Šta je novo?

Motorola Edge 50 Neo

Ovaj telefon je specifican po nekoliko stvari koje nema ni jedan drugi telefon u ovoj cenovnoj klasi:

-eSIM
-wireless charging
-IP68 rejting
-Telefoto kamera
-1.5K Amoled ekran
-5 verzija android nadogradnje
-kompaktne dimenzije

Ako neko zna neki telefon koji ima sve ovo voleo bih da znam o tome.

To se desava koju god drugu marku telefona da kupis, najmanji stres je ako kupis isti brend, ili se drzis tog "cistog" androida
А šta mislite za Gorila Glass 3 zaštitu ?

sta cemo misliti o tome? 😁
svakako stavim hidrogel

sta cemo misliti o tome? 😁
svakako stavim hidrogel
Nisam uspeo da je nađem u Nišu .
Stavili mi neko staklo daleko bilo za 300 dinara .
Nisam ni video da pokriva selfi kameru .
Na moje pitanje : " Da li ovakvo staklo ima da smeta kameri " ?
Gospođa reče : " Ne, ne to staklo ne utiče na rad prednje kamere " 😀

Ovaj telefon je specifican po nekoliko stvari koje nema ni jedan drugi telefon u ovoj cenovnoj klasi:

-eSIM
-wireless charging
-IP68 rejting
-Telefoto kamera
-1.5K Amoled ekran
-5 verzija android nadogradnje
-kompaktne dimenzije

Ako neko zna neki telefon koji ima sve ovo voleo bih da znam o tome.

To se desava koju god drugu marku telefona da kupis, najmanji stres je ako kupis isti brend, ili se drzis tog "cistog" androida
I možda najekskluzivnije od svega LTPO ekran.

Ovaj 50 Neo i Edge 50 Fusion su mi se činili ok, i može ih se nove naći po dobroj cijeni.

Ali kad sam išao gledati youtube recenzije i čitati komentare ovdje po forumu, neki spomenuti bagovi zvuče baš jako loše, kao neke početničke "bolesti" kakve je možda imao Xiaomi pred oko 12 godina. Sad, da li su to laži, jesu li pojedinci nešto zabrljali, ili postoji koja bug sitnica, pa i ozbiljni problemi....teško je saznati bez da se isproba, jer jedni kažu jedno, a drugi suprotno. Od bugova se spominju neka seckanja posvuda, nestajanje nekih ikona, problemi sa zaljučavanjem ili otključavanjem mobitela, rušenja aplikacija, pa aplikacije slabo drži u ramu, slab audio pri video snimanju, nedolazak obavijesti o porukama itd.

Kad ste nabrajali posebnosti i prednosti, 50 Neo ima i pravi proximity senzor.

Poslednja izmena:
Sitnih seckanja i štucanja ima, fluidnost svakako nije na flagship nivou. Ubedljivo najveći problem koji sam do sada primetio je loše keširanje app, neke aplikacije jednostavno veoma brzo izbacuje, dok neke stoje duže ''ukeširane''.

Sve ostalo jako dobro za Motorolu (da ne kažem Lenovo) ove cene. Displej, zvučnici, izrada, sve kamere osim ultrawide su dosta dobre, ultrawide jedva upotrebljiva. Po mom mišljenju možda i najbolji telefon koji je Motorola napravila do sada, u odnosu na cenu (računam 45k, koliko je i plaćena na nekoj akciji u oktobru). Više od toga ne vredi, mislim da je za taj novac dobra kupovina, posebno kada se kupuje kao poklon/u prodavnici, sa računom/garancijom, a ne preko KP.

Poslednja izmena:
Na ananasu povremeno može uz vaučer da se uzme za 34k, za te pare nema boljeg telefona. Ja za sada nisam imao nikakvih problema s performansama ili bagovima. Doduše, meni se čini da i nije baš štedljiv s baterijom kako ga svugde hvale, videćemo dok ga malo duže "izdresiram". Sve aplikacije od kojih očekujete momentalne notifikacije (mejl, mesindžeri...) prosto moraju da se zaključaju.

Sitnih seckanja i štucanja ima, fluidnost svakako nije na flagship nivou. Ubedljivo najveći problem koji sam do sada primetio je loše keširanje app, neke aplikacije jednostavno veoma brzo izbacuje, dok neke stoje duže ''ukeširane''.

Sve ostalo jako dobro za Motorolu (da ne kažem Lenovo) ove cene. Displej, zvučnici, izrada, sve kamere osim ultrawide su dosta dobre, ultrawide jedva upotrebljiva. Po mom mišljenju možda i najbolji telefon koji je Motorola napravila do sada, u odnosu na cenu (računam 45k, koliko je i plaćena na nekoj akciji u oktobru). Više od toga ne vredi, mislim da je za taj novac dobra kupovina, posebno kada se kupuje kao poklon/u prodavnici, sa računom/garancijom, a ne preko KP.
Ako izbacuje aplikacije brzo iz memorije to znači da neće dolaziti ni obavijesti za poruke od tih aplikacija. Čak i da je samo taj bug, dosta je ozbiljan.

