Taj micubiši mi je ponudio prodavac klime. Da li taj micubiši valja? U čemu je razlika između te dva micubišija?Zasto MHI SRK50ZSP-W, a ne SRK50ZS-WF?
Fujitsu 18KMTE sigurno najnize spusta, ima grafikoni gde ide do skoro 130w!
ZS'WF je dosta skuplja. Verovatno koliko je i bolja. Prodavac je iz mog mesta. On bi mi i ugradio klimu.ZSP je stariji model, a ZS-WF noviji i jaci naravno ali zato mislim 50k skuplji!
Dosta sam citao oko MHI SRK modela da se dosta zalili da ako se stavi u dosta manji prostor da krene da radi kao on/off sa algoritam 5/3min = 5min radi/3min odmara i nikako da izadje iz tog rezima 🤔
Iako odrzava zadatu na minimun cim bude -2c ima automatski skok modulacije i opet moze da upadne u rezim 5/3min!
Ljude koje je imaju u vecem prostoru su zadovoljni!
Ce se javi sigurno jos neko ko ce ti vise kaze nesto za Daikin i Fuijitsu 🙂
Na papiru ZSP nize spusta:
To jeste, Fujitsu ti je oko 130-140k, A Daikin oko 110k!ZS'WF je dosta skuplja
Frozzini TAC-12CHSD/LFIDrugari, koju klimu preporučujete da zimi dobro greje za sobu. Soba ima 12 m2 (4x3m2) i stavljena je nova PVC vrata i prozor, plafon je nekih 2.5 metra?
Haier Expert 12k btuPozdrav! Koju klimu preporučujete za hlađenje primarno i povremeno minimalno dogrevanje? Prostor je oko 50 kvadrata otvorene prostorije i jedne manje sobe 12 kv, visina plafona 250, sa solidnom izolacijom i pvc stolarijom. Budžet je do 100k (poželjno manje), a neki izbor je Gree, Midea, Bosch, Hisense 24k. Ne znam da li vredi gledati jeftinije varijante tipa TCL, Vivax. Akcenat je na hlađenju i manjoj potrošnji.
Ta klima je vrhunska, samo sto je preskupaHaier Expert 12k btu
Puno je 62 m2 za tclI preterana za primarno hlađenje!! Tu TCL zavrsava posao
Nije uopšte puno, na hlađenju daje max 6,2 kW, a na grijanju 6,8 kW. I ne košta 130k, nego 89k.Pa puno je za onu Haier 12k što si poslao, očekuješ da pokrije sa 12k toliku kvadraturu..
Klima košta 89k, a ne 130k. Za 10 sekundi googlanja sam našao.Covek lepo napisao:
Budžet je do 100k (poželjno manje) onda mu ne treba neka od 130k
Kad moze da prodje bez problema za tu namenu sa 60-80k
Nek me ispravi neko iskusnji i upućeniji, ali za 90 m2 5000 eura, baš mnogo i vjerovatno previše snage 😱Nisam dugo bio na forumu ali da kazem da skupe klime vrede svaki dinar...sve se to vrati za par godina em malo trose em su necujne,evo ja na kucu od 90 m2 stavljam i trecu perferu 9tku,eto kuca tri klime 90m2 5000 eura,moj mir nema cenu...
Haier Pearl Premium 12ka (64k rsd)Koja inverter klima je best buy do 60k din, soba 30 kvadrata.
Ti godinama pišeš po forumu a ne znaš razliku između Haier Expert i Haier Expert Nordic i koliko koštaju 😀Pre nepunih 20 dana si ovo sve pisao/pitao...
I sad savetujes odjednom kao da se bavis 20godine sa klime 🙂
Pogledajte prilog 492778
Pogledajte prilog 492775
Pogledajte prilog 492776
Pogledajte prilog 492777
Nisi hladio/grejao ni jednu sezonu, a pametujes nekome... svaka cast 🤣A ja sam za nekoliko sedmica iščitao čitav forum i pokupio dovoljno informacija da te naučim lekciju 😀
Ne pametujem, samo sam ispravio tvoju pogrešnu tvrdnju da korisniku preporučujem klimu od 130k što nije slučaj.Nisi hladio/grejao ni jednu sezonu a pametujes nekome, svaka cast 🤣
Ima Clivia za 60000 na Ananasu. Ja je uzeo uz vaucer za 57000.Haier Pearl Premium 12ka (64k rsd)
ili Gree Clivia ali ona je malo skuplja
Ja stvarno ne znam koju ti klimu gledaš, evo ti u privitku specifikacije od Expert modela, direktno od uvoznika za BiH. A osim toga, koliko god davala snage, to je na max snazi, pri max potrosnji. Jel' stvarno nekom u cilju da mu klima bude knapirana? To je kapacitet koji ona može da isporuči u svom maksimumu, valjda je logično da mu nominalna snaga bude jača.. Bez 18k ne treba da se upušta u to.Nije uopšte puno, na hlađenju daje max 6,2 kW, a na grijanju 6,8 kW. I ne košta 130k, nego 89k.
Meni se čini da malo nisi u pravu.Ti godinama pišeš po forumu a ne znaš razliku između Haier Expert i Haier Expert Nordic i koliko koštaju 😀
Haier Expert 12kJa stvarno ne znam koju ti klimu gledaš, evo ti u privitku specifikacije od Expert modela, direktno od uvoznika za BiH. A osim toga, koliko god davala snage, to je na max snazi, pri max potrosnji. Jel' stvarno nekom u cilju da mu klima bude knapirana? To je kapacitet koji ona može da isporuči u svom maksimumu, valjda je logično da mu nominalna snaga bude jača.. Bez 18k ne treba da se upušta u to.
Meni se čini da malo nisi u pravu.

Ne pričam nizozemski, možda je to problem. Ali za 62 m2 izolovanog prostora ova klima je sasvim adekvatna.J.b.t. pa čitaj malo sajt kad već ideš na njega. To su kapaciteti koji oni nude za Expert model. 9k/12k/18k/24k. Aman
Ispasce jos da ova klima menja kilazu u odnosu na modulaciju 🤣
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari