Šta je novo?

Honor 400 (pro)

Par stvari vezanih za poklon koji stize i gde treba obratiti paznju.
U zavrsnoj fazi dobicete mail da su predali poklon kurirskoj sluzbi (post ekspres), tog dana ili sledeceg cete dobiti obavestenje od poste da ce poklon stici taj dan ili sledeci. U glavnom ce to biti sledeci dan i tad bi po pravilu trebalo da vas kurir pozove i uruci poklon ali to nije bio slucaj kod mene. Obratite paznju kad vam stigne mejl da su predali kurirskoj sluzbi, u naredna dva dana pratite poruke na viberu u sekciji poslovnog caskanja u toj sekciji makar kod mene nije stiglo obavestenje da sam primio poruku. Kurir nije ni pozvao da siđem po paket nit je ostavio u postanskom sanducetu papiric da je bio i da su posiljku ostavili u posti, vec vam samo napisu na viberu, nikakva sms poruka vam nece stici. Ja viber slabo koristim i da nisam slucajno video vratili bi poklon (imate rok nekih nedelju dana da ga pokupite) i jos bi vam naplatili povratak dobavljacu plus dodatni problemi da vam oni to ponovo posalju,... Dakle moze da bude dosta problema. Juce je jedan napisao da ga je kurir zvao, znaci nije pravilo da kurira nece mrzeti da odradi svoj posao ali bolje da vam napisem da budete spremni za svaki slucaj.

Sastav kutije je sledeci:
1. Raiffeisen BANK poklon kartica (dobija se ako ste kupili telefon u prvih nekoliko dana, mislim da je do 25og).
2. HONOR SuperCharge Power Adapter GaN Slim Max 100W)
3. HONOR SuperCharge Wireless Charger Stand (Max 100W)
4. HONOR CHOICE Eirbuds S7

Napomena: Ako idete u postu da preuzmete poklon ponesite neku vecu kesu ako necete da nosite u rukama ili niste kolima dosli.
Kutija je vecih gabarita orjentirno 32*29*10cm.

Ukoliko vas interesuje punjac koji moze da puni max brzinom (kao orginal).
Narucio sam sa AliExpress-a Esagger od 100W punjac i kabal.
Duplo je jeftinije u odnosu na orginal punjac, a dobijate i dodatne portove za punjenje.
Naravno odnosi se na ljude koji nisu dobili poklon uz telefon.

Jeli isproban punjač? Puno ima falša i kopija na aliju. Mada ovaj je kao esagger-a?!
Tako sam za samsung naručio punjač, punio je on,ali je izazivao neke čudne smetnje da dok se puni mob,nije mogao tač da se koristi...
Inače jeste ovo mnogo jeftinije nego orginal.

Ukoliko vas interesuje punjac koji moze da puni max brzinom (kao orginal).
Narucio sam sa AliExpress-a Esagger od 100W punjac i kabal.
Duplo je jeftinije u odnosu na orginal punjac, a dobijate i dodatne portove za punjenje.
Naravno odnosi se na ljude koji nisu dobili poklon uz telefon.

Samo ja još malo da smaram, stigla 147 pa ću da vidim radi li. Hvala

Prilozi

• Screenshot_20250707_125120_com_hihonor_ouc_FirmwareNewVersionActivity.jpg
    Screenshot_20250707_125120_com_hihonor_ouc_FirmwareNewVersionActivity.jpg
    68.4 KB · Pregleda: 13
Jeli isproban punjač? Puno ima falša i kopija na aliju. Mada ovaj je kao esagger-a?!
Tako sam za samsung naručio punjač, punio je on,ali je izazivao neke čudne smetnje da dok se puni mob,nije mogao tač da se koristi...
Isprobao punjac, i radi ekstra, bez problema puni telefon, nema smetnji

Ljudi punjac jeste od 100W ali nikad nece puniti kao original zbog nacina i algoritma koji su zadati, svaka kompanija ima specifican algoritam po kom puni telefon, uzmite dva punjaca od 66W jedan marke honor, drugi neka bude saomi i pri punjenju npr. magic 7lite necete dobiti istu brzinu upravo iz tog razloga. Honor telefon ce koristiti pun kapaciteti punjca samo ako je punjac marke honor ili huawei marke ostali punjaci ce puniti ali ne punom snagom i brzina punjnja ce biti manja, isto vazi i kod drugih telefona.

