Šta je novo?

Honor 400 (pro)

Ako mozes uzmi za kes, jeftinije ces proci, osim ako nemas neki biznis ugovor pa ti dodje kao poklon
Ja sam u A1 dao 35-36k ucesce i tarifa +telefon me izadju nesto manje od 3000 dinara mesecno. 10gb net i neograniceni minuti i sms.

Pa i nece, telefon i tarifa (Neo Super) me izlaze 4450, sama tarifa je 3000 dinara. Najniza cena na KP je 550e.

Sama tarifa (Neo Super) je 3000 samo ako uzimaš telefon. Inače može da se izboksuje za 1500.
Tebe, koliko shvatam, sa ovom cenom telefon izlazi oko 600 evra, što je ok cena ako se uzme u obzir da je na kp 550, a ovde imaš ipak legalnu garanciju.
Pod uslovom da nisi dao učešće

Sama tarifa (Neo Super) je 3000 samo ako uzimaš telefon. Inače može da se izboksuje za 1500.
Tebe, koliko shvatam, sa ovom cenom telefon izlazi oko 600 evra, što je ok cena ako se uzme u obzir da je na kp 550, a ovde imaš ipak legalnu garanciju.
i plaća telefon na 24 rate! (y)

Koliko drži baterija na PRo modelu?

Nisam pametan uzeti li 400 pro ili edge 60 pro.

Telefon uzet 27.maja a zakljucen sa današnjim danom ima 17 ciklusa baterije. Znaci za 40ak dana potroseno 17 puta cela baterija od 0 do 100%. Ne stedim ga uopste jos ga klinac drnda kad dodjem sa posla popodne do veceri...nema sanse sta god da radis da ga ispraznis za jedan dan potpisujem ti.

Problem Motorole je podrska i to u svakom smislu te reci
Od nadogradnji pa do ispravki bagova i generalno podrske ,oficijalni forum itd
Imaju kao i Xoaomi problem kvaliteta izbacenih proizvoda
Telefone im uglavnom prozvode razne manje kompanije tako da na svasta mozes da naletis,imas tekstove o tome.po netu
NIsu poznati po vrhunskim kamerama ako ti je to bitno a ni po vrhunskom zvuku
Jesu bili inovativni i znaju da iznenade sa pojedinim modelima,ali brzo odustaju od koncepta i.cesto takvi modeli ostaju bez ikakve podrske
Generalno ,imaju po meni odlican UI lagan brz ,sve ostalo manje vise prosek ,ni po cemu se ne isticu
Ako se mogu nabaviti po nekoj bas bas dobroj ceni treba ih uzeti isto kao i Xiaomi,a ako ne,ne bi ih uzimao u razmatranje.Ako ce se telefon menjati posle 3,4,5 godina onda ih definitivno treba zaobici i Honor je tada mnogo bolja opcija

Pod uslovom da nisi dao učešće

Tako je. Posebno sto je to cena prakticno na 24 rata.

Meni je upravo stigao mail da mi je poslat paket sa poklonima. Nije se cekalo tako puno kao sto sam mislio. :)

Meni je danas stigao mail da je prijava za poklon validna. Kupio sam telefon 13.juna. Nadam se da će stići poklon možda do kraja meseca.

I ja sam upravo dobio email da mi je prijava validna. Prijavu sam inace poslao 25 juna, tako da je bilo bas brzo, obzirom da je rok do 15 radnih dana, odnosno 3 nedelje. E sad za poklone nzm, pise u roku od 60 dana...

Pozdrav, ja predjoh sa Motorole edge 50 neo na 400 pro i nije baš da sam oduševljen. Najviše mi se ne dopada da, kada je uključen automatsko osvežavanje ekrana, većina aplikacija radi na 60 i 90hz (znam da može ručno da se podesi svaka aplikacija na koji će da radi, ali i sam telefon govori da to troši više baterije). Hteo sam da pitam da li vam radi sakrivanje tela poruke na zaključanom ekranu? Uključio sam tu opciju u podešavanjima (notification & status bar- preview on lock screen - hide, i opet mi se pokazuje sadržaj poruka na zaključanom ekranu.

