Jel si razmisljao o all season gumama(sada ce da me razapnu)Pozdrav. Molim vas za savet za letnje gume a da nisu premium. Uzeo sam Tucson 2018 4wd, gume 245 45 R19 Hankook ali matore moraju da se menjaju.
Gradska voznja 70% put 30%. Vozim penzionerski 90% vremena i najbitnija mi je udobnost, ali eto tih 10% treba da je ok guma i da lepo drzi. Znaci neki kompromis.
Dosta sam citao i Hankook je definitivno win win ali malo prelazi budzet 24.000 rsd. Dodatni problem sto trenutno u Srbiji na stanju ima Hankook i Tigar , eventualno kleber ali skoro 20.000rsd
Video sam na sajtu autogume rs ima sledeca ponuda:
1. Bridgestone Potenza S001
245/45 R19 102Y XL MO - 13200rsd
2.
Nokian Powerproof 1 245/45 ZR19 102Y XL - 14.700 rsd
E sad ovaj bridgestone je bas ispod cene, zvao ih kazu ne znam dot svi su do 2 god. A i taj bridgestone neki pljuju neki hvale, te los na kisi, te tvrd te dobar,.... Nokian sam koristio all season i vrhunske i zimi i leti ali 2 god i pocele da se krune. Letnje Nokian nisam koristio. Do sad sam vozio tigar na drugim kolima i ok, ali ne bih bas u ovom promeru.
Da li neko ima iskustva sa ova 2 modela guma, ili predlog za nesto trece? Ali kao sto rekoh lageri su slabi u ovoj dimenziji osim kineza, tigra i hankook.
Ima i treca opcija kao najgora da odem do Hrvatske po hankook tamo je oko cca 150 eur.
Molim vas za savet. Unapred hvala.
Znam da je novija - unapredjena generacija.Pa mislio sam na modele ventus s1 evo 2 ili ventus s1 evo 3? Koji je bolji jedan je valjda oznaka 117, a drugi 127
Mnogo si zakomplikovao ovo sebi, preopterećuješ mozak@DukeLander
Potpuno se slazem. Kao sto sam na pocetku rekao globalizacija, prodavanje brenda, magarcenje,... Kucni prijatelj kupuje za firmu premiume od 30k dinara. Jedna do dve sezone i raspadaju se. Da nisam video svojim ocima ne bih verovao.
Zato sam i u dilemi i zato sam uvek vozio tigar 3-4 god i daj svezu za te pare. Na sportage-u imam winteru i nisam verovao sta ta guma moze u bas surovim uslovima i koliko je prijatna za voznju. E sad da li ima boljih sigurno ima, a da li treba bolje pa za mene ne ne vozim reli. Sve po ogranicenjima i normalno penzionerski gde da vidim razliku osim mozda kod kocenja, a i tu drzim oz ilj e distance jer s i voze u zadnje vreme ko pijani.
Dok im ova letnja SUV nije za pohvalu iskreno ne svidja mi se bas nezgrapna guma u svakom pogledu. I zato sad pogotovo za ovaj promer nije opcija nikako.
Opet svi ti testovi, kao i za sve ostalo..... Koliko para toliko rezultata manje vise. Druga logika mi je koliko je napredovala tehnologija verujem da je vecina guma ok za brzine 130kmh i normalnu voznju.
Samo mi je bitno da bine bucna i da je lepa za voznju i koliko toliko proverena u praksi zato sam i trazio savet.
Takodje imam 2 prijatelja koji su bas kukali na honkook, kao jedva su cekali da je promene (ne znam koji su modeli), ali eto s i je hvale i ja verujem Korejancima. Da se zakljuciti 😁
Bas sam u velikoj dilemi 😔. Hvala svima na savetima i trudu ako neko ima jos neki predlog pazljivo slusam.
I jos jedno pitanje negde se spominjalo da nije svaki Hankook dobar i imaju voe oznake 127a, ili b, 137a, evo 1, 2 ,3 ,4. Ako odlucim Hankook koji model je dobar?
To vidim i ja, vec 5 dana se prezbojavam 😁 Ne bih da kupim premium i pokajem se za 1-2 sezone, a opet ne bih ni da prodjem jeftinije i da se kajem. 🙃Mnogo si zakomplikovao ovo sebi, preopterećuješ mozak
Sve što si pisao može da bude i ne mora da znači, ne možemo tu lupati glavu do besvesti.
Tvoje je da maksimizuješ verovatnoću željenog ishoda koliko god možeš.
Najlakše ti je da definišeš top 3 kriterijuma, rangiraš ih i po njima biraj šta ti odgovara. Tipa: cena, buka, kočenje na mokrom putu. Kad tu svedeš izbor na par modela, onda možeš da gledaš koji ti je brend "bolji". Ovako ništa nisi bliži odluci, samo se više zbuniš
Ne zameram taman posla svaki savet i misljenje je od koristi i volim da cujem tudje misljenje zato sam i pitao.Nema veze da li je 4x4 ili ne. Uvek moraš u paru da ih menjaš.
Moj lični utisak, ne zameri mi, je da sâm sebe ubeđuješ da ne kupiš premium. Samo nalziš izgovore, a čini mi se da su ti skupe i da je to zbog toga. Postavi sebi jedno pitanje: da li bih kupio premium da im je ista cena kao i kod srednje klase. Ako je odgovor da, onda kupi premium i prežali te pare.
Btw, Hankook mnogi svrstavaju u premium iako to nisu, mada su jako blizu. Mnogi modeli su rame uz rame sa premium gumama, ne znam konkrerno za taj model koji si naveo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari