Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

Ovo je fotografija. U pozadini iza krsta se nalaze 2 osobe i tek kad sam uslikao, blurovao mi pozadinu i tek sam tad shvatio da sam bio u portret mod-u. Ranije na nekom telefonu sam imao opciju da "skinem" Blur ali na ovom izgleda nema.

1000023192.jpg

Probaj da skines Samsung Gallery i vidi nudi li ti Background effect kad prevuces prstom navise fotku i izbaci ti meta podatke.

Probao sam, ne može... Nema veze, ali sam baš uhvatio lep trenutak i za.ebe me portret mod...

Očigledno je do proizvođača ili modela. Evo još jednog primera od juče. Neće zameriti dame i gospoda sa fotografije, ali na anblurovanoj mogu lepo da se vide i lica, a slikana je u portret modu. Možda ubace i na Magic sa nekim apdejtima, vidim da često ubacuju dosta stvari, što je pohvalno

Prilozi

• IMG_20250525_190809.jpg
    IMG_20250525_190809.jpg
    150.5 KB · Pregleda: 42
  • IMG_20250525_190816.jpg
    IMG_20250525_190816.jpg
    370.7 KB · Pregleda: 58
Cudi me da vec nema toga, ne verujem da je preteska implementacija

Evo na Samsungu, moze da se steluje kako god, original je portret naravno ali sam gurnuo slajder do kraja.

Prilozi

• Screenshot_20250525_191157_Photo Editor.jpg
    Screenshot_20250525_191157_Photo Editor.jpg
    111.8 KB · Pregleda: 56
  • Screenshot_20250525_191205_Photo Editor.jpg
    Screenshot_20250525_191205_Photo Editor.jpg
    80.9 KB · Pregleda: 43
Kako kad ne može? 😁
Inače, čini mi se da ni Google nije tako darežljiv sa svojim feature dropovima kao Honor

Treba razdvojiti dve stvari, blurovana tudja fotka i blurovana fotka napravljena telefonom, npr portret fotka.

Nesto tudje skinuto sa neta logicno da nece moci.
Konačno..
I sad ide zaključak:
G. @stevan10 u momentu pravljenja portret fotke nije imao na raspolaganju takav mehanizam, te je blurovana pozadina konkretne fotke bespovratno degradirana.

Na njegovom telefonu te opcije nema. Na drugim telefonima ima, tako da tvrdnja da to nije moguće čak ni na jakim računarima a kamo li na slabašnom telefonu nije tačna.

Jedino sto mi pada na pamet, a to je iskreno veoma moguce.
Da nije bio upaljen uopste portret mod, vec da je telefon i Al obradio sliku i ispala je kao "portret".
Na primer kad je obicna fotka u pitanju bluruje pozadinu bez mogucnosti podesavanja kao u portret modu.
Evo primera:1000004204.jpg

Jaša ušao na portret mod I fotkao sa zamucenom pozadinom.
Onda u Galeriji opcija Izmeni pa ikonica kao kap vode "zame ivanje". Tu je defolt od 0-100 na 50. Kad spustim na "nulu" razmuti ali ne kristalno.
HM5P OS 8

Bio je upaljen sigurno portret mod jer sam video čim mi je zamutio fotku...

AI zoom, kao kod Magic 7 Pro, na kineskim verzijama Magic 6 Pro su ga dobili ažuriranjem još pre par meseci, a mi sa globalnim verzijama ga iščekujemo, ali izgleda da neće biti ništa od toga.
Inače veći zoom je katastrofalno loš na Magic 6 Pro, daleko ispod konkurencije, sa tim AI sređivanjem zoom-a dobiju se dosta pristojnije slike..

Možda čekaju da implementiraju i AI poboljšanja koja ima Honor 400 serija oko editovanja slika...

Upravo sam proverio mogućnost vraćanja na oštru pozadinu kod portretne fotografije (zapravo na original fotku) još na mom 'prastarom' Redmi Note 10 pro i gle!
Postoji - i radi skoro perfektno!
Dakle, kakav jad od softvera..
Meni lično, portret fotke nisu bitne ali, ovoliki softverski zaostatak u ' Honor pro' cenovnom segmentu je..tužan..
Uprkos svemu izrečenom na račun softvera, hardver ovog telefona je sjajan.
Sve to je i svojevrsni 'dejavu' koji sam lično svojevremeno doživljavao sa Motorolom...
Super hardver - Softver flop.
A da li umeju softverski to da naprave?
Naravno da umeju.
Samo je neki ****** u softverskom odeljenju Honor-a 'procenio' da je to 'previše' za ovaj segment..

