Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

na koliko si ih podesio? laganica. ova moja je "pojacano" radila juce i prekjuce. bilo je bolesno vruce i 90%+ vlaznosti. vidim da joj je trebalo snage. nikako da uzmem uticnicu :(
Volim bas nisku temp. u kucu
Amber na 23c, Muse takodje na 23c
Zato vole i one tokom dana kad pocne da przi 35-40c da prduckaju na 350-450w :)
Tokom noci laganica 100-150w
Screenshot_20250702-211135.png

Bukvalno sam sada procitao sta sam napisao i editovao :)

Pazi sad ovo, moji roditelji, kuci, dnevna soba 45 kvm, Vox 18, drze po ceo dan na 27-28, ali klima direkt bije na vrata ka predsoblju i hladi ceo sprat od 100 kvm minimum, nisam bas merio, nemam merac potrosnje, ne znam kolko trosi, ali klima ne oseca, radi na minimumu, kompresor se ne cuje, samo ventilator, hladi za sve pare..Znaci grejanje i hladjenje duplo minimum po kvadraturi sto se tice jacine klime!

Digitalni termometar pokazuje u dnevnoj 26-27 kad je napolju ovaj vrelac od 35-40°c! Ja im kazem sto ne spuste jos temp, al nece, pocinju da kaslju i kijaju..

i mene to interesuje? recimo,meni je totalno pozitivno iznenadila clivia kod burazera! to je 40+kv 18tica hladi kao blesava. mada nije bas mjerodavan primjer,ali sto to dobro radi! clivia mi je sad best buy u toj nizoj gornjoj klasi!

Digitalni termometar pokazuje u dnevnoj 26-27 kad je napolju ovaj vrelac od 35-40°c! Ja im kazem sto ne spuste jos temp, al nece, pocinju da kaslju i kijaju..
Pa dobro svi smo razliciti, i svaki ima svoje navike itd.
Ja volim bas nisku 22-23c
Evo na 7m od Amber
IMG_20250702_212257.jpg
Juce dosao komsija ulazi i krene: sunce ti pa ovde bre kao u kapelu :ROFLMAO:

Jedno je da ti je klima na 23, a drugo je sta klima postize sa tim 23 sto pise na displeju, ako me razumes
tacno. 9-10 ce izbaciti racune kod mene pa da vidimo. isprobavam neke variante,realno sa ove 2 12naestice imam i vise snage nego sto mi treba. no,da vidim par kombinacija. trenutno gledam sto bih stavio u kanc,pod plocom i bez izolacije,gore je crijep ... nekih 24kv. gledacu neku clivia. to mi je parametar. u stanu nemam problem ako obje rade. ;)

Ja kad bi stavio klimu na 23, bilo bi realno manje od 23, i tu niko ziv ne bi bio na ovih 35-40 stepeni spoljnih, ne znam kako izdrzavate toliku razliku u unutrasnjoj i spoljasnjoj temperaturi!

Molim za savet - imam whirlpool klasičnu 18 klimu u dnevnoj sobi koja ne radi kao pre, osetno slabije hladi. Svi filteri i izmenjivač toplote su čisti, pretpostavljam da bi trebalo proveriti koliko gasa ima i to ću verovatno prvo uraditi. Medjutim, nervira me pa razmišljam da je zamenim sa nekom inverter klimom, iz ekonomik klase. Imam takodje i VOX inverter 12 klimu koja radi u drugom prostoru odličnu. Šta da gledam?

Viola nema, samo 4 :(
I to isto 3 skala i turbo na posebnom dugmicu.
Takođe i lomo ima samo tri, plus turbo. Taj turbo ne znam da li sam 2 puta koristio za 6 godina. Na prvoj je baš tiho. Ima i neki slip režim,ali to nikada nisam proverio o čemu se radi. Uključim, namestim temp i to radi brate.

Sleep kod Gree je da se kroz 2 sata smanji za 2 stepena i valjda posle 5 sati gasi, ne secam se bas tacno.

Jel zna neko po cemu se razlikuje velicina cevi za klimu? Gledam da kupim set za montazu posto uz klimu ne idu cevke. Znam da je jedna veca a druga manja ali ima razlicitih velicina
Npr 6.35 sa 9.52mm ili 6.35 sa 12.7
Da li to zavisi od koliko je BTU ili svaka klima je za sebe?

Kod mene namestena na 26°C,a u sobi 24-25.Sve ispod toga,meni hladno,jer ne podnosim hladnocu.Ovo je moje idealno vreme napolju. 😃

Isto tako, setovano 26, u sobi 25, idila.

1751551759765.png

Prilozi

• 20250703_160951.jpg
    20250703_160951.jpg
    71.9 KB · Pregleda: 45
Jel zna neko po cemu se razlikuje velicina cevi za klimu? Gledam da kupim set za montazu posto uz klimu ne idu cevke. Znam da je jedna veca a druga manja ali ima razlicitih velicina
Npr 6.35 sa 9.52mm ili 6.35 sa 12.7
Da li to zavisi od koliko je BTU ili svaka klima je za sebe?
Sve zavisi do modela itd.
12btu 6.35/9.52
18btu 6.35/12.7
24btu 6.35/16
Ali onda imas neke gde idu odmah 6.35/16 na 18btu ili ipak samo 6.35/12.7 na 24btu(npr. Gree Pular 24btu)
Najbolje pogledaj sta pise u specifikacije klime!

Да ли за овај модел има андроид апликација да може да се пали телефоном?
VIVAX ACP-24CH70AERI+
Ако има,где,шта,како...?

Trebalo bi da je NetHome Plus.Pisano je o tome ovde.

Postoji li verovatnoca,da sace na SJ krene da korodira jer se skinula ona plava zastita?

Nazad
Vrh Dno