Šta je novo?

Vojvodjanska (OTP) mbanking

Koliko sam shvatio, potrebno je da oni u centrali nešto dodatno iščačkaju ako sistem ne dopusti online otvaranje.

Definitivno je godinu i po već dosta, pa vredi probati. Npr. Raiffeisen te smatra kao novog nakon samo šest meseci, to im je zvanično, a i ostale banke imaju taj koncept svakako. Ja sam krajem prošle godine prošao kao nov UniCredit-ov klijent otprilike 16 meseci nakon gašenja prethodnog računa. Teško mi je pomisliti da je OTP stroži.

Skoro da može čovek da se kladi da nisu, ali svakako je najlakše da pokrene otvaranje i vidi da li mu dozvoljavaju

Hvala na savetima…. u ponedeljak cu pokusati online otvaranje, pa cu javiti da li sam “prosao”….

Meni se sviđa kako su uradili virtuelne kartice. Nije naravno idealno, ali obzirom da se banke koje ovo daju broje na prste jedne ruke, meni se dopada. Glavnu karticu ne mogu neprestano da uključujem i isključujem, jer imam pretplate koje moraju da teku svojim tokom. A virtuelnu mogu da palim i gasim po potrebi.
Kupujem iz jedne kanadske prodavnice često. Oni su divni ljudi, ali imaju platni procesor koji je jako sumnjiv mastercardu. Sve moje transakcije prođu, ali na kraju me banka zove da mi kaže kako dobijjaju poruke od mc da je moja kartica kompromitovana u toj prodavnici. NIkad se zapravo ništa nije dogodilo. Tako da ću za to da koristim virtuelnu. :) A i za još poneke stvari.
Još samo da uvedu online otvaranje dodatnog deviznog u nekoj drugoj valuti, i sve top.

OTP je stvarno brzo napredovao za relativno kratko vreme.

@agasoft možeš u aplikaciji da otvoriš štedne račune u RSD, EUR i USD (Ostalo/Digitalna banka/Štednja po viđenju).

@uji znam, ali na te račune niko sa strane ništa ne može da mi uplaćuje. Ili možda nisam u pravu. Plata mi ide preko USD deviznog. Trenutno ide na poštansku, jer mi se stvarno ne ide nogama u OTP zbog svega što sam već na više tema pričao o sebi, pa da ne smaram sad ponovo. Znam da znaš sve. Nije loše ni ovako. A baš kad nekad budem u dobroj mentalnoj formi, možda i odem kod njih na kafu i čuđenje nekih šalterskih radnika.

• Like
Reagovanja: uji
Još samo da uvedu online otvaranje dodatnog deviznog u nekoj drugoj valuti, i sve top.

Pozovi ličnog nakara i reci da hoćeš da otvoriš regularan devizni u drugoj valuti i završiš to na taj način. Moglo je tako još pre nekoliko godina 😃 Tražiš i da ti za taj račun proslede instrukcije za uplatu 😃

• Like
Reagovanja: uji
@iOS sećam se da si mi pričala o ovome, samo ja iz nekog razloga još nemam ličnog bankara. Možda zato što ne primam naše zarade. Ali imam neka naša primanja, pa kad ih prebacim možda mi se pojavi. :) CC nije mogao da mi pomogne, ali ovo potpuno ima smisla. Do avgusta bi trebalo sve da bude sređeno, pa ću da vidim hoće li se pojaviti.

@uji znam, ali na te račune niko sa strane ništa ne može da mi uplaćuje. Ili možda nisam u pravu.
Iskreno nisam probao da pustim sa tekućeg neku probnu uplatu na štedni, mada pretpostavljam da ne bi bio problem, ali stvarno je upitno šta bi bilo ako bi pristigla uplata na deviznom.

Internim prenosom se prebacuje iz tekućeg na štedni i obrnuto, ako je to pitanje. Nema provizije.

Pitanje je šbbkbb za eksterne uplate.

Omogućena su devizna plaċanja nakon update-a mobilne aplikacije 😃

IMG_3152.jpeg

Ponovljena je akcija za 10k uz online otvaranje preko linka, ali uz sva pomenuta ograničenja (minimalni iznos 20k), dodatno ne priznaju ni preduzetnike knjigaše na ličnoj zaradi:

Upravo leglo 10000 din, opis "Knjiženje novčanih nagrada". To je ona prošla tura, gde treba da uplate do 15.07.

