Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Odgledao WWDC preko VPN-a na PCu, nije bilo šanse bez. A na TVu nikako da mrdne preko 360p. Pre par meseci sam imao isti problem i promenio DNS u podešavanjima rutera na Cloudflate 1.1.1.1 i radilo je do sad bez problema, a večeras nikako. Proverio podešavanja i dalje je DNS 1.1.1.1 ali mora i VPN da bi učitavao.
Kako je najbolje prijaviti ovo MTSu? Da ih spamujem dok ne isprave, mada čitaju oni forum redovno.
Je l’ ima neko iskustva da li se javlja isti problem sa Yunetom na mtsovoj optici, ističe mi ugovor za mesec dana i baš mi se prelazi.

I mene ovo interesuje, da li je problem prisutan i na optici preko yetela i yuneta?

Problem je prisutan samo na mts i supernova DSL/Coax/Optici.

MTS opet pravi probleme, prekida se na svakih 5 minuta, moram da restartujem vezu na ruteru.

Kad god mi se to dešavalo na njihovoj optici, otprilike u desetak navrata u prethodnih nekoliko godina, uvek im je bio odgovor da ruter pogubi, smanji broj mac adresa.
Prijavi smetnju i miran si.

Pozdrav, ima li nekog pravila, posle koliko vremena proradi optika od trenutka provlacenja kablova? Pre 2 nedelje su nam razvukli kablove po banderama i za sada sve stoji tako, nema jos uvek ni onih kutija niti iko pominje ista. Mts kaze da kod njih stoji da jos uvek nema uslova na tom delu grada.

Pozdrav, ima li nekog pravila, posle koliko vremena proradi optika od trenutka provlacenja kablova? Pre 2 nedelje su nam razvukli kablove po banderama i za sada sve stoji tako, nema jos uvek ni onih kutija niti iko pominje ista. Mts kaze da kod njih stoji da jos uvek nema uslova na tom delu grada.
Kad stave kutije i numerišu ih

И менаџмент да усвоји одлуку о пуштању сигнала.

Otprilike toliko ce im trebati.
Ja sam sad davne 2018 kad su mi uvodili optiku cekao tacno 2 meseca, nazalost ne verujem da su za ovih 7 god ubrzali ista.

Da li su ti monteri rekli da je to baš mts-ova optika, ili samo pretpostavljaš i to bi ti voleo? ;)

Pitali smo ih i rekli su :) Mada ko god da prodje ne moze da bude lose posto je je jedina alternatova koju imamo trenutno neki adsl hibrid koji radi max 20/4. Cak sam i za starlink poceo da se raspitujem. :)

Ako ima neko kontakt od mts agenta/akvizitera da mi prosledi u DM za prelazak sa SBB na mts optiku u Novom Sadu. Hvala!

promena prebivalista jos nije prijavljena mupu ali je preseljenje zavrseno.

mene je najvise zanimao rok do kada oni moraju da odgovore, a oni vise od mesec dana nisu to resili.

a u ovom dokumentu pise :
9. Нови пружалац услуге је у обавези да у року не дужем од 10 (десет) дана од дана подношења
захтева, провери да ли постоје техничке могућности за пружање услуге и да ли су задовољени
критеријуми за квалитет услуге, у ком случају прослеђује предметни захтев постојећем
пружаоцу услуге. У супротном у најкраћем могућем року о истом обавештава крајњег
корисника

dobili smo jedino ovakav odgovor posle 30 dana koji ne govori nista konkretno
Pogledajte prilog 495108

mislim da je proslo previse vremena uslugu vise ne pruzaju, i modem vise na toj adresi...
cekam jos malo pa cu ponovo da trazim raskid bez penala, besmisleno je da nisu ponudili nikakvu opciju a ni negativan odgovor.
MTS jos uvek nikako nije odgovorio na zahtev za preseljenje i na zahtev za raskid....prave se mrtvi.

Jako pocetnicko pitanje:

Imam MTS paket 200/200, preko Wifi super brzina a preko ethernet kabla (izvucen u svaku sobu ponaosob) je limitirana brzina na 100/100. Probao sam 3 razlicita cabla i mislim da je svaki cat5e (koji bi trebalo da imaju 1000mbps brzinu.

Kako da saznam na kom delu bivam limitiran?

Jako pocetnicko pitanje:

Imam MTS paket 200/200, preko Wifi super brzina a preko ethernet kabla (izvucen u svaku sobu ponaosob) je limitirana brzina na 100/100. Probao sam 3 razlicita cabla i mislim da je svaki cat5e (koji bi trebalo da imaju 1000mbps brzinu.

verovatno je onda tvoj pc/laptop limitiran sa mreznom kartom.

Jako pocetnicko pitanje:

Obicno je limit u hardveru a ne u kablu...
Znaci neki uredjaj na kraju jednog kabla je 100mbit

Pa eto ti krivca.

Koji je model USB-C mrežne kartice? Najjeftinije podržavaju samo "Fast Ethernet" odnosno 100Mbps.

Realno je jer te switcheve uglavnom koriste kad imaš više od dva Iris box-a.

Nazad
Vrh Dno