Šta je novo?

Folije za auto stakla?

Ako ti nesto znaci ja imam 85%
Inace, imas brdo ljudi koji kao i ja imaju 50+ % napred.
Al sta si time hteo da pitas?
Kako ide lepljenje u black glassu. Ne mogu sa time proci atest, kako onda? Znam da ljudi imaju black glass folije sa 50 i vise ali kako su prosli atest jer imaju nalepice? I da li na tehnickom cimaju za to jer se to ipak vidi nije kao providna folija na soferci

Urade folije po zakonu, urade atest i onda napred preko nalepe jos jednu foliju.

Ali ako te patrola zaustavi moze na licu mesta da meri (ako imaju uredjaj) ili da te posalju na vanredni tehnicki. U oba slucaja skidaju tablice jer vozilo nije tehnicki ispravno.
Takodje ne prolazis sledeci tehnicki, moras da skines folije.

Kako ide lepljenje u black glassu. Ne mogu sa time proci atest, kako onda? Znam da ljudi imaju black glass folije sa 50 i vise ali kako su prosli atest jer imaju nalepice? I da li na tehnickom cimaju za to jer se to ipak vidi nije kao providna folija na soferci
Pa to se radi druze posle atesta, kako mislis da prodje atest za prednja stakla neko ko stavi 50% na vec tonirana fabricka stakla? A ukupno dozvoljeno zatamnjenje(staklo+folija) ne sme prelaziti 30%.
Urade folije po zakonu, urade atest i onda napred preko nalepe jos jednu foliju.

Ali ako te patrola zaustavi moze na licu mesta da meri (ako imaju uredjaj) ili da te posalju na vanredni tehnicki. U oba slucaja skidaju tablice jer vozilo nije tehnicki ispravno.
Takodje ne prolazis sledeci tehnicki, moras da skines folije.
Ne skidaju se tablice ako na licu mesta uklonis foliju.
Za ovo drugo takodje sve zavisi nije za sve isto.

Ovo sto sam napisao je kako se radi po zakonu i pravilnicima. Policajac koji utvrdi da vozilo nije tehnicki ispravno moze da skine tablice ili, ako je dobre volje tog dana, da dozvoli da vlasnik skine folije na licu mesta.
Isto vazi za tehnicki, naravno zivimo u Srbiji i mozemo da najdemo nekog drugara Peru koji ce progurati tehnicki sa tamnijom staklima od propisanih.

A može da bude i neka saobraćajka, pa da se onda počnu raspredati priče na sudu o ovome i onome, pa i o tamnim staklima...
Sudija naravno, "ekspert sa saobraćaj"...

Da naravno...
...ako do udesa dođe, a tokom uviđaja se utvrdi da vam vozilo nije bilo tehnički ispravno (iz bilo kog razloga), možete imati veoma veoma ozbiljne probleme ako se sudija ili advokat "one druge strane" uhvate tehničke neispravnosti vašeg vozila.

@ekoguard
Mislim da ne razumes o cemu gorim.

Zalepe nazad sve regularno, napred ne lepe nista samo stave onu nalepnicu za atest.

Posle atesta se vratim i zalepe mi folije koje su tamnije.

Tako da mi ne lepe dva puta folije, vec jednom i nemam dve folije na prednjih staklima vec samo jedne folije.

Да, али у том случају у атесту пише да су фолије само на задњим стаклима.
Ако урадиш фолију преко фолије имаћеш неки папир када те зауставе, а на њима је да процене да ли јесте или није више од 30 %

@ekoguard
Mislim da ne razumes o cemu gorim.

Zalepe nazad sve regularno, napred ne lepe nista samo stave onu nalepnicu za atest.

Posle atesta se vratim i zalepe mi folije koje su tamnije.

Tako da mi ne lepe dva puta folije, vec jednom i nemam dve folije na prednjih staklima vec samo jedne folije.
Ajde ako ne razumem nisi jedini sto to misli ovde👍
I u pravu si ne razumem, ali znam(bar o tome mnogo) kako si zamislio druze sta ce covek na atestu da ti meri? Golo staklo iz fabrike? Sa dodatkom nalepnice, a kralja jojjjjj.
Znas li ti uopste kako izgleda taj atest? Sta se meri, sta je dozvoljeno itd?
Pokusavam da te razumem, aj mi samo objasni ti ne bi da ti budu dve folije nego jedna, a pri tom bi da odes na atest da ti izmere propusnost odnosno VLT i refleksiju na neuradjenim staklima bez folije? Al ti FOLIJE na staklu atestiras tj zakon ti to trazi ne da atestiras fabricka stakla, to je vec fabrika uradila kad se pravio tvoj auto.
Ako bas hoces jednu foliju, bem mu misa, atestiraj sa folijom(jedino tako i mozes) pa je skini i nalepi tu od 50%.
Al mi samo otkri zasto na tu ne bi jos jednu stavio?
Ja imam dve svugde i pozadi, i napred i na soferci a 3 na panorami 2 iznutra i trcu spolja zastitnu koja se i montira spolja jer stiti staklo panorame a ujedno i odbija 99% UV i 93% IR a crna je od 30% sa 70% blokirane svetlosti.

Ajde da i ja pitam - vidim na netu da postoje i neke ARMOLAN folije. Da li neko ima iskustva sa njima i kakva su?

Vrh Dno