Čekam da vidim da li će i majka dobiti, prenela je penziju.
Javljam ako stigne.

Kako im se isplati 10k da poklone? To govori o njihovoj banci dosta. Za jedno 200k poklona bi prebacio.

Opet je aktivna i promocija za omladince (3k za Fluo), ovog puta od 4. do 31. jula, mada meni tek sad iskoči reklama, a link je isti. Ono što je posebno zanimljivo jeste da su sada naglasili šta znači biti novi klijent: Dobro je da znaš da pravo na uplatu od 3000 dinara imaju samo novi klijenti, rezidenti Srbije, koji u poslednjih godinu dana nisu imali ni jedan otvoren račun u OTP banci. Pretpostavljam da im je to opšta politika, pa eto i nešto zvaničnijeg odgovora za @taske14, iako nije naglašeno za ovu drugu akciju koja njega zanima.

@rovello Za sve stare klijente uslov je da nisi imao nista kod njih. Meni su onogucili otvaranje online sa 12 meseci free jer je proslo godinu ipo dana od zatvaranja racuna….

Omogućili su ti? To je onda to, uklapa se da se nakon pune godine računaš kao novi klijent. Pitam za potvrdu, jer ti iz prve rečenice se čini kao da nema tog reseta (uslov da nikad ništa nisi imao).

Jel imaju neki skriveni troškovi prilikom korišćenja virtuelni kartica? Možda skuplje održavanje ili tako nešto? Video sam da su ih dodali al nisam još koristio.

Nemaju, ali u obavezi si da koristiš račun sa održavanjem da bi ti bilo omogućeno kreiranje Visa Virtual. Naravno, izuzetak su omladinci sa Fluo, koji takođe imaju pravo na to.

Upravo leglo 10000 din, opis "Knjiženje novčanih nagrada". To je ona prošla tura, gde treba da uplate do 15.07.

Čekam da vidim da li će i majka dobiti, prenela je penziju.
Javljam ako stigne.
@Laki_Srb Da li je leglo 10.000 din tvojoj majci?

Evo danas je poslednji dan kad trebaju da isplate i za sad mi još uvek nisu isplatili, kao ni mojoj majci. (Malo neozbiljno po mom mišljenju, ali dobro videćemo do kraja dana)

Još uvek nije.
Sad baš gledam, to je bila akcija čini mi se od 22. aprila do 22. maja. Ja sam otvorio račun 13. maja a majka 22. maja. Meni je odmah do kraja maja legla plata a njoj je oko 10. juna penzija.
Rok je bio prenos zarade do 30. juna.
Sve nešto mislim da neće biti para za prenos penzije.

Još uvek nije.
Sad baš gledam, to je bila akcija čini mi se od 22. aprila do 22. maja. Ja sam otvorio račun 13. maja a majka 22. maja. Meni je odmah do kraja maja legla plata a njoj je oko 10. juna penzija.
Rok je bio prenos zarade do 30. juna.
Sve nešto mislim da neće biti para za prenos penzije.
Ja sam isto 13.maja otvorio račun i plata mi je legla 5.juna i ništa mi još uvek nisu uplatili.

Ja otvorio krajem aprila, plata legla 5. maja i nema uplate do ovog trenutka...

Neverovatno mi je da privlače nove klijente reklamiranjem da daju 10.000 din za prebacivanje plate i online otvaranje računa i onda se prave ludi kad trebaju da ih isplate. Ako zamišljaju da će takvim tretmanom novih klijenata nešto da postignu i da ih zadrže žive u zabludi.

Neverovatno mi je da privlače nove klijente reklamiranjem da daju 10.000 din za prebacivanje plate i online otvaranje računa i onda se prave ludi kad trebaju da ih isplate. Ako zamišljaju da će takvim tretmanom novih klijenata nešto da postignu i da ih zadrže žive u zabludi.
Teško da nece isplatiti, samo ce se verovatno odužiti

Vrh Dno