Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Ovo što sam ja pitao odnosi se na Google Cloud Messaging ondosno na Android.

Pređoh danas sa mts na A1 prepaid.
Stičem utisak da mi se baterija znatno brže potrošila.
Da li to ima veze sa mrežom ili je to samo moj subjektivni osećaj?
Ja sam takođe na a1 prepaidu i potrošnja baterije mi se značajno uvećava kada koristim mobilni internet u odnosu na wifi, mislim da nije problem sa kvalitetom mreže, naprotiv, ja na a1 prepaidu na nekim lokacijama dostižem brzinu i preko 200Mbps download. Veća brzina mreže zahteva i više procesorskih resursa, tako ima smisla da se oseti pogotovo na nešto starijim telefonima.

Ovo je brzina koju ja imam sa A1 mob netom u svom stanu. Naravno koristim svoj wi fi, ovo je samo test.

Prilozi

• IMG_7274.jpeg
    IMG_7274.jpeg
    69.8 KB · Pregleda: 58
Verovatno glupo pitanje, da li Mts prodaje prepaid kartice u svojim poslovnicama? I da li je moguće odmah registrovati broj, tj. na licu mesta ili moram ja prvo da ubacim karticu u telefon pa onda?

Apsurd bi bio da poslovnica ne prodaje svoje prepaid sim kartice, mada je kod nas sve moguće :ROFLMAO:
Skoro uzeo prepaid karticu, istina globaltel, u mts poslovnici. Odmah je odrađena reg.broja na licu mesta uz L.K. Kasnije, iz paketića je izvađena sim kartica, sa već registrovanim brojem i ubačena u aparat.

Hvala, rekoh da je glupo pitanje. 🤣

I zaboravih, VoLTE na Mts pripejd jel dostupan?

Dostupan je, ali ako je kredit u roku važenja.

Kako da na A1 prepaid broju iskljucim jednu opciju.
Razgovaram sa jednom osobu i u toku razgovora dobijam zvucni signal za drugi poziv. Kod Yettela kad razgovaram sa nekim, onda sam zauzet.
Da li postoji neka opcija da u u telefonu iskljucim ovu uslugu "duplih poziva"?

Kako da na A1 prepaid broju iskljucim jednu opciju.
Razgovaram sa jednom osobu i u toku razgovora dobijam zvucni signal za drugi poziv. Kod Yettela kad razgovaram sa nekim, onda sam zauzet.
Da li postoji neka opcija da u u telefonu iskljucim ovu uslugu "duplih poziva"?
#43# poziv

Trebalo bi da je automatski aktivan (navodno treba da se aktivira, ali svakog kog znam dobio ga je bez ličnog zahteva), samo je valjda potrebno da ti je kredit u roku važnosti (kako je i navedeno u porukama iznad tvoje). Ako to jeste slučaj, a nemaš VoLTE, moguće je da ti je deaktiviran na nivou uređaja, u kom slučaju to treba potražiti u podešavanjima. Ako je sve to ispunjeno, onda preostaje kontaktiranje sa njima, verovatno najbolje preko onlajn četa (javiš se botu Mili i zatražiš agenta), jer su tako najbrži.

Uzeo sam A1 esim pripejd, kako bih testirao malo mrezu pre prebacivanja glavnog broja. Internet radi bez problema, poruke i VoLTE pozivi koje ja upucujem takodje ali sam nedostupan za pozive. Izbaci poruku da je korisnik aktivirao uslugu zabrane poziva iako u telefonu nista nije upaljeno. Takodje ubacio sam esim pored Honor telefona i u Iphone i ista stvar. Javio sam se i kontakt centru a od tada je proslo 5 dana. Pa da li je neko imao slican problem i pronasao mozda resenje?

Poznat bag, mada redak. Nije, inače, vezan za eSIM, ali izgleda da jeste za pripejd. Potrebno je da se žalba prosledi tehničkoj službi (može preko kontakt centra ili uživo u prodavnici) i rešiće to za otprilike dva dana. Pošto se tebi nije rešilo, čini se da nije prosleđeno tehničkoj službi ili su nekim čudom bili toliko zauzeti da nisu stigli da se pozabave tvojim problemom.

Posto nisam nikad radio ugovor na daljinu,moze malo pojasnjenje procedure? Inicirao sam prelazak sa a1 pripejd na Mts postpaid,bez uredjaja. Stigla mi je kartica, ugovor ,koji sam potpisao, sve poslatovnazad u Mts. Posto je u pitanju manevar,nemam nameru prelaziti nego da se nagodim sa A1(ako uopste ponude ono sta hocu), da li cu morati nositi onu Izjavu o odustanku u Mts ili je ovo neki predugovor i morao bi jos jednom u Mts,nakon prebacivanja broja,da potpisem “pravi” ugovor?