Honorov punjac od 100W moze da se nađe za 3 000dinara, bolje je da doplatite i da znate da ce vam efikasnost punjenja i iskoriscenost punjaca biti maksimalna moguca, a ako vam je to skupo uzmite honorov od 66W za 2 550dinara mogu da se nađu, dok brzina punjenja nece znacajno biti sporija svega par minuta. + Garancija 2godine. Razmislite sta vam je bolje, pozdrav!

Jel ti stigao punjač? Koliko brzo napuni bateriju i koje sluške uopšte idu uz pro model?
Od 20% do 80% za 27 minuta. Od 80% -100% za 16 minuta plus. Nisam koristio boost charging (sa original punjacem to je opciono ako vam se bas zuri da telefon napunite brze, aktivira se drzanjem onog mehurica kada se pojavi animacija da se telefon puni).
Honor EarBuds s7 su slusalice.

@Apatinac
Slazem se da svi punjaci ne mogu da pune telefone maksimalnom brzinom.
Xiaomi punjac dosta uspori punjenje Honor modela.
Dok na primer Esagger punjac podrzava protokole punjenja kao Honor.
Takodje i na tom Essager modelu od 100W moze da se ubrza punjenje.
Dok isti punjac nece da puni Xiaomi telefon bas zbog tih protokola.
Slazem se da je najbolje orginal kupiti, ali neko nece da dodaje duplo vise novca, ili mu je potrebno vise portova za punjenje kao meni.
Samo sam dao savet da radi brzo punjenje, pa ko zeli moze da kupi.

Od 20% do 80% za 27 minuta. Od 80% -100% za 16 minuta plus. Nisam koristio boost charging (sa original punjacem to je opciono ako vam se bas zuri da telefon napunite brze, aktivira se drzanjem onog mehurica kada se pojavi animacija da se telefon puni).
Ovo je mnogo, meni je sa punjacem od 66W punio za 40min sa 10% do 100%, kad mi se isprazni telefon testiracu kod sebe pa javljam. (bez ukljucivanja super brzog punjenja)
Dok na primer Esagger punjac podrzava protokole punjenja kao Honor.
Takodje i na tom Essager modelu od 100W moze da se ubrza punjenje.
Dok isti punjac nece da puni Xiaomi telefon bas zbog tih protokola.
Testiraj brzinu punjnja sa 10% do 100% pa napisi koliko vremena treba u obicnom rezimu punjnja

Ovo je mnogo, meni je sa punjacem od 66W punio za 40min sa 10% do 100%, kad mi se isprazni telefon testiracu kod sebe pa javljam. (bez ukljucivanja super brzog punjenja)

Testiraj brzinu punjnja sa 10% do 100% pa napisi koliko vremena treba u obicnom rezimu punjnja
Pa do 80% je najmerodavnije. Od 80-100 gleda tvoje navike koriscenja telefona i prilagodjava brzinu tome. Ako iskljucis to, ono sto fabrika reklamira je 0-100 za 39 minuta. Sad koji procenat od 0-100 on koristi full snagu, a kad krece da smanjuje to ne znam ako neko ima instrument moze da proveri.
Verovatno bi najveca razlika bila u boost punjenju izmedju 100W i tog sto ti imas Pretpostavljam da "boost" agresivnije trosi snagu, tj duzi procenat punjenja bude ~100W.

Provalio sam šta je. Nisam imao nikakvu zaštitu za ulazak na telefon, ni pin, ni otisak... I onda ne radi ni sakrivanje poruka (što je negde i logično). Čim se uključi zaštita, skrivaju se i poruke. Inače, ja telefon punim sa motorolinim punjačem od 68 vati. Koristim taj punjač jer brzo puno ovaj telefon i taj punjač može da mi puni i laptop u radu.