Magic 6 Pro ima OmniVision OV50H, a 200 Pro ima H9000.
H9000 i jeste OV50H, samo se drugačije zovu, bar tako kaže gsmarena:

"The main camera uses a 1/1.3" sensor that Honor refers to as Super Dynamic H9000, which should be a version of the OmniVision OV50H"

H9000 i jeste OV50H, samo se drugačije zovu, bar tako kaže gsmarena:

"The main camera uses a 1/1.3" sensor that Honor refers to as Super Dynamic H9000, which should be a version of the OmniVision OV50H"
H9000 je kastomizovan OV50H, to i pise u tekstu na GSM areni, a u cemu su razlike sigurno moze da se izgugla.

Jel ti stigao punjač? Koliko brzo napuni bateriju i koje sluške uopšte idu uz pro model?
Jeste, ali je u posti. Tek ga sutra preuzimam 🤣
Bio sam na moru u petak kad je bio postar da dostavi paket, tako da cu morati do saltera. Javljam utiske naknadno 😁
Pozdrav, ja predjoh sa Motorole edge 50 neo na 400 pro i nije baš da sam oduševljen. Najviše mi se ne dopada da, kada je uključen automatsko osvežavanje ekrana, većina aplikacija radi na 60 i 90hz (znam da može ručno da se podesi svaka aplikacija na koji će da radi, ali i sam telefon govori da to troši više baterije). Hteo sam da pitam da li vam radi sakrivanje tela poruke na zaključanom ekranu? Uključio sam tu opciju u podešavanjima (notification & status bar- preview on lock screen - hide, i opet mi se pokazuje sadržaj poruka na zaključanom ekranu.
Radi bez problema. Pravi problem za sve aplikacije? Default launcher koristis?

Za sve aplikacije. Sve je na fabričkim podešavanjima. Kada je kupljen, ažuriran je na poslednju verziju softvera (121) i samo sam u developer options promenio animation duration scale sa 1x na 0.5x da bi se ubrzale animacije. Bitno mi je da radi ta opcija i da je na mom telefonu neka greška (verovatno ću da uradim vraćanje na fabrička podešavanja). Hvala

Ukoliko vas interesuje punjac koji moze da puni max brzinom (kao orginal).
Narucio sam sa AliExpress-a Esagger od 100W punjac i kabal.
Duplo je jeftinije u odnosu na orginal punjac, a dobijate i dodatne portove za punjenje.
Naravno odnosi se na ljude koji nisu dobili poklon uz telefon.

Za sve aplikacije. Sve je na fabričkim podešavanjima. Kada je kupljen, ažuriran je na poslednju verziju softvera (121) i samo sam u developer options promenio animation duration scale sa 1x na 0.5x da bi se ubrzale animacije. Bitno mi je da radi ta opcija i da je na mom telefonu neka greška (verovatno ću da uradim vraćanje na fabrička podešavanja). Hvala
Mislim da je fabricka verzija bila 9.0.0.131, a poslednja za nase trziste bi trebalo da bude 9.0.0.147. Nisam siguran na koju 121 verziju mislis.

Telefon uzet u Yetelu i pokazuje mi da je ovo poslednji verzija softvera

Prilozi

• Screenshot_20250706_205457_com_hihonor_ouc_MainEntranceActivity.jpg
    Screenshot_20250706_205457_com_hihonor_ouc_MainEntranceActivity.jpg
    44.8 KB · Pregleda: 31
  • Screenshot_20250706_205450_com_hihonor_ouc_CurrentVersionActivity.jpg
    Screenshot_20250706_205450_com_hihonor_ouc_CurrentVersionActivity.jpg
    80.3 KB · Pregleda: 16
Jeste, ali je u posti. Tek ga sutra preuzimam 🤣
Bio sam na moru u petak kad je bio postar da dostavi paket
Veruj mi da postar nije ni pokusao da ti dostavi paket na adresu. Meni su trebali da dostave, na adresi sam bio ceo dan i nista, samo su napisali da se paket nalazi u posti i da dođem da ga pokupim. Posle citam u komentarima za moju postu gde se sad nalazi paket, da im je to redovna praksa, jednostavno ih mrzi da dođu i to je to, klasika....
Azuriranje nema veze s tim gde si kupio telefon, ja sam moj uzeo u gigatronu prvih dana kad je izasao u prodaju, trenutna verzija mi je ista kao kod tebe 9.0.0.121

Deluje kao neka verzija za operatere, nije globalna svakako. Ako jos neko uzeo u yetel bilo bi lepo kad bi nam prosledio. Evo moje globalne, kupljen u tehnomediji.
Verovatno je tvoj problem samo bug sa tom verzijom.
Veruj mi da postar nije ni pokusao da ti dostavi paket na adresu. Meni su trebali da dostave, na adresi sam bio ceo dan i nista, samo su napisali da se paket nalazi u posti i da dođem da ga pokupim. Posle citam u komentarima za moju postu gde se sad nalazi paket, da im je to redovna praksa, jednostavno ih mrzi da dođu i to je to, klasika....

