Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Pixel 10 will be available in:
“Obsidian (Black)”
“Blue (Blue)”
“Iris (Purple)”
“Limoncello (Yellow)”

Meanwhile, the rumored Pixel 10 Pro and Pro XL colors are:
“Obsidian (Black)”
“Green (Green)”
“Sterling (Grey)”
“Porcelain (White)”

Dobre vesti :)
Edit: ne znam kakav je ( da li valja? ) 4g/5g modem na ovom novom xiaomi SoC, ali ne bi me čudilo da tensor g5 koristi bukvalno isti taj mediatek modem.

Poslednja izmena:
Koliko sam skontao, Pixel 10 će koristiti potpuno novi Mediatek T900 modem, koji još uvek nije zvanično predstavljen. Što se tiče očekivanja, siguran sam da će biti bolji od Exynos varijante.

Da, to su poslednje vesti od pre par meseci.. :) zanimljivo da nema nikakvih dodatnih informacija vezanih za tensor g5 i ako smo svega 3 meseca od predstavljanja p10.
Što se tiče samog telefona tu još nema nikakvih info o podizanju cena, Qi2?, ufs 3.1 vs 4.0 itd itd.
Zategao google hajp slavinu :)

Kažu da će biti 43% brži u multicore-u.

Zamislite da ima snap elite 2, da se ne muce sa svojim procesorom kao samsung sa exy i na kraju bude smece. Bio bi red da ubace ufs 4.1 i malo unaprede senzore kamera.

Kažu da će biti 43% brži u multicore-u.
According to a comprehensive leak, the Tensor G5 has an ARM Cortex-X4 Prime core, five Cortex-A725 performance cores, and two Cortex-A520 efficiency cores, accompanied by an Imagination Tech DXT-48 GPU.

Ja ga očekujem skoro na nivou ovog novog xiaomi SoC i ako im je konfiguracija drugačija. ( Naravno biće slabiji za ova 2 jezgra što ih manje ima -> https://m.gsmarena.com/xiaomis_xrin...chip_with_several_custom_parts-news-67943.php).
Mada je to nebitno, bitno je da bude dosta efikasniji makar ostao na istim brojkama kao g4.

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo Pixel 9 sa namerom da ne menjam fon bar tri godine, tako da ocekujem da ce 10ke biti dosta bolje cisto da u mene ubaci crv sumnje :ROFLMAO: .

Inace za sada sam odusevljen devetkom, pre svega ekranom softver mi je dobro poznat posto imam i 6a i to je nekih 75 posto razloga zasto sam se vrati sa Xiaomi 13, kada je proradio VoLTE na A1 poceo sam opet da se interesujem za Pixel i izlaskom A16 QPR1 B1 sam se brzo odlucio.

According to a comprehensive leak, the Tensor G5 has an ARM Cortex-X4 Prime core, five Cortex-A725 performance cores, and two Cortex-A520 efficiency cores, accompanied by an Imagination Tech DXT-48 GPU.

Ja ga očekujem skoro na nivou ovog novog xiaomi SoC i ako im je konfiguracija drugačija. ( Naravno biće slabiji za ova 2 jezgra što ih manje ima -> https://m.gsmarena.com/xiaomis_xrin...chip_with_several_custom_parts-news-67943.php).
Mada je to nebitno, bitno je da bude dosta efikasniji makar ostao na istim brojkama kao g4.
Brojke su nebitne kod pixela, zna se sta je glavni problem kod njega.
Meni je bilo mucno gledati obradu slika kako se muci, a kamoli nesto drugo.

Ja sam uzeo Pixel 9 sa namerom da ne menjam fon bar tri godine, tako da ocekujem da ce 10ke biti dosta bolje cisto da u mene ubaci crv sumnje :ROFLMAO: .

Inace za sada sam odusevljen devetkom, pre svega ekranom softver mi je dobro poznat posto imam i 6a i to je nekih 75 posto razloga zasto sam se vrati sa Xiaomi 13, kada je proradio VoLTE na A1 poceo sam opet da se interesujem za Pixel i izlaskom A16 QPR1 B1 sam se brzo odlucio.
Što se tiče baznih modela, desetka će imati jednu kameru više (telefoto), ali i dosta manji senzor glavne kamere u odnosu na p9 (doduše noviji). Izgled manje više identičan. Sirova snaga procesora me ne zanima (u suprotnom bi visio na asus rog temi), i jedino što može osetno biti bolje a da je meni u interesu jeste baterija. Ali Bože moj, neću sad menjati telefon zbog jednog sata screen on time-a više :) Tako da, bez brige.. i ja sam moj uzeo na duže staze, i verujem da će me/nas služiti 🤗

Zbog "dužih staza" sam i uzeo 256gb model.

Što de baterije tiče meni bi ovde nije toliki problem kapacitet, voleo bih da je punjenje barem 45w...

Tih 45w ne bih koristio stalno (punio bih sporijim punjacem preko noci, kao sto i sada radim) vec samo ako mi nekad zatreba da dopunim za 15-20min u toku dana.

To je neki prerelease event. Što znači da je pixel 10 mnogo ranije finisiran ali ne znači da će ranije biti u prodaji.

Pixel Superfans have to answer four questions (available below) and fill out a form to be considered. They will presumably be signing a non-disclosure agreement (NDA).

Pozdrav za Kristijana Lučića autora tekstova :)

Što je najgore taj modem nije toliko ni los, ali sigurno je mediatek bolji.
Npr meni je za 9h spavanja za vikend na 4g skinuo 5% baterije.

Prilozi

• Screenshot_20250603_164248_com_brave_browser_ChromeTabbedActivity.jpg
    Screenshot_20250603_164248_com_brave_browser_ChromeTabbedActivity.jpg
    87.7 KB · Pregleda: 73
Nazad
Vrh Dno