Šta je novo?

Jeftine klime

Verovatno ne moze da postigne zadatu pa prelaze na neko drugo grejanje. Takva je ova on-off koju hocu da zamenim inverterom, u minusu trosi 1kW a duva mlako a kad je velika vlaznost ide u defrost na svakih 20min.
To su vec onda uslovi losi,ja nemam izolaciju ali imam dobru novu stolariju barem,ne znam sta da ti kazem,sto se tice defrostova bolja je vox po tom pitanju,tcl cesce ide u defrost,ove zime dosta clanova se zalilo na defrostove ceste jer je bilo bas maglovito jedno vreme ali vox nije imao sa tim problema,nije se ni tcl nesto mucio ali na jedan defrost voxa tcl ide dva puta nekad se desi i tri puta kad su bas losi uslovi,defrost traje nekih 6-7 minuta,ne uspe za to vreme da se ohladi mnogo prostorija i nikad mi se nije desilo da ide ono ko hisense na 30-40 minyta u df nego prodje nekih 2 sata do sledeceg df sto je isto bitno jer kad stalno roka df onda klima teze ugreje,eto tako nekako.

Ljudi, gde mogu naci serijski broj za TCL klimu?

Nasao u medjuvremenu. Nigde ne pise S/N i pritom se razlikuju brojevi spoljasnje i unutrasnje jedinice. Nego, upravo pokusavam da registrujem uredjaj za produzenu garanciju i izbacuje mi ovo:
1750686789565.png

Recimo da se radi o izboru do nekih 40 k... - 44... Da li onda uzeti povoljniju teslu t34tp21 - 1232iawt (sa ovim apoljnim grejačem) za nekih 38k ili hvaljeni model tcl - a od oko 40k...od voxa bi tu mozda upao neki model ijf12 jako povoljan za oko 35k. Bitno je da moze zimi i da greje, ja imam iskustva sa vox iva i ok je, s tim sto leti smeta jer je iznad ugaone gde se sedi, bukvalno nece da stane sa hladjenjem a na low duva baš jako. Gledam za drugi stan da li uzeti ovaj najjeftiniji model vox ili pak ovaj tcl jer joj je brzina manja. Greje se /hladi 40m2, izolacija extra, pvc, mada stan ima i podno grejanje ako baš ode u debeli minus.

Kazu serviseri (malo potkovaniji termodinamikom) da na minusu brzo smrzne kondenzat pa se novi nadovezuje na to (kao u frizu) i prosiri i okuje. Zato tim anemicnim modelima od 20kg grejac pomaze a onim od 30kg cak zna i da smeta (npr. na Hisense Energy Pro raskace da ne trosi dzabe struju jer ovde nema debelih minusa a SJ je 33kg dvoreda pa joj ne treba)
Mislim da masa spoljne jedinice nema veze sa time da li će da se ledi voda na tacni ili ne.

Kondenzat se ne smrzava baš tako lako.

Vidim po karakteristikama da je Tesla TA35QQET-1232IHWT jako slicna kao VOX IMA12. Obzirom da se ova druga vise ne proizvodi, da li je ova Tesla dovoljno dobra alternativa za grejanje.

Poslednja izmena:
Vidim po karakteristikama da je Tesla TA35QQET-1232IHWT jako slicna kao VOX IMA12. Obzirom da se ova druga vise ne proizvodi, da li je ova Tesla dovoljno dobra alternativa za grejanje.
Odkud ti to da se vise ne proizvodi? To sto je nema na lageru ne znaci da se vise ne proizvodi i da je nece imati pinovo. To je kopija Auxa a uvoznik je narucio xy komada, i *****o se izgleda. Bice nje ili slicne opet!

Nisam napisao zato sto mi je tako palo na pamet, vec zato sto sam kontaktirao uvoznika. Barem u danasnje vreme nije tesko da se dodje do informacije.

1000101409.jpg

Potrebne su mi dve klime za vikendicu, koja je bas leti vrela, neizolovana, sa losom stolarijom. U BG imam vec ugradjene Gree eco pular, Vivax aeri i Gree cliviju, i uglavnom sam zadovoljan sa njihovim radom, izuzev pozicije koju sam izabrao za Eco pular, koja se muci da ohladi sobu od 25m2.
Razlika je sto mi je vikendica daleko manja, pa me zanima da li je npr. vivax aeri ok izbor za malu sobe od 12ak kvadrata ... Koji je neki optimalni izbor za takvu prostoriju? Za vecu dnevnu sobu bih uzeo Cliviju. Potrebna bi mi bila i treca klima za mene, ali sam sa budzetom od 1000 evra kratak.

