Šta je novo?

Raiffeisen bank

Kod Intese jesu samo kod partnera, ali je i partnerska mreža najrasprostranjenija u Srbiji tako da de facto može isto kao i u RF, još nisam imao situaciju da negde nisam mogao Intesinom kreditnom da delim na rate kod nas.

Što se tiče pravnih lica, ja kod njih držim račune za DOO i kurs za USD je uvek bio jako povoljan, obično samo za 0.5 RSD manje od srednjeg kursa.

Kod Intese jesu samo kod partnera, ali je i partnerska mreža najrasprostranjenija u Srbiji tako da de facto može isto kao i u RF, još nisam imao situaciju da negde nisam mogao Intesinom kreditnom da delim na rate kod nas.

Što se tiče pravnih lica, ja kod njih držim račune za DOO i kurs za USD je uvek bio jako povoljan, obično samo za 0.5 RSD manje od srednjeg kursa.
Jeste kurs dolara sladak kad se dogovoris sa njima. OTP kad sam pitao bas su mi nudili jadan kurs. Mada mene muci problem da platu sebi isplacujem u OTP, pa se gleda kao eksterni nalog RFB -> OTP :( Sramota kolko ode na proviziiju. Taman negde gde je povoljno i super, oni naprave da uzmu na drugo mesto :)

Ne znam da li pričamo o istoj banci, ali ja se u Intesi nikad nisam dogovarao za normalan kurs već dobijem 0.5 RSD od srednjeg za taj dan, a za 10k i više USD ide i još povoljniji kurs, isto preko mejla završim sa trezorom u roku od 15 minuta sve

Poprilično sam zbunjen šta se desilo upravo… imam iRacun jos iz perioda kada su se dobijale samo virtualne kartice, koje mi isticu u septembru ove godine. Danas mi je stigao PIN za Dina karticu i vidim da su mi sada u aplikaciji izdate 2 nove digitalne kartice (pored one 2 sto imam i 2 fizicke koje sam dodatno tražio - Dina i Visa uz doplatu)… sad nisam siguran kako su mi reizdate digitalne kartice, zar nije bila neka prica da se nece reizdavati te digitalne, nego da ce biti zamenjene fizičkim…
Meni potpuno ista situacija, s razlikom da mi kartice ističu 2028. a već mi se pojavile nove u aplikaciji i stigao mi kući PIN za Dina karticu. Ništa mi nije jasno...

Kakvo šibicarenje... Naplaćivaće pwcb odn. podizanje gotovine uz kupovinu u Idea/Roda, Maxi, Nis, što je defakto besplatno kod ostalih.

Kakvo šibicarenje... Naplaćivaće pwcb odn. podizanje gotovine uz kupovinu u Idea/Roda, Maxi, Nis, što je defakto besplatno kod ostalih.
To ciganisanje je i meni zapalo za oko pogotovo što su u mom izvodu to napisali da će da naplaćuju 550 dinara po podizanju što mi je zazvučalo premnogo na ta sitna podizanja. Očigledno su idioti meni poslali sa greškom (ili nisu 😂)

Prilozi

• IMG_2311.jpeg
    IMG_2311.jpeg
    124.3 KB · Pregleda: 47
  • Like
Reagovanja: uji
Stvarno su idioti. Ovamo muka kad su im prazni bankomati pa još na to da plaćam kad dižem gotovinu u prodavnici. Sreća pa mi to nije jedini račun, a po prilici stvari, neće biti ni glavni (Yettel je ispala profesionalnija i preuzela vođstvo).
Jel to podizanje gotovine na kasi zavisi od stanja na našem računu ili ne? Npr imam 2 000, zelim da mi daju 5 000.
Zavisi od raspoloživog stanja (nemam dozvoljeni minus) i pojedinačnog limita po kupovini, ali možeš da prerasporediš artikle na više računa (meso+5000 pa jogurt+5000, itd).

Moze Visa i u Idei i u Shop and Go ^^ Nikad nisam dizao u Maxiju ali imaju oni tamo opciju da odaberu vrstu kartice kad rade isplatu

Ovo se odnosi na Dina karticu, na sranici NBS, e sad nzm da li ce to i dalje da vazi uz dina Raiffeisen?

Услуга подизања готовине уз куповину у DinaCard систему омогућена је без додатних трошкова за кориснике и за све остале учеснике у тој трансакцији – издаваоце, прихватиоце и трговце.

U pravu si, stoji samo za Visa i Master. Ionako uglavnom uzimam keš sa plaćanjem Dinom, tako da tu ipak nema promene.

Nisam primetio, jel' iRacun ostaje free?