Pa do 80% je najmerodavnije. Od 80-100 gleda tvoje navike koriscenja telefona i prilagodjava brzinu tome
To prilagođavanje o kom pricas je za punjenje preko noci.
Ako iskljucis to, ono sto fabrika reklamira je 0-100 za 39 minuta. Sad koji procenat od 0-100 on koristi full snagu, a kad krece da smanjuje to ne znam ako neko ima instrument moze da proveri.
On na 100W izlazi svega nekoliko minuta i to samo ako ti je bas prazna baterija nakon cega krece da smanjuje, i vecinu vremena ce puniti na 66W zbog ocuvanja baterije, ovaj princip punjenja je isti kod svih savremenih punjaca, naravno tu ima jos parametara kao sto su zagrejanost uređaja, ako ti je telefon tapao neces imati 100W vec ce odmah sistem da smanji na određenu vrednost koja je predviđena za tu temperaturu, takođe ako koristis telefon neces imati istu brzinu punjenja kao i kad ga ne koristis (ne uzimam u obzir dodatnu potrosnju koja ide kad koristis telefon, vec ce telefon smanjiti brzinu kako bi regulisao temperaturu).
Verovatno bi najveca razlika bila u boost punjenju izmedju 100W i tog sto ti imas Pretpostavljam da "boost" agresivnije trosi snagu, tj duzi procenat punjenja bude ~100W.
Honor 400 pro ima 6 režima punjenja, 3 su za bežično i 3 za žično, to možes da procitas u uputstvu za telefon. Sa obicnim punjacem (ako se ne varam do 22W) telefon se puni u režimu koji se zove punjenje, sa punjcem od 66W i 100W cim prikljucis telefon ulazis u režim koji se zove super punjenje i ako zadrzis na centar ekrana kad se pojavi onaj kruzic sa procentom baterije ulazis u treci rezim koji se zove super brzo punjenje gde dobijes obavestenje da moze doci do veceg grejanja telefona i to ti je najbrze sto moze da se puni telefon, svaki od rezima je propracen odgovarajucom ikonicom gore u uglu gde ti prikazuje procenat baterije a slicicu kako izgleda oznaka za svaki od rezima mozes da nađes u uputstvu za upotrebu telefona.

To prilagođavanje o kom pricas je za punjenje preko noci.

On na 100W izlazi svega nekoliko minuta i to samo ako ti je bas prazna baterija nakon cega krece da smanjuje, i vecinu vremena ce puniti na 66W zbog ocuvanja baterije, ovaj princip punjenja je isti kod svih savremenih punjaca, naravno tu ima jos parametara kao sto su zagrejanost uređaja, ako ti je telefon tapao neces imati 100W vec ce odmah sistem da smanji na određenu vrednost koja je predviđena za tu temperaturu, takođe ako koristis telefon neces imati istu brzinu punjenja kao i kad ga ne koristis (ne uzimam u obzir dodatnu potrosnju koja ide kad koristis telefon, vec ce telefon smanjiti brzinu kako bi regulisao temperaturu).

Honor 400 pro ima 6 režima punjenja, 3 su za bežično i 3 za žično, to možes da procitas u uputstvu za telefon. Sa obicnim punjacem (ako se ne varam do 22W) telefon se puni u režimu koji se zove punjenje, sa punjcem od 66W i 100W cim prikljucis telefon ulazis u režim koji se zove super punjenje i ako zadrzis na centar ekrana kad se pojavi onaj kruzic sa procentom baterije ulazis u treci rezim koji se zove super brzo punjenje gde dobijes obavestenje da moze doci do veceg grejanja telefona i to ti je najbrze sto moze da se puni telefon, svaki od rezima je propracen odgovarajucom ikonicom gore u uglu gde ti prikazuje procenat baterije a slicicu kako izgleda oznaka za svaki od rezima mozes da nađes u uputstvu za upotrebu telefona.
Nije samo preko noci. Nego generalno kad i kako punis/koristis uredjaj.
Sto se ostala dva pasosa tice, napisao si isto sto i ja samo duzu verziju. I dalje stoji to sto sam rekao, koja bi u praksi zapravo bila razlika izmedju u 100W i 66W koji ti imas. S obzirom da se vreme obicnog brzog punjenja ne razlikuje puno.