Azuriranje nema veze s tim gde si kupio telefon, ja sam moj uzeo u gigatronu prvih dana kad je izasao u prodaju, trenutna verzija mi je ista kao kod tebe 9.0.0.121
Ta verzija nije official global. Mozes da proveris. Sto se postara tice bio je, nemam problema sa njima uglavnom. Znam da bio jer me je zvao u romingu. Nije sve tako crno :)

Prilozi

• Screenshot_20250706_212056_com_hihonor_ouc_CurrentVersionActivity.jpg
    Screenshot_20250706_212056_com_hihonor_ouc_CurrentVersionActivity.jpg
    60.4 KB · Pregleda: 27
Deluje kao neka verzija za operatere, nije globalna svakako. Ako jos neko uzeo u yetel bilo bi lepo kad bi nam prosledio. Evo moje globalne, kupljen u tehnomediji.

Ta verzija nije official global. Mozes da proveris. Sto se postara tice bio je, nemam problema sa njima uglavnom. Znam da bio jer me je zvao u romingu. Nije sve tako crno :)
Moguce da je to onda slucaj samo sa mojom poštom, nit sam dobio poziv nit su ostavili papiric u postanskom sanducetu da su bili i da sa tim idem u postu, cak mi nije ni sms stigao, vec su mi poslali obavestenje putem vibera.
Sto se tice verzije kod mene je ista kao i kod vladislava, operator mi je yettel ali je telefon kupljen u gigatronu (mada to nista ne menja), moguce da samo kasni azuriranje, sad sam gledao kod mene, kad idem da pretrazi azuriranje ne nalazi nista novo. Mada, meni je i proslo azuriranje kasnilo jedno 3-4 dana tako da je to normalno i nema potrebe za brigom.

Poslednja izmena:
Ja sam dugo imao Xiaomi telefone i kod njih su pravili razliku između EU i Global romova. Ne znam kod Honora kako dele romove, ne nalazim ni spisak poslednjih verzija. Samo i Apatinca da smaram da li mu radi opcija sakrivanja poruka na zaključanom ekranu na ovoj 121 verziji? Da džaba ne radim fabrički restart

Ja sam dugo imao Xiaomi telefone i kod njih su pravili razliku između EU i Global romova. Ne znam kod Honora kako dele romove, ne nalazim ni spisak poslednjih verzija. Samo i Apatinca da smaram da li mu radi opcija sakrivanja poruka na zaključanom ekranu na ovoj 121 verziji? Da džaba ne radim fabrički restart
Sad sam testirao, radi. Ides u podesavanja za obavestenja i statusnu traku, tamo imas one tri slike kako hoces da ti izgleda kad ti stigne poruka, odmah ispod toga imas da izaberes pregled na zakljucanom ekranu, uđes tu i imas tri opcije: prikazi, sakrij i da ti uopste ne prikazuje obavestenja

Poslednja izmena:
Podešeno, ali ne skriva. Hvala

Prilozi

• Screenshot_20250706_220306_com_hihonor_systemmanager_NotificationManagmentActivity.jpg
    Screenshot_20250706_220306_com_hihonor_systemmanager_NotificationManagmentActivity.jpg
    61.8 KB · Pregleda: 24
Glupo pitanje ali ajde bas zakljucaj ekran, jel imas npr. neki smart lock ukljucen, npr po lokaciji ili tako nesto. Jel si probao bas rucno da ga zakljucas pa da omda proveris kakve su notifikacije

Obicno tako ide kod vecina, sta honor uradio pojma nemam 🤣
Jel ti radi treca opcija? Da skroz iskljucis notifikacije?

Odradio i fabrički restart i opet ne krije poruke... Ništa nisam dirao, samo zamenio na drugu fabričku temu i stavio boju u crno. Treća opcija radi. Ništa, čekam neki novi updejt da vidim da li će da počne da radi

Vrh Dno