Sad bio do banke da uzmem nove kartice i baš pitah službenicu vezi ovih 5% na kreditnu što ide od 01.09.
Rekla mi je da se tih 5% naplaćuje samo na iznos prve rate, ako bi rata bila 15000 kao i pre naplate iznos prve rate bi bio 15750 dinara, dok bi ostalih 11 bilo po 15000.
Mislim se u sebi, sve jedno šiknućemo smeštaj na rate u zadnjem momentu pre naplate tih 5%.

• Like
Reagovanja: uji
Čekajte kako sad 5% samo od prve rate, kad su ljudi lepo postavljali da su dobili uz izvod gde piše da je 5% od iznosa transakcije?

Da nisu i to pogrešili kad su slali ili je samo ta radnica u banci iznela svoje viđenje (koje nema veze sa realnošću) kako će se to naplaćivati

Sad bio do banke da uzmem nove kartice i baš pitah službenicu vezi ovih 5% na kreditnu što ide od 01.09.
Rekla mi je da se tih 5% naplaćuje samo na iznos prve rate, ako bi rata bila 15000 kao i pre naplate iznos prve rate bi bio 15750 dinara, dok bi ostalih 11 bilo po 15000.
Mislim se u sebi, sve jedno šiknućemo smeštaj na rate u zadnjem momentu pre naplate tih 5%.
Jel ima negde to official da se nadje.
Kolko znam neke banke na ceo iznos obracunaju 5% i podele rate na 6 / 12 meseci i takodje podele 5% na 6 / 12 meseci.

@Stiven preneo sam ovde šta mi je rečeno u razgovoru sa službenicom banke, da li ima zvanično (official).
Više i tačnije se informišem na ovom forumu i dobijem konkretne odgovore nego u banci, kod operatera...ili bilo čije usluge da koristim. Tako da uzmi sa rezervom ovo što sam napisao ili ih pozovi.

Visa Revolving kreditna kartica - revolving model otplate i model otplate na rate bez kamate
Ukoliko je Banka Korisniku kartice, u okviru odobrenog kreditnog limita, odobrila koriscenje revolving kreditne kartice za kupovinu roba i usluga (u zemiji i inostranstvu) na rate, u tom slucaju iznos izvrsene transakcije
Korisnik kartice otplacuje u jednakim
mesecnim ratama, bez kamate. Banka Korisniku kartice za svaku izvrsenu transakciju napravijenu koriscenjem kartice prilikom placanja roba i usluga u Republici Srbiji i inostranstvu koja se deli na rate naplacuje jednokratnu naknadu za podelu transakcije na rate u iznosu od 5% od iznosa svake izvrsene transakcije a minimum RSD 500. Osnovica za obracun naknade za podelu transakcije na rate je iznos svake izvrsene transakcije.
Banka naknadu za podelu transakcije na rate obracunava na dan knjizenja te transakcije.
Osnovica za obracun naknade za podelu transakcije na rate izvrsene u inostranstvu je iznos transakcije izrazen u valuti EUR.
Naknada za podelu transakcije na rate izrazena u valuti EUR placa se u RSD po prodajnom kursu Banke za devize vazecem na dan knjizenja transakcije.

Naknada za podelu transakcije na rate se placa jednokratno i dospeva za placanje na dan kada dospeva za placanje prva rata izvrsene transakcije. U slucaju kada Korisnik kartice podnese zahtev za prevremenu otplatu pre dospeca prve rate, duzan je uz prevremeno otplaceni iznos plati i naknadu za podelu
transakciju na rate po instrukciji Banke.

Kolko ja ovde kapiram kupim nesto za 100000 oni za deljenje obracunaju 5000 i to mi odmah naplate u celosti uz prvu ratu.

Poslednja izmena:
I kod mene se vide reizdate virtualne dina i visa kao i fizicka dina(Stoji neuruceno).Imam klub i iracun.Ne znam hoce li mi izdati fizicku visu po novome za klub racun posto mi mastercard istice krajem jula ove godine.A od dine nisam ni znao pin tj onaj papir za pin je bio necitljiv tako da sam karticu privremeno blokirao kroz app i nisam je koristio uopste

Tako je, 5% na ceo iznos koji se naplacuje uz prvu ratu. Zato je prva rata veca od ostalih, kao sto je nekad bilo u CA bank...

Imam klub i iracun. Hoce li mi izdati fizicku visu po novome za klub racun posto mi mastercard istice krajem jula ove godine.
Hoće. U aplikaciji ćeš i dalje viđati MasterCard, a ustvari to će biti Viza.

Nazad
Vrh Dno