Ljudi punjac jeste od 100W ali nikad nece puniti kao original zbog nacina i algoritma koji su zadati, svaka kompanija ima specifican algoritam po kom puni telefon, uzmite dva punjaca od 66W jedan marke honor, drugi neka bude saomi i pri punjenju npr. magic 7lite necete dobiti istu brzinu upravo iz tog razloga. Honor telefon ce koristiti pun kapaciteti punjca samo ako je punjac marke honor ili huawei marke ostali punjaci ce puniti ali ne punom snagom i brzina punjnja ce biti manja, isto vazi i kod drugih telefona.

Honorov punjac od 100W moze da se nađe za 3 000dinara, bolje je da doplatite i da znate da ce vam efikasnost punjenja i iskoriscenost punjaca biti maksimalna moguca, a ako vam je to skupo uzmite honorov od 66W za 2 550dinara mogu da se nađu, dok brzina punjenja nece znacajno biti sporija svega par minuta. + Garancija 2godine. Razmislite sta vam je bolje, pozdrav!
Tačno je da postoje različiti protokoli punjenja kod različitih proizvođača i da, ukoliko se ne poklapaju ti protokoli, punjenje će biti sporije.
Međutim.nije tačno da nijedan punjač neće puniti telefon kao originalni punjač. Ako se poklapaju protokoli punjenja, puniće isto kao original. Takav je očigledno slučaj sa ovim essager-om.
Po meni je glupo dati duplo više para za istu stvar još pride ima više izlaza, pa ga možeš istovremeno koristiti za više uređaja. Idealno za putovanja, da ss ne nosi puno punjača u porodici, naročito po raznim hotelima i apartmanima gde je uvek problem sa utičnicama

Tačno je da postoje različiti protokoli punjenja kod različitih proizvođača i da, ukoliko se ne poklapaju ti protokoli, punjenje će biti sporije.
Međutim.nije tačno da nijedan punjač neće puniti telefon kao originalni punjač. Ako se poklapaju protokoli punjenja, puniće isto kao original. Takav je očigledno slučaj sa ovim essager-om.
Po meni je glupo dati duplo više para za istu stvar još pride ima više izlaza, pa ga možeš istovremeno koristiti za više uređaja. Idealno za putovanja, da ss ne nosi puno punjača u porodici, naročito po raznim hotelima i apartmanima gde je uvek problem sa utičnicama
Ja koristim neki max mobile punjač od 35w. Brzo mi puni honor, iako nije orginala, ali podržava protokole. Ovaj što je kolega predložio je višeiz tog razloga da ne vučemo po 5 punjača sa sobom. A ako brzo puni ja prvi iskoristim gužvu i klisnem... ;)

Uzet 400 pro.

Naručena maska, punjač, fali staklo/folija. Ima li neko predlog?

Uzet 400 pro.

Naručena maska, punjač, fali staklo/folija. Ima li neko predlog?
Sto se tice stakla... Mrka kapa... Zakrivljen ekran je sa svih strana i staklo nije prava opcija.... Hidrogel folija je jos najbolja opcija ali budi spreman da za par meseci ce poceti da se odlepljuje.... Jednostavno nije dugo odrzivo nista na takvom ekranu. Pricam ovo iz iskustva sa magic 7 pro....

Sto se tice stakla... Mrka kapa... Zakrivljen ekran je sa svih strana i staklo nije prava opcija.... Hidrogel folija je jos najbolja opcija ali budi spreman da za par meseci ce poceti da se odlepljuje.... Jednostavno nije dugo odrzivo nista na takvom ekranu. Pricam ovo iz iskustva sa magic 7 pro....
Potvrdjujem ovo. Ubedili me da stavim zastitno staklo na P50 pro. Proslo 7 dana i pocelo da ulazi vazduh, da se odlepljuje. Samo dobra folija je opcija

Najbolje mi drzala fabricka folija. 3 godine samo sam ja majmun, u zadnje vreme ispadao telefon pa se nacela. Ako mozes naci dobru foliju, msm da resava sve probleme

Iz iskustva sa p30 pro i 10-15 stakala svako se odlepljivalo.
Kako sam stavio hidrogel foliju ni da mrdne.

