Šta je novo?

Vojvodjanska (OTP) mbanking

Prilikom plaćanja u inostranstvu, ako nemam dovoljno €, koji kurs računaju, onaj sa sajta ili iz aplikacije?

Kolilo znam uvek je onaj "zvanični" kurs sa sajta (120.05) a ne "povlašćeni".

Onaj ko ima povlašćeni kurs, taj se primenjuje, koliko su meni rekli u banci. Isto je, navodno i kad nema dovoljno dinara, povuku sa devizne partije po tom kursu koji je odobren. Takođe vraćaju razmenjene evre na partiju ako se do momenta knjiženja uplati dovoljno dinara.

Na dva bankomata OTP banke sam probao da podignem novac koristeći Intezine VISA kartice i oba su mi izbacila da taj tip kartica nije podržan. Wtf? Otkad to OTP ne podržava Intezine kartice? Normalno sam podizao pare na tim bankomatima pre nekoliko meseci.

Kako si ih očitavao: čip (ubacivanje), beskontaktno plastičnom, mobilni novčanik? Igrom slučaja smo baš sinoć to pomenuli u opštoj temi o tekućim računima. Izgleda da postoje neke smetnje sa beskontaktim očitavanjem fizičkih kartica, nevezano za OTP. Svakako detalje možeš videti na toj temi, ako ti je relevantno.

Ubacio sam ih u bankomat, i to sam probao obe kartice koje koristim na oba bankomata.

Evo, sinoć sam posetio dva lokalna OTP-ova bankomata i nisam imao nikakvih problema sa njima. Pritom je reč o različitim bankomatima, tj. nije isti model, a i drugačiji im je interfejs. Novac sam podigao Yettelovom MC karticom, i to na sva tri načina. Testirao sam i očitavanje novčanika RaiPay (tu imam i MC i Visu) i isto nije bilo problema, s tim što sam te transakcije otkazao, jer mi ne bi bile besplatne. Ne znam šta se tebi desilo, moglo bi biti da je do bankomata, ali moglo bi biti i da je do kartica, npr. ako su neke starije, pa je OTP odlučio da ih više ne podržava.

Supruga ima Prestige ali joj ne nudi srednji kurs u aplikaciji za kupovinu EUR vec 118.5. To je prva kupovina, nije prekoracen limit. Da li mozda ta opcija zavisi od necega(visine plate?) ili je samo bug?

Mora da ličnom bankaru donese potvrdu iz firme da su tromesečna primanja preko 140000 dinara i onda bankar traži povlašćen kurs koji odobre već nakon nekoliko sati, a dešava se i mnogo brže da to odrade.

Sad se javio bankar, 180K traze platu. To su nam precutali kada smo otvarali a naveli su sredji kurs kao opciju.

Znači da su skorije povećali taj limit.

Evo, sinoć sam posetio dva lokalna OTP-ova bankomata i nisam imao nikakvih problema sa njima. Pritom je reč o različitim bankomatima, tj. nije isti model, a i drugačiji im je interfejs. Novac sam podigao Yettelovom MC karticom, i to na sva tri načina. Testirao sam i očitavanje novčanika RaiPay (tu imam i MC i Visu) i isto nije bilo problema, s tim što sam te transakcije otkazao, jer mi ne bi bile besplatne. Ne znam šta se tebi desilo, moglo bi biti da je do bankomata, ali moglo bi biti i da je do kartica, npr. ako su neke starije, pa je OTP odlučio da ih više ne podržava.

Možda je do datuma izdavanja kartica, jer su izdate 2021. godine.

Znaci bez obzira sto se placa prestiz paket mora i plata za povoljniji kurs?
Srednji kurs je zapravo pogodnost iz Privilege statusa, koji se dobija na osnovu plate od 180k RSD ili više. Ima tu još nekih pogodnosti dodatnih koliko znam, ali ova je verovatno najbitnija.

Da, izgleda da je tako. To nije oduvek tako, jasno se secam da je to stajalo na sajtu kao karakteristika Prestiz paketa a to su nam potvrdili i kada smo otvarali online. Sada je Prestiz + visoka plata. Kada nam istekne besplatnih godinu dana, zatvaramo.

Da, izgleda da je tako. To nije oduvek tako, jasno se secam da je to stajalo na sajtu kao karakteristika Prestiz paketa a to su nam potvrdili i kada smo otvarali online.

Povlašćeni kurs je prvo bio uz potvrdu da su tromesečna primanja iznad 140000, a sad je očigledno podignut taj limit.
Ovako je bar sedam ili osam godina, ne mogu tačno da se setim 😃

Mora, a Prestiž paket je bio za 50% jeftiniji ili besplatan u zavisnosti od mesečne potrošnje kartimom.

Poslednja izmena:
Ima li onda neko objašnjenje šta se desilo članu @mik00, koji je ovde rekao da ima povlašćeni kurs (117,2) iako uopšte nije preneo zaradu?

Obojica su, koliko vidim, otvorili račun online i deluje da se kod jednog provlači greška, osim ako nisu u nekom vremenakom razmaku menjali uslove za online račune 😃
Ovo što sam ja napisao je pravilo koje odavno važi za kalsično otvaranje računa 😃

Ma da, to za platu je odavno poznato, ali u okviru akcije nisu pominjali granice. Jesu, inače, menjali uslove u hodu, pa tako sad stoji da je za bonus uplatu potrebna minimalna zarada 20k, čega nije bilo na početku. Kurs se više ni ne pominje, a ne sećam se ni u kom obliku se prvo pominjao. Možda je samo i bilo da postoji mogućnost, a ne da je obavezno za sve. Svakako ne objašnjava Mikovu situaciju, gde ga (je) ima(o) i bez prenosa zarade. Kad se sve sabere, verovatno je (bila) neka greška, pa se nadam da (ju) je u tom slučaju makar lepo (is)koristi(o). 😆

• Like
Reagovanja: uji
Da li neko zna kako funkcionise polisa Triglav osiguranja koje ide uz Prestiz paket posle godinu gana od otvaranja racuna? Da li se dobija novih 30 dana osiguranja na 12 meseci(naravno ukoliko si i dalje korisnik Prestiz paketa) ili nema vise osiguranja?

Trebalo bi da se svake godine dobije novih mesec dana osiguranja

Tako je. Posle par telefonskih poziva potvrdio da se istekom 12 meseci polisa obnavlja na sledecih 12 meseci sa novih 30 dana osiguranja.

• Like
Reagovanja: fiy
Uz taj paket sleduje to osiguranje. Pre je bilo Uniqa, a sad je Triglav. Navidno nisu neki, ali preko banke se vrlo brzo reguliše ako počnu da vrdaju. Pusano je o tome ili uvoj ili u nekoj sličnoj temi 😃
Inače sinoċ im povremeno nije radila aplikacija zbog unapredjenja sistema.

• Like
Koliko sam shvatio, 30 dana je po kalendarskoj godini.

• Like
Ni 100k tim amaterima ne bi pomoglo. Banka je veoma losa po meni na osnovu licnih iskustava svih procesa, pa oprezno.

Vrh Dno