Možda procesori i HW sve manje troše, ali to možda "po jedinici poslića" koji obavljaju.
Sa druge strane, sve više posla zadajemo telefonima.
Imao sam i ja Sony koji je zaista radio dva dana bez punjenja, ali...
...za razliku od ondašnjeg Sony-ja, moj sadašnji Samsung sinhroniše četiri mail naloga, dva clouda, svaka fotka odmah ide na gdrive, na Viberu imam 4 utišane grupe gde stalno stižu neke gluposti, i još dve koje nisu utišane (moram da ih pratim), na WhatsApp sam u 4 grupe nekih projekata koje opet moram da budem u toku, firma mi je uvalila otvaranje/zatvaranje putnih/radnih naloga preko telefona, u 3 vozila koja koristim telefon se odmah kači na BT, dve su SIM kartice, lokacija radi stalno, always on display je aktivan, aplikacija imam jedno 6x više pa treba Gplay sve to i da stigne da updejta, pa onda i ja na kraju krajeva i zbog svega pobrojanog, 3x više se hvatam sadašnjeg telefona nego spomenutog Sony-ja.
Naravno, i sva silna špijunaža dragih nam kompanija traži svoje resurse.
Nisam siguran kako bi se onaj Sony onda ponašao sa ovoliko posla na grbači. Mislim da uopšte nismo svesni koliko su nam telefoni uposleni, pored samog on-screen-time koji se nama čini isti k'o nekad.
Još da dodam, telefon je Samsung S24 obični. Na njega sam prešao sa Huawei P30. Dojmim se da je Huawei sa skoro 4 godine starom baterijom i isto posla k'o Samsung, ipak imao bolji daily battery life.