Postovanje, unapred se izvinjavam svim clanovima i administraciji sto postavljam pitanje koje je verovatno do sada postavljeno mali milion puta, medjutim veliki izbor brendova/modela, bezbroj kontradiktornih informacija na sajtovima koji ih prodaju, i moje skromno (nepostojece) znanje vezano za klima uredjaje me je nateralo da otvorim novu temu.
U situaciji sam da mi je potrebna entry level klima (budzet varijanta) za prostoriju od 24m2. Ne bih izdvajao previse novca, maksimum 40k (+-2,3k), jer bi prevashodna funkcija klime bila rashladjivanje prostorije, u nekoj krajnjoj nuzdi eventualno dogrevanje tokom zime, ali to je za sada u drugom planu.
Sta sam do sada uspeo da zakljucim je to da ovi bas najjeftiniji modeli nemaju apsolutno nikakve dodatne funkcije - odvlazivanje, ultramegagiga preciscavanje vazduha, programe protiv stvaranja gljivica, tihi rad itd. Takodje bih rekao da je i utrosak elektricne energije kod ovih najjeftinijih veca u odnosu na neke malo "skuplje" modele. Naravno, svestan sam da i ovde vazi cinjenica - koliko para toliko muzike.
Pronasao sam jednu zanimljivu temu na forumu gde je jedan clan (mislim da je iz BiH ako se ne varam) kupio frozzini klimu i da je odusevljen onim sto nudi, a bila je u cenovnom rangu koji meni odgovara. Medjutim tu je nastao problem jer kod nas ne moze da se nadje takav frozzini model, vec TCL, ali drugi clanovi tvrde da to nije ista klima, vec da se radi o slicnom modelu i da kod TCL modela nedostaju neke znacajne stavke.
Zamolio bih vas ako mozete da mi preporucite neke uredjaje koji bi odgovarali kvadraturi. a da opet nisu cisto bacanje para, dodao bih par hiljada vise ako znam da uzimam nesto sto je provereno u praksi kod clanova foruma.