Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Medjunarodni pozivi nisu deo rominga. Mts logicno nudi sta ima u okviru svoje kompanije.
Koliko ja znam i A1 ima provajdere u regionu a opet ne nude ništa
Kao što ti i sam naslov stranice govori, u pitanju je roming saobraćaj, što treba razlikovati od međunarodnog saobraćaja

Da, to nisu minuti prema svim mrežama Zapadnog Balkana. Ovo znači da ako se nalaziš u nekoj državi Zapadnog Balkana možeš i dalje da pozivaš srpske brojeve bez naknade (+ brojeve iz države u kojoj se trenutno nalaziš). Ali ne možeš da npr. iz Srbije zoveš bosanske ili crnogorske brojeve besplatno.

• Like
Reagovanja: fiy
Da, to nisu minuti prema svim mrežama Zapadnog Balkana. Ovo znači da ako se nalaziš u nekoj državi Zapadnog Balkana možeš i dalje da pozivaš srpske brojeve bez naknade (+ brojeve iz države u kojoj se trenutno nalaziš). Ali ne možeš da npr. iz Srbije zoveš bosanske ili crnogorske brojeve besplatno.
Ne brate, piše da su to pozivi ka tim mrežama.

Piše ali iz rominga

Prilozi

• AISelect_20250626_163840_Samsung Internet.jpg
    AISelect_20250626_163840_Samsung Internet.jpg
    165.4 KB · Pregleda: 62
Sad sam zvao. Samo zemlja u kojoj se nalaziš i Srbija se računaju u roming kao kod kuće. Npr ako si u Makedoniji, besplatno je za Makedoniju i Srbiju.

Kako nema…?!
Edit: sad videh, nema MINUTA… ima samo u okviru zemlje u kojoj se nalaziš i ka Srbiji, kao u odgovoru iznad… MTS ima ka zemljama gde ima svoje mreže, naravno…

Prilozi

• IMG_9542.png
    IMG_9542.png
    179.6 KB · Pregleda: 55
Sad sam zvao. Samo zemlja u kojoj se nalaziš i Srbija se računaju u roming kao kod kuće. Npr ako si u Makedoniji, besplatno je za Makedoniju i Srbiju.
Ni to nije tačno, besplatno je u zoni u kojoj se nalaziš i prema matičnoj zemlji, ako se nalaziš u Makedoniji (Zona ZB) besplatno je prema brojevima u celoj Zoni ZB (ne samo Makedoniji) i Srbiji

… tako je, ali tako je od početka… jedino državna firma ima privileggiju da troši naš novac i da nešto ‘daje’ kao pogodnost…

Evo imas dodatak za 468 dinara(gde samo nadjose ovaj broj 😂):

60 minuta priče sa Evropom​

• 60 min za pozive iz Srbije prema fiksnim brojevima
  • 60 min za pozive iz Srbije prema brojevima mobilnih operatora u okviru Telekom Austrija Grupe (TAG)
  • 468 RSD

Ni to nije tačno, besplatno je u zoni u kojoj se nalaziš i prema matičnoj zemlji, ako se nalaziš u Makedoniji (Zona ZB) besplatno je prema brojevima u celoj Zoni ZB (ne samo Makedoniji) i Srbiji
Sad mi više ništa nije jasno. Kad sam zvao pitao sam ako sam u Makedoniji i zovem Makedoniju, kaže lokalni poziv. Ako sam u Makedoniji i zovem Srbiju, kaže lokalni poziv. Ako sam i Makedoniji i zovem Crnu Goru, kaže međunarodni poziv.

Njih ništa ne košta da ponude minute prema mrežama koje su njihovom vlasništvu
… čim su ugušili svaku mogućnost konkurenciji nepristojnim ponudama… zašto ne ponude iste uslove i drugima u Srbiji…?! jedino se A1 bori i parira cenama, Yettel polu-saradjuje sa njima…

1000001356.png
Vac d keč?
Sigurno nesto mora da se plati barem jednom?

Ne mora, uveli su roming gigabajte u svim tarifama(razlikuje se kolicina u zavisnosti od tarife). Samo proveri koliko imas kad aktiviras i gde vazi. Mada koliko videh cela Evropa je obuhvacena.

Ne mora ništa da se plati: 1GB svakog meseca + standardna cena od 1din/MB kad se potroši (standardna cena od 1din/MB važi i bez aktiviranja dodatka i važi u tih 49 država i ta standardna cena važi i za prepaid korisnike).

Evo imas dodatak za 468 dinara(gde samo nadjose ovaj broj 😂):

60 minuta priče sa Evropom​

• 60 min za pozive iz Srbije prema fiksnim brojevima
  • 60 min za pozive iz Srbije prema brojevima mobilnih operatora u okviru Telekom Austrija Grupe (TAG)
  • 468 RSD
Šta njih košta da ponude besplatne minute prema TAG kao i mts prema TSG?
Oni to naplaćuju skoro 500 dinara i još nisu neograničeni nego 60 minuta prema TAG i 60 minuta prema fiksnim

Sve je super nemam nijednu zamerku za roming internet i kvalitet mreže u Srbiji, samo je mana što je dolazni i odlazni u Grčkoj 49 dinara po min, a poruka 15 dinara, a kod drugih operatera je to dosta jeftinije.

Pošto naravno klošari nisu napisali na sajtu, u Mega planu da li se neograničeni minuti u A1 mreži koriste paralelno sa onih 500 za sve mreže ili pošto se potroši tih 500 min, što je verovatnije čim nisu napisali?

Pošto naravno klošari nisu napisali na sajtu, u Mega planu da li se neograničeni minuti u A1 mreži koriste paralelno sa onih 500 za sve mreže ili pošto se potroši tih 500 min, što je verovatnije čim nisu napisali?
Ne. Tih 500 je za druge mreže.

… samo zahvaljujući A1 akcijama, plaćamo i kod drugih sve manje… bez konkurencije ovog tipa, ubili bi nas cenama…
Tačno tako. Zbog ovoga bih podržao A1 i odavno prešao kod njih ali mi je signal kući katastrofa, ne može ni da se priča bez prekidanja. Nažalost, moram da budem kod ostala dva operatera, koji su sada praktično jedan

… ranije sam bio skeptičan po pitanju kvaliteta usluge, ali uz povoljniju cenu prešao kod njih i nisam se pokajao… ako ovako nastave, mene su kupili na duži period…

Nazad
Vrh Dno