Da naravno, treba ih zaključati u memoriju, zabraniti optimizaciju baterije za te applikacije, dozvoliti obavijesti, ali neki su navodno sve to pokušavali postaviti i nije im pomagalo.

Sam hardware je super za tu cijenu, ali ako je software problematičan onda puno toga pada u vodu, jer ljudi žele da im mobitel radi ispravno ono što bi trebao.

Da, i za tu bateriju nisam siguran da bi bila dobra koliko pokazuje gsm arena battery test. Inače mobitel je super u ruci, sviđa mi se ta zadnja stranica koja se ne skliže, i kamere vrlo malo izlaze vani.

Ja nisam iskusio lose kesiranje aplikacija, niti ispadanje iz memorije, niti propustanje notifikacija.

Seckanja svakako ima jer ipak ovo nije neki skupi Telefon, on fantasticno sve klizi kada je svez Ali vremenom se to gubi, mislim da je to vezano za osvezenje.

Notifikacije rade kako treba, taj problem je vezano za neo 40 a ovo je tema za edge 50 I ne bi ga trebalo stavljati u isti kos.

Meni na ovom telefonu najvise smeta otkljucavanje, to uzasno radi I uvek mora iz vise puta, prepoznavanje lica radi katastrofa...

Umesto da kucnem u ekran I odmah da se otkljuca na kraju uglavnom koristim pin jer I otisak prsta nije bas lako koristiti.

Ekran je dobar, Ali zbog nestandardne rezolucije negde prikaz teksta zna da bude los, a ja corav tako da mi ipak treba Telefon sa vecim ekranom ma koliko God ovaj bio zgodniji za ruku

Dobar dan. Sada sam isao po ovoj vrucini do A1 da kupim 68 w original punjac jer mi je sa Xiaomijevim od 67 lose punio. Koristim aplikaciju Ampere flow, sa kojom gledam kojom snagom puni.

Ukljucena je opcija charge boost i kad nataknem na punjac, lepo napise Turbo Charging (sto sa drugim nemotorolinim punjacima nije bio slucaj). Ali, brzina punjenja je daleko od 68w, ne moze da dobaci cak ni do 30. Ima li neko ideju sta raditi i kako dobiti deklarisanu brzinu punjenja?

Prilozi

• punjac.jpg
    punjac.jpg
    34.3 KB · Pregleda: 12
Poslednja izmena:
Što bi punio max snagom kada je baterija pola puna...?

Oni rade maximalnom snagom tek na praznoj bateriji i to do nekih 70% pa smanjuju

Što bi punio max snagom kada je baterija pola puna...?

Oni rade maximalnom snagom tek na praznoj bateriji i to do nekih 70% pa smanjuju
Pa da bi brze napunio. Cemu onda oglasavanje tolike snage punjaca. Da li bi bilo isto da sma koristio 33w punjac?

Pa da bi brze napunio.
ali baterija nije prazna.
Cemu onda oglasavanje tolike snage punjaca.
pa tolike je snage punjac, sta drugo da napisu?

Da li bi bilo isto da sma koristio 33w punjac?
Vrlo verovatno, to je prilagodjeno inteligentno punjenje

kada je baterija prazna puni je ful, kako se priliblizava napunjenosti sve vise smanjuje snagu.

Ne, ne radi uvek maximalnom snagom niti je to potrebno

Kako mislis nije potrebno ako je sustina brzeg punjaca brze punjenje. Od 68W on puni sa 17 w u proseku. To je mogao sa bilo kojim punjacem. Kad padne baterija na 24% , on puni sa 30 jedva. Kad pnd apuni sa 68w? U prvoj sekundi ako je baterija mrtva jedino

Naravno da brzi punjač ima brže punjenje od običnog punjača.

Otprilike ovako to izgleda

Brzo punjenje služi da brzo napuni da praznu bateriju od 0-50%

kod tebe na slici baterija puna 54% znači već nema uslova za 100% snagu punjenja

Zatim prelazi u drugu fazu gde puni sa 50% snage

I tako do 70-80% napunjenosti kada spušta na 5-10w snage

A što bedak?

Naučio si nešto novo, možda ne kardinalno, al ipak, za džaba pare, zar ne?

bedak,spoznao sam istinu koju do sada nisam znao.
stvarno sto bedak?

brzo punjenje steti bateriju, a siguran sam da ne zelis da baterija brze propadne nego sto si navikao.

telefoni su postali dovoljno pametni da brzo napune kada treba (kada je prazna) i da pune polako kada ima dovoljno preostale baterije.

Elektronika punjenja to sve regulise i brzina punjenja zavisi od mnogo faktora... Koliko je baterija brazna (brze puni ako je procenat baterije manji), da li je ugasen ekran ili se telefon koristi tokom punjenja (brze puni ako je ugasen ekran) , temperatura baterije i samog telefona (smanjuje brzinu punjenja ako dodje do veceg zagrevanja). Sto se tice punjaca razlicitih proizvodjaca iste ili slicne snage to ne mora da znaci da ce puniti brzo jer svaki proizvodjac ima svoj protokol punjenja i neki poput Huawei - Honor se gadjaju ali vecina ne.

Vrh Dno