Što se tiče punjača, mišljenja sam da je original najbolji i najsigurniji. Imam Huawei/Honor punjače 100w/88w/66w/40w/22,5w i savršeni su. Imao sam Essager punjač koji je krepao. Isto tako i Ugreen Gan 65w crko, kao i Blitzwolf 65w. Punjač od Honor 50, 66w godinama radi bez greške, kod kćerke u sobi stalno u utičnici, kabel pocrnio, punio je tablete, powerbank, mobitele, ma sve živo...Stvarno su kvalitetni i vrijede malo više novaca. Bar je to neko moje mišljenje.

Što se tiče punjača, mišljenja sam da je original najbolji i najsigurniji. Imam Huawei/Honor punjače 100w/88w/66w/40w/22,5w i savršeni su. Imao sam Essager punjač koji je krepao. Isto tako i Ugreen Gan 65w crko, kao i Blitzwolf 65w. Punjač od Honor 50, 66w godinama radi bez greške, kod kćerke u sobi stalno u utičnici, kabel pocrnio, punio je tablete, powerbank, mobitele, ma sve živo...Stvarno su kvalitetni i vrijede malo više novaca. Bar je to neko moje mišljenje.
Sta radis bre ti sa punjacima? Do sada sam imao preko 100 telefona za ovih 26-27 godina nikad mi punjac nije crkao. Naravno ne cupam ih iz zida nikad. Jel to od struje crknu?

Slazem se da je orginal zakon, par ljudi koje znam kupuju univerzalne punjace, pa im ostaju ako promene model.
Do pre koju godinu nismo ni razmisljali o punjacima, a sad se obradjujemo ako ih poklone uz uredjaj.
Meni je Essager dobar za putovanje, bas smo skoro zaboravili nase punjace kod kuce, sreca on mi je bio u torbi, i punili smo tako uredjaje.

Pozdrav svima,i ja sam pre par dana prešao sa 200pro(eno ga u oglasima) na 400pro pa me zanima da li ste skinuli zaštitnu foliju sa ekrana kao na 200pro gde je Honor i preporučivao da se skine jer je to bila zaštitna transportna folija?

Što se tiče punjača, mišljenja sam da je original najbolji i najsigurniji. Imam original Huawei/Honor punjače 100w/88w/66w/40w/22,5w i savršeni su. Imao sam Essager punjač koji je krepao. Isto tako i Ugreen Gan 65w crko, kao i Blitzwolf 65w. Punjač od Honor 50, 66w godinama radi bez greške, kod kćerke u sobi stalno u utičnici, kabel pocrnio, punio je tablete, powerbank, mobitele, ma sve živo...Stvarno su kvalitetni i vrijede malo više novaca. Bar je to neko moje mišljenje.
Sta radis bre ti sa punjacima? Do sada sam imao preko 100 telefona za ovih 26-27 godina nikad mi punjac nije crkao. Naravno ne cupam ih iz zida nikad. Jel to od struje crknu?
Nemam pojma stvarno. Možda nemam sreće, ali original punjač nikad mi nije krepao. Imam i neki stari Motorolin i Samsungov. Baš iz tog razloga najviše vjerujem punjaču koji isporučuje proizvođač.

E pa sad više proizvođač ne isporučuje punjače. Meni crkao original samsung 45w kupljen u legalnoj prodavnici sa fiskalnim. Bacio fiskalni, nisam mogao da ostvarim garanciji

Skinite foliju sa ekrana H400pro,ista je priča kao i sa 200pro,imaćete utisak da koristitite duplo skuplji telefon.

Nazad
Vrh Dno