Šta je novo?

koliki vam je račun za struju?

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
Mojoj baki danas stigao racun ( Novi Beograd), isto stanje kao proslog aprila... koja sreca kad je dosao, kao da je dobila loto, zvala me svaki dan da proveri jel stigao i jel sam platio :)

Kako 600 din kad bez ikakve potrošnje stiže preko 1100 din? 😂

1100din -5% na redovno placanje ~ - 50 din za eracun (ko ima) = 600din

Nakupi se... 😁😆😄

A posle 15k za 2 meseca, "cha-ching, sirotiljo"!!! Strasno...

1100din -5% na redovno placanje ~ - 50 din za eracun (ko ima) = 600din
Nije baš blizu, hahah, to bi bio popust 45%. Evo, seoski primer kod mene, gde uopšte nema potrošnje (nije da nema, ali su preterali ranije paušalnim "merenjem", pa je sad nula već nekoliko meseci), kada se dodatno primene svi ti popusti (čak i onih 30 dinara za uplatu preko aplikacije), ispada fiksno 901,50 mesečno, od čega je 552,50 na ime zadužeja, a 349,00 klasično za medijsku taksu. Tako da 600 teorijski može ko ne plaća taksu ili eventualno negde gde je monofazni priključak sa minimalnom odobrenom snagom.

Ma zezam se! 26.75din je sa -5% 0 potrosanja bez e racuna i online placanja.

Mojoj bivsoj gazdarici su lupili moju potrosnju za tu godinu sto sam ziveo u stanu, a posle mene godinu dana nije bilo nikoga. Nije se izborila sa njima...

Sve ce to neko da plati...

Ja sam proizvoljno platio 6k iako nije ni stigao račun. Prošle godine je račun bio 5k za april pa sam se time i vodio. Javim kad stigne, tj ako stigne jer niko nije čitao.

Evo stigao. Piše 3.875,74 što se nikad nije desilo do sad. Pošto sam platio 6000 juče sada sam u pretplati, ali kapiram da će za maj da bude veća cifra što bi anuliralo anomaliju :)

Uplatom unapred više se ništa ne dobija ako nisu očitali kako treba jer će onda sledeći mesec više da plaćate plavu tarifu preko 350kW jer obračunski period nije 30 dana.
Upisujte i slikajte stanje do 5tog u mesecu pa ako niste prijavili onda žalba sa dokazima.

Meni za april račun stigao i ovako izgleda (prozjumer 6kW elektrana):

Prilozi

• 04.25..jpg
    04.25..jpg
    248 KB · Pregleda: 71
a gde da se zalimo ako mail reklamacije vise nije u funkciji?
Tako supruzi rekli da taj mail nije u funkciji jer je pustena u rad aplikacija za citanje

Kako 600 din kad bez ikakve potrošnje stiže preko 1100 din? 😂

Evo naravno stigao ( = vidi se na Portalu od danas) i kod nas račun 689 din 😡
Potrošnja 0, datum "očitavanja" kao 02.05.
Kakvi su to genijalci, znači u istoj ulici (brojevi 3 i 4, dakle nije ista strana ulice 😂) jedno brojilo kao očitano (i mail stigao pre 2 dana) i ima sličnu potrošnju kao prošli mesec ( račun 7700 din) a drugo nula 😂😂😂 i naravno bez maila.
Cirkus kolorado.

Pa šta bi na kraju, kako je to moguće ako imate taksu i klasičan trofazni priključak?

a gde da se zalimo ako mail reklamacije vise nije u funkciji?
Tako supruzi rekli da taj mail nije u funkciji jer je pustena u rad aplikacija za citanje
Od momenta kada stigne racun, mozete da podnesete prigovor, ispravljeni racun ce biti dostupan nakon 25-tog u mesecu.

Prilozi

• 2025-05-16_16-03-59.jpg
    2025-05-16_16-03-59.jpg
    87.8 KB · Pregleda: 53
Odradio sam prigovor čim sam pitao ćaleta koje od 3 brojila tamo preko u dvorištu je njegovo / naše / za taj lokal 😁

I, kakva su iskustva na temu prigovora? Koliko im treba vremena da izdaju korigovan račun posle prigovora?

I kod mene u zgradi (2 stana, 68m2 + 25m2 na istom brojilu) za mart i april bilo 7K i kusur dinara.. sto je sasvim OK i srazmerno proslogodisnjoj potrosnji

Podneo prigovor kroz portal da nije ocitano stanje i dobio odgovor da nije validan prigovor ili tako nesto genericki oddgovor
Da li si u prigovoru poslao i slike brojila sa trenutnim stanjem? 😁

Hoće opet da se sve svodi na "to radi EDS ne mi (EPS)" odgovore? 😡

pojavila se oba računa(mart i april) datum izdavanja 16.05. Na aprilskom je stanje koje sam poslao.

@Oswajac Ja sam poslao fotke kao prilog prigovora... pa ćemo videti kad će i šta će da odgovore.

Sad sam pogledao oba racuna, uzeli su potrosnju za dva meseca ukupno 956kW i podelili u dva meseca.
Martvski racun bukvalno kada se pogleda predhodno i novo stanje nema potrosnje
potrosnja.png

Mene brine šta je sa prozjumerima, imamo daljinsko i da li će oni sad i nama na tri meseca da očitavaju a mi ne možemo da prijavimo sve stavke jer ih ima 6?

Jutros je neka žena na TV-u rekla da oni koji imaju nove digitalne strujomere koji podržavaju daljinsko očitavanje, biti očitani svaki mesec.
To isto važi i a komercijalne potrošače.

@djalf: pa pročitaj tekst sa linka. Lepo piše kako će se tretirati korisnici sa daljinskim očitavanjem.
Pozdrav

Ispade dobro što su prošlo leto stavili u mojoj zgradi nova digitalna brojila sa daljinskim očitavanjem i što sam se ganjao sa njima 3-4 meseci da dovrše posao oko njih.

Mogu zamisliti koji bi horor bio da moraju ljudi 70+ godina u mojoj zgradi samostalno da očitavaju i prijavljuju.

Колико неписменог , да не кажем глупог света у коментарима, није чудо да нам овако иде. То свако може да им сипа у главу шта хоће!

Nazad
Vrh Dno