna

Ako imas u paketu i fikcni onda moze,Ja imam paket Super PLAN 3 , Net, TV , Fikcni
Treba ti telefonska utičnica rj11 i dozna
Mislim da na ruteru se koristi voip tehnilogija, koliko se secam. Iz rutera ide na telefon kabl. Ako imas fiksni mts_ovu klasiku to ti i ostaje jedino ako hoces da prenes broj u supernovu onda zicu gase, tako su bar kod mene radili ali sam ja kasnije ugasio fiksni. Ne treba mi.

Da li se supernova coax set top box, može preneti na bilo koju drugu supernova coax lokaciju?Probao sam SBB box i on radi na bilo kojoj drugog lokaciji.
Imam samo opciju supernove na lokaciji pa moram da budem siguran sa preseljenjem supernove.

Catv lampica konstantno svetli crveno, a LOS i Internet lampice blinkaju crveno. Naravno, nemam internet. Da li je ruter riknuo ili su neke (druge) tehnicke smetnje u pitanju ? Nisam imao do sada ovaj problem, net mi je radio savrseno (600/600 optika)
PXL_20250714_153125423.jpg

LOS = Loss of Signal, moraš da ih zoveš, problem je negde na optičkom kablu - ili kod tebe ili na ulici ili kod njih.

Zvao, rekose problem sa optikom u vise naselja (okolina Sapca), a sad mi i burazer javio da ni kod njega nema neta (susedno naselje).

Jel daju onaj tc7200 na coax?

Ja taj imam od kada je krenula cela prica sa Supernovom. Kablovski net je valjda je to coax, inace bivsi AVCOM

• Like
Reagovanja: fiy
Zdravo svima
Nude mi iz Supernove ugovor na 2 godine za 1000 dinara tokom 24 meseca.
Pitao za arene ima ih sve, drugi kanali mi nisu toliko bitni. U paketu su dva televizora i jedan preko aplikacije, a internet je 400/400.

Sve ovo lepo zvuči ali cena od 1000 dinara za 2 godine je skroz nelogična, imam baš jak osećaj da ću platiti sve sa kamatom ako prihvatim :ROFLMAO:

Šta mislite? Da li je neko imao sličnu ponudu??

Zdravo svima
Pitao za arene ima ih sve, drugi kanali mi nisu toliko bitni. U paketu su dva televizora i jedan preko aplikacije, a internet je 400/400.

Sve ovo lepo zvuči ali cena od 1000 dinara za 2 godine je skroz nelogična, imam baš jak osećaj da ću platiti sve sa kamatom ako prihvatim :ROFLMAO:

verovatno sad slave 27 godina postojanja :ROFLMAO:

Zdravo svima

To je 18 meseci po 1 din, iliti ceo ugovor po 1000 din :D jel Jotel bivši provajder? Ili tako neki mali lokalni?

To je 18 meseci po 1 din, iliti ceo ugovor po 1000 din :D jel Jotel bivši provajder? Ili tako neki mali lokalni?
18 meseci besplatno a onda 6 meseci oko 4000 i nešto ili svaki mesec 1050 dinara, mogu da biram kako mi vise odgovara. Supernova je, jure korisnike u našem gradu jer se jedan lokalni provajder ugasio. Prvo je bilo 1400 svaki mesec ali sam rekao da vec imam beotelnet (imam samo internet) i onda su mi ponudili sve isto ali sad za 1000 dinara. Znam za ova povećanja i sam sam iskusio to i podneo prigovor i zadržao staru cenu do kraja ugovora i rekao da više ne idem kod njih :ROFLMAO: primamljiva je ponuda ali sam baš sumnjičav da me posle nešto ne zeznu s tim povećanjima, pa me zanimaju druga iskustva, da li je svaki prigovor urodio plodom??

18 meseci besplatno a onda 6 meseci oko 4000 i nešto ili svaki mesec 1050 dinara, mogu da biram kako mi vise odgovara. Supernova je, jure korisnike u našem gradu jer se jedan lokalni provajder ugasio. Prvo je bilo 1400 svaki mesec ali sam rekao da vec imam beotelnet (imam samo internet) i onda su mi ponudili sve isto ali sad za 1000 dinara. Znam za ova povećanja i sam sam iskusio to i podneo prigovor i zadržao staru cenu do kraja ugovora i rekao da više ne idem kod njih :ROFLMAO: primamljiva je ponuda ali sam baš sumnjičav da me posle nešto ne zeznu s tim povećanjima, pa me zanimaju druga iskustva, da li je svaki prigovor urodio plodom??
Pa ja sam potpisao ceo ugovor po 1850 din, i kad je bilo poskupljenje u januaru samo sam se žalio da ne pristajem na novu cenu i ostavili su mi staru cenu do kraja ugovora, tako da odluči... Mislim da je net stabilniji svakako kod Supernove nego kod Beotela, još optika...

Pa ja sam potpisao ceo ugovor po 1850 din, i kad je bilo poskupljenje u januaru samo sam se žalio da ne pristajem na novu cenu i ostavili su mi staru cenu do kraja ugovora, tako da odluči... Mislim da je net stabilniji svakako kod Supernove nego kod Beotela, još optika...
Beotel je isto optika a i Beotel imam jos nekih godinu dana. Što se više razmišljam sve sam bliži da uzmem i Supernovu, kad je bal nek je bal

Cemu tolika prpa, potpisi ugovor, prihvati, kad/ako povecaju cenu zali se, ili ces dobiti raskid ili ce ti ostati stara cena. Ne mozes nikako da izgubis

"Move smart" aplikacija valjda ne radi vise nikom. Sada radi nova aplikacija koja se zove samo "Move"
Meni radi jos Move Smart aplikacija na TV-u, takodje i na tabletu, s' tim sto cak na tabletu radi sada i bez VPN-a (gledam u inostranstvu), dok na TV-u moram da koristim VPN i dalje kao i do sada.
Nisam jos migriran na novu aplikaciju, niti sam dobio podatke za logovanje.

@herkulesss Nije se lokalni provajder ugasio, već su mu u centru i delovima grada gde je skoro postavio mrežu, EPS posekao sve kablove. Stari deo mreže i dalje radi.
Evo šta su EPS i mts uradili u Vlasotincu. Ispod svake bandere je ovako:
20250715_121822.jpg

Nazad
Vrh Dno