Šta je novo?

Samsung Galaxy A56

Ako mislimo na isto, display/edge panels. Tu možeš da staviš bilo šta, imaš edit dugme.

Inače ne znam kad, ali obrisano mi je gomila fotografija iz galerije iz camera albuma, izgleda nakon poslednjeg update-a, ne znam jel se još nekome desilo da potvrdi. Isključene su mi sve sinhronizacije, cloudi i slično.

Da to je ali sad kad sam ugasio deluje da je izrazeniji crni okvir oko ekrana ili mozda tripujem.

Ako ne računamo entuzijaste, redovni korisnici odavno nemaju potrebe za zamenu uređaja zbog boljih perfomansi, a i sami uređaji dovoljno dugo traju. Ukoliko govorimo o potrebi za zamenu uređaja, sa jedna do dve godine smo došli na tri do četiri, pa i više godina.

Tačno. Ja evo koristim već 4.5 godine A71, apsolutno zadovoljan performansama, verovatno bih ostao još bar 2 god sa njim.
MEĐUTIM situacija je takva da sam zbog baterije na izdisaju i zakucanosti na android 13 prinuđen da gledam novi telefon...
Izbor mi je sužen na A56 (kao sigurica neka, iskreno ne prelazi mi se sa Samsunga) i Motorola Edge 60 fusion. Ako neko ima iskustva sa ova dva proizvođača pomozite...
FILTER: do 500e, volim da fotkam, trošim puno memorije /zauzeto mi je svih 128+128 trenutno/ :(

MEĐUTIM situacija je takva da sam zbog baterije na izdisaju i zakucanosti na android 13 prinuđen da gledam novi telefon...

Na mom ličnom telefonu sam i dalje na Android 12, a pre neki dan je izašao Android 15. To ne vidim kao problem 😄
Vidim da su na toj temi zadovoljni apdejtom, pa ću neki naredni vikend verovatno i ja odraditi isti.

Baterija da, jeste muka.

Tačno. Ja evo koristim već 4.5 godine A71, apsolutno zadovoljan performansama, verovatno bih ostao još bar 2 god sa njim.
Izbor mi je sužen na A56 (kao sigurica neka, iskreno ne prelazi mi se sa Samsunga) i Motorola Edge 60 fusion. Ako neko ima iskustva sa ova dva proizvođača pomozite...
FILTER: do 500e, volim da fotkam, trošim puno memorije /zauzeto mi je svih 128+128 trenutno/ :(
Pa pročitaj par stranica teme unazad, videćeš da sam upravo ja prešao sa A71 na A56. Čak mi ni baterija nije umrla (FC uvek ugašen, osim kad treba brzo da se napuni), ali sam ga polupao totalno.

Ako ti je zauzeto 128+128 GB nećeš se usrećiti ni sa a56 jer on ima 256.
Gledaj nešto sa 512 od drugih proizvođača (honor 200, pro) ili da ideš na S seriju ako ti se ne prelazi sa samsunga. Možda izađe i honor 400 serija kod nas

Jel ima neko problema sa signalom, Wi-Fi-em i Bluetooth? Signal konstantno na 2/3 crte, često ume da nestane kad sam u zgradi ili u nekom magacinu, pod panelima itd.. Wifi isto slabiji nego na prethodnom telefonu, što se tiče Bluetooth-a čini mi se da je slabija razdaljina sa koje mogu da se prijavim na zvučnik.

Mislis na 4G obican spoljni internet(prenos podataka) pa i nije bas nesto domet u A1 kod mene u firmi mada i na starom Honor 90 mi nije bio bog zna sta.

Mislis na 4G obican spoljni internet(prenos podataka) pa i nije bas nesto domet u A1 kod mene u firmi mada i na starom Honor 90 mi nije bio bog zna sta.
I na to, npr dešava se da odemo u nabavku u metro (prodavnica) i tu izgubim signal i internet, na Fruškoj gori stalno gubim signal, ako sam pod nekim panelima ista situacija.

