Šta je novo?

Pomoc oko kupovine aspiratora

@component ko nema dimljak(e), a solidno je zadihtovan, da pazi da ga vrata ili prozor ne lupe po celu kada krene da ih otvara dok mu radi aspirator 🤣

ranije smo imali stari Ei Nis aspirator, to na maks bilo slabije 5x od prve brzine ovog sto sada imamo... samo je buku stvarao, nije bilo problema sa potpritiskom :)

Uzeo sam bosch ugradni aspirator dhl555bl, ali ništa ne vuče, gde može biti problem?
Aspirator radi, kad se skine crevo oseća se da vuče.
IMG_1832.jpegIMG_1833.jpegIMG_1834.jpegIMG_1835.jpegIMG_1836.jpegIMG_1837.jpegIMG_1840.jpeg

Koliki mu je kapacitet? Ne treba da očekuješ vakuum mašinu, to je ipak samo aspirator...
Pozdrav

Imam isti model. Moj radi OK. Prosta je sprava, ako radi znači da bi trebalo da izvlači vazduh... Jedino ako si ostavio onu klapnu, pa da to nekako blokira.

Ne uvlači ni cigaretu, tj. uvlači na keca ali na 2 i 3 ne.

Moguće da je do klapne, jedva sam je i namestio jer je ispala prilikom montaže.

Hvala

Ako je forma bitnija od suštine.

Zdravo svima!

Opremam kuhinju i pokusavam da nadjem aspirator koji ce sluziti svrsi, da izbacuje mirise kroz odvod(par metara) koji ide kroz drugu sobu i napolje.
Dimenzije kuhinje su 2.5 x 3 x (plafon neka bude 3m ali je nizi)
Kuhinja je zasebna prostorija izolovana od ostalih i nema prirodnu ventilaciju osim ugradjenog osvoda koji se sluzi aspiratorom.
Nemam kuhinjski element na tom mestu, nego je stajao aspirator slican (vizuelno) ovom.

Ono sto sam nasao je : https://www.inelektronik.rs/faber-aspirator-steelmax-ev8-bk-a55

Da li postoji nesto bolje u ovom cenovnom rangu ili je to to ?

Hvala unapred!

Obrati pažnju da neki Faber modeli imaju poreklo iz EU, a neki iz Turske. Ne znam ima li to neke veze, ali čisto da znaš.
Pozdrav

Obrati pažnju da neki Faber modeli imaju poreklo iz EU, a neki iz Turske. Ne znam ima li to neke veze, ali čisto da znaš.
Pozdrav
Sto se tice buke jel mislis da je ovo ok ? Nadjoh ovaj bosch-ova 2 koji malo bolji opseg DB-a ima ali ne znam da li je to bas velika razlika (pogotovu u kuhinji koja je zatvorena sa svih strana.

Ziv bio.. hvala ti🤝

Odluči šta ti je važnjije: buka ili kapacitet izvlačenja vazduha. Za tvoju situaciju (nekoliko metara horizontalnog odvoda) svakako treba uredjaj većeg kapaciteta.
Pozdrav

Uzeo sam bosch ugradni aspirator dhl555bl, ali ništa ne vuče, gde može biti problem?
Aspirator radi, kad se skine crevo oseća se da vuče.

Kako si ga montirao , tj. koji je prečnik cevi? 120mm ili 150mm?

Ja se lomim da kupim ovo, ali sam na nekoliko mesta naleteo na komentar da neće da radi punim kapacitetom ukoliko se montira 120mm varijanta.
Majstor mi kaže da možda može da ulupa zid i da napravi da ide na 150mm, ali pitam se da li vredi od jednog posla praviti dva?

Kuhinja je skroz zatvorena i relativno mala - 2m x 2m.

Jasna mi je pričao o kapacitetu o kom moram da vodim računa, ali ovo me baš buni.

I da...priča o dva motora mi ne pije vodu (da je bolje od varijante sa jednim). Doduše, konkretno ovaj ima dva kom. Ipak, logika mi je da treba da gledam, između ostalog, snagu motora a ne koliko ih ima...

Ja isto gledam, samo izmedju
i
Serija 4 mi izgleda bolje po karakteristikama, i + ne bih morao da pravim naknadno ugradni element u kuhinji kako bih ugradio seriju 6.

Problem je sto sam negde cuo da su serije 2 i 4 boschove lose i da treba samo uzimati seriju 6. Jel to tacno ili ?

Stigao aspirator, nadmasio nasa ocekivanja sto se tice buke. Stvarno smo prezadovoljni, Druga brzina je cak tisa u odnosu na prvu kod vecine drugih aspiratora. Deluje mi da vuce lepo, videcemo kako ce se pokazati kada kuhinja bude gotova. Mašina za pohvalu. Cena mu je oko 100€, mislim da je stvarno best buy.

Inače, ne znam kako je kod drugih, ali uz ovaj dodju dva kabla. Jedan ima Schuko utikač na kraju a drugi ima samo žile, pa se ubode onaj koji treba. Zaista lepo smišljeno.
Kako si zadovoljan aspiratorom.
I ja gledam neke budzetske u sličnoj ceni.
Da li završava posao i da nije previše bučan?

Kako si zadovoljan aspiratorom.
I ja gledam neke budzetske u sličnoj ceni.
Da li završava posao i da nije previše bučan?
Izuzetno je tih u odnosu na druge čak i skuplje aspiratore. Radi odlično. Od zamerki lim je izuzetno tanak, lošijeg kvaliteta, ali ne utiče na rad. Za te pare odlično.

Vrh Dno