Da li neko zna kako se menja smer krilaca levo/desno na Bergen Apollo T?
U uputstvu pise da se to radi rucno i sa iskljucenim uredjajem. Probao sam par puta i krilca kao da su fiksirana samo da duvaju pravo. Nisam hteo da silim da ne bi nesto puklo. Na daljinskom ima swing opcija koje je za pomeranje gore/dole, a u extra function sam nasao kao neku opciju da duva samo centralno i ona je u sustini ista kao i ova sada. Kao da sa strane ne duva nista, vec samo u sredini. Daljinski izgleda ovako

bergen daljinski.jpg

Ja ne vidim da ta klima ima 4d duvanje...

A daljinski je spartanski tako da potvrđuje da nema to.

Ako piše da se radi ručno onda samo rukom pomeri krilca.

Postovanje, unapred se izvinjavam svim clanovima i administraciji sto postavljam pitanje koje je verovatno do sada postavljeno mali milion puta, medjutim veliki izbor brendova/modela, bezbroj kontradiktornih informacija na sajtovima koji ih prodaju, i moje skromno (nepostojece) znanje vezano za klima uredjaje me je nateralo da otvorim novu temu.

U situaciji sam da mi je potrebna entry level klima (budzet varijanta) za prostoriju od 24m2. Ne bih izdvajao previse novca, maksimum 40k (+-2,3k), jer bi prevashodna funkcija klime bila rashladjivanje prostorije, u nekoj krajnjoj nuzdi eventualno dogrevanje tokom zime, ali to je za sada u drugom planu.

Sta sam do sada uspeo da zakljucim je to da ovi bas najjeftiniji modeli nemaju apsolutno nikakve dodatne funkcije - odvlazivanje, ultramegagiga preciscavanje vazduha, programe protiv stvaranja gljivica, tihi rad itd. Takodje bih rekao da je i utrosak elektricne energije kod ovih najjeftinijih veca u odnosu na neke malo "skuplje" modele. Naravno, svestan sam da i ovde vazi cinjenica - koliko para toliko muzike.

Pronasao sam jednu zanimljivu temu na forumu gde je jedan clan (mislim da je iz BiH ako se ne varam) kupio frozzini klimu i da je odusevljen onim sto nudi, a bila je u cenovnom rangu koji meni odgovara. Medjutim tu je nastao problem jer kod nas ne moze da se nadje takav frozzini model, vec TCL, ali drugi clanovi tvrde da to nije ista klima, vec da se radi o slicnom modelu i da kod TCL modela nedostaju neke znacajne stavke.

Zamolio bih vas ako mozete da mi preporucite neke uredjaje koji bi odgovarali kvadraturi. a da opet nisu cisto bacanje para, dodao bih par hiljada vise ako znam da uzimam nesto sto je provereno u praksi kod clanova foruma.

Hisense FRESH AIR- QJ35XJ3GG 12000 btu
Danas kupljen dali neko ima iskustva sa ovom klimom

Bukvalno, tu si trebao reci, kupio sam, pisem iskustva kada krenem da koristim.

Ma apsuslutno cim je montiram tek posle 24 jula,pa sam mislio da ako neko vec ima da mi kaze neato vise ( uzeo sam je na blef ) posto je nov model

Kako vam se čini ova klima : TESLA TT34EX21-1232IA inverter. Cena sada je 33450.
Gledam pre svega za hladjenje i nesto malo grejanje.

Ili TESLA TT34EXKC-1232IAW inverter wi-fi
Ona ima wifi i ifeel za 34700

Snaga hlađenja (W) 1130
Snaga grejanja (W) 922
Nivo buke unutrašnje jedinice (db) 22
Nivo buke spoljašnje jedinice (db) 30
Tip gasa/kg R32/0,55
Tip klase hlađenja A++
Tip klase grejanja A+
Kapacitet hlađenja (Btu/h) 12000
Kapacitet grejanja Btu/h 12500
Snaga hlađenja (W) 1130