I na kraju:
In summary:
* Deblurring is about removing the specific degradation caused by blur. It's a technical restoration process.

Prevedeno na 'srpski':
@stevan10 je na svom telefonu flatten-ovao original fotografiju, jer je softver Honora na njegovom telefonu faktički pregazio original sa degradiranom slikom.
Vaši saveti su faktički beskorisni, jer kod njega ne postoje layer-i nad originalom, već samo blurovana tj. degradirana fotka.
Tu nikakav 'deblur' ne pomaže.
Dakle momci, uzdržite se od beskorisnih saveta tipa: meni radi i itd..
Imate dosta literature na netu po pitanju editing-a i ne zamajavajte korisnike..

Osim što prosipaš neke netačne stvari, nisi ni u pravu. Kao u temi za Honor 200 i priču o bateriji. Mi smo lepo napisali da na drugim telefonima ta opcija postoji i da radi, a ti si tvrdio da nije moguće čak ni na jakim računarima. Lepo smo napisali čoveku da na njegovom telefonu te opcije nema i da zato ne može da uradi, ali da na drugim ima. Tako da lepo reci da si nešto novo naučio i da nisi znao da ne treba Nasin računar da se anbluruje fotografija, samo drugi model telefona.

Poslednja izmena:
Ja ne mogu da verujem da covek i dalje ne moze da prihvati da nije u pravu i i dalje suptilno podbada :D

Druze, u redu je, svi nekad pogresimo na internetu, prihvati da nisi u pravu i teraj dalje, nije smak sveta :D

Ja ne mogu da verujem da covek i dalje ne moze da prihvati da nije u pravu i i dalje suptilno podbada :D

Druze, u redu je, svi nekad pogresimo na internetu, prihvati da nisi u pravu i teraj dalje, nije smak sveta :D
I dok sam ja odmah u startu čoveku objasnio da mu je pozadina propala šta si mu ti savetovao?
Samsung gallery na "nesamsung telefon"!?!?!
Razočaravajuće.
Kakav pad, s obzirom na neke tvoje druge postove...
A što se tiče ovog tvog 'kolege' (u ovoj temi)...joj...

Aplikacije same po sebi cesto rade i na drugim telefonima bez obzira na to kako se zovu, ali dobar pokusaj, ja sam zato napisao "probaj" :)

Evo, na sopstvenom primeru cu ti pokazati da nije tesko da prihvatis da nisi u pravu - pretpostavka mi je bila losa i aplikacija ne radi na drugim telefonima, moja greska :)

Sad probaj ti, kad uradis to prvi put videces kako nije tesko :)

Korisnik @stevan10 je bespovratno izgubio sadržaj u pozadini svoje fotografije.
Navedenog korisnika uopšte više ne interesuje naša tehnološka rasprava.
Možda smo svi pogrešili utoliko, što smo mu zapravo odmah trebali savetovati da za ubuduće pravi po dve fotke: običnu i portret, kako bi izbegao da mu se šteta opet ponovi. (mada mislim da je to odmah i sam zaključio)
I na kraju, ko zna, možda će se uskoro pojaviti neki update, koji će omogućiti da se novonapravljene fotke mogu 'štelovati'? (što se najverovatnije neće odnositi na gorepomenutu, jer je ona, mislim, bespovratno izgubljena)

Šta bi sa onim čuvenim honorovomi fabričkim ojačanjem za ekran?Skunula mi se folija pre neki dan i odmah sam zaradio jednu neprijatnu ogrebotinu na ekranu koja mi stračno bode oči

Šta bi sa onim čuvenim honorovomi fabričkim ojačanjem za ekran?Skunula mi se folija pre neki dan i odmah sam zaradio jednu neprijatnu ogrebotinu na ekranu koja mi stračno bode oči
Годину дана користим телефон без заштите на екрану, само силиконска маска. Нема ни једну тачкицу, и не би користио никакве фолије ни по цену оштећења. Перфомансе екрана са и без заштите су неупоредиве. Наравно да то не значи да је екран неуништив, можда са првим следећим падом дође до оштећења. Али да је веома квалитетан и отпоран то јесте. Није да није падао, ношен у џепу или торбици са кључевима и новчићима. Нормално га користим без неке претеране пажње. То је моје искуство.

Nazad
Vrh Dno