U Metrou, na starom novosadskom, je na svim telefonima slab signal. Nisam nikada pratio, možda medju nekim gondolama čak I nestane, bez obzira na mrežu.

Ti metalni paneli formiraju faradejev kavez, zato je loš signal.

Kako ste zadovoljni tel? Uzeo bi tati, baterija mu je na prvom mestu i da je glavna kamera dobra zbog posla (samo glavni senzor). Za 315- 320e za 256gb verziju sa garancijom je okej cena.

Zbog sistema sam gledao a56, najvise bi mu odgovarao. A i nije uopste zahtevan korisnik, od drustvenih mreza koristi samo viber.

Danas kupljen. Medjutim, prilikom snimanja u UHD rezoluciji, kamera u sredini magli. Da li ima još neko problem? Sutra vraćam radnji, ali eto da pitam :).

Prilozi

• IMG_20250526_193929.jpg
    IMG_20250526_193929.jpg
    73.5 KB · Pregleda: 153
Danas zamenjen novim telefonom i istom bojom (roze), problem prisutan i na drugom telefonu. Pa eto kada kupujete obavezno jedan UHD snimak da se telefon dobro ugreje i proveri da li magli kamera u sredini.

Posle koliko vremena krene da magli? Ja to ni ne koristim, tj. snimam sve u 1080p@60 ali baš ću da probam.

Testirao sam, 3 i kusur minuta, telefon nije vreo ali je mlak, nemam ovaj problem.

Danas zamenjen novim telefonom i istom bojom (roze), problem prisutan i na drugom telefonu. Pa eto kada kupujete obavezno jedan UHD snimak da se telefon dobro ugreje i proveri da li magli kamera u sredini.

ček, i na potpuno novom telefonu imaš identičan problem?

Prošle godine je to bio problem sa Xiaomi 14 u istom scenariju korišćenja, bila je neka glupa teorija da je to vlaga iz fabrike. Da li si i kako rešio problem?

Prošle godine je to bio problem sa Xiaomi 14 u istom scenariju korišćenja, bila je neka glupa teorija da je to vlaga iz fabrike. Da li si i kako rešio problem?
Uzeo sam drugi telefon od kuće da ga testiram, pošto je prodavac moj drug, i mogu da ga vratim u bilo kom trenutku ako se problem ponovo javi. Evo, sada se prilikom snimanja ponovo pojavila vlaga, ali samo pri UHD snimanju – na Full HD rezoluciji tog problema nema. Za sada jos uvek testiram. U prilogu je slika sa vlagom od pre par minuta.
Ipak se javlja vlaga i na FHD rezoluciji. Ispravka.

Prilozi

• IMG_20250527_200906_edit_95076877880813.jpg
    IMG_20250527_200906_edit_95076877880813.jpg
    172.3 KB · Pregleda: 98
Poslednja izmena:
Uzeo sam drugi telefon od kuće da ga testiram, pošto je prodavac moj drug, i mogu da ga vratim u bilo kom trenutku ako se problem ponovo javi. Evo, sada se prilikom snimanja ponovo pojavila vlaga, ali samo pri UHD snimanju – na Full HD rezoluciji tog problema nema. Za sada jos uvek testiram. U prilogu je slika sa vlagom od pre par minuta.
Ipak se javlja vlaga i na FHD rezoluciji. Ispravka.
Koliko je sigurno da je to vlaga? Jesi probao da zagreješ to staklo fenom?
Možda se zbog greške u konstrukciji pregreva nešto i oslobađa neka hemikalija koja se tu kondenzuje. I ja bi uzeo skroz drugi model.

Kod Xiaomija je bila teorija da se izvuče kartica i ostavi tako otvoreno, pa de se radi neki stres test ili benchmark koji će dobro da zagreje telefon pa da toplota i vlaga izađu tako. Ne znam da li radi, ali bih pre gledao drugi telefon

Vrh Dno