Uzeo Mts karticu (na trafici), registrovao broj (u poslovnici), e sad u *100# i na Moj Mts portalu imam dostupne Kombo/Mix promocije, koje deluju kao planovi od pre pet godina, primera radi 200 min/sms i 200 MB za neverovatnih 1.320 dinara... One Plan 100 i Plan 200 opcije uopšte nemam.

Pa je moje pitanje je l' ovo neka kartica koja se vratila kroz vreme ili sam ja nešto propustio?

Inače, Moj pripejd SIM je u pitanju, dobio sam 15 dana 300 min/SMS i 10 GB.

Uzeo Mts karticu (na trafici), registrovao broj (u poslovnici), e sad u *100# i na Moj Mts portalu imam dostupne Kombo/Mix promocije, koje deluju kao planovi od pre pet godina, primera radi 200 min/sms i 200 MB za neverovatnih 1.320 dinara... One Plan 100 i Plan 200 opcije uopšte nemam.

Pa je moje pitanje je l' ovo neka kartica koja se vratila kroz vreme ili sam ja nešto propustio?

Inače, Moj pripejd SIM je u pitanju, dobio sam 15 dana 300 min/SMS i 10 GB.
Pozovi korisnicki servis, nesto ti je to ubagovalo...

@Grumpy sačekaj par dana da ti se našteluju opcije pa ako skroz desno ti se ne ponudi Mesečni plan, onda ih pozovi.

@Grumpy
Trebalo bi da imaš, postoji zasebna kartica za mesečne planove. I ja imam taj za 1320 na podrazumevano prikazanoj kartici "Promocije". Kad pređem na "Mesečni plan", onda imam te Planove 100 i 200.

Kod mene kartice idu sledećim redosledom: "Promocije", "Roming", "Mesecni plan", "Internet" i "Dodaci".

Kod mene jok. Ostale četiri su tu.

Da nema neka SMS prečica za aktivaciju?

Posto nisam nikad radio ugovor na daljinu,moze malo pojasnjenje procedure? Inicirao sam prelazak sa a1 pripejd na Mts postpaid,bez uredjaja. Stigla mi je kartica, ugovor ,koji sam potpisao, sve poslatovnazad u Mts. Posto je u pitanju manevar,nemam nameru prelaziti nego da se nagodim sa A1(ako uopste ponude ono sta hocu), da li cu morati nositi onu Izjavu o odustanku u Mts ili je ovo neki predugovor i morao bi jos jednom u Mts,nakon prebacivanja broja,da potpisem “pravi” ugovor?
Ugovor koji si potpisao počinje da teče. Sad A1 treba da zove i pita zašto prelazis u Mts. Mogu da ponude nesto , a mogu da pozovu i slučajno se ne javiš, a mogu i da uopšte ne zovu. Biće dozvoljen prenos u Mts, a ugovor potpisan tece regularno.
Izjavu o odustanku popunis i pošalješ Mts-u , ili odneses kako ti lakše. 14 dana je rok za odustajanje. Samo pazi datum, oni računaju datum koji stoji u ugovoru , a ti računas datum kad si kući potpisao.

U mojoj kući imamo dva preneta broja iz Globaltela u A1. Od jutros kada pozivamo jedan broj na drugi, kaže nam obaveštenje da biramo nepostojeći broj. Internet radi. Kada pozivam 061 broj, onda zvoni. Ima li još neko sličan problem?

Promocija mega plan 90 dana istekla? Koja je trenutno najpovoljnija opcija za prepaid broj koji bi se koristio par meseci? Net je nebitan, ali ne bi bilo loše da ima nešto minuta i poruka.

Promocija Mega plana za prenos broja u A1 mrežu je sada, koliko vidim, šest meseci.

Meni treba pripejd za par meseci, posle bih ugasio karticu, pa zato tražim najpovoljniju opciju.

Epilog mog blefa ,sa prelaskom na MTS, a u stvari hteo da se natezem sa A1 za 50% pretplate je da je broj jutros prebacen,niko nije zvao iz A1,niko iz MTS a da obavesti da ce prenos biti nocas.
Cudi me malo za A1 jer sam im upacivao Mega plan,svaki mesec,proteklih godinu i po al ajd,njihhov problem.

Epilog mog blefa ,sa prelaskom na MTS, a u stvari hteo da se natezem sa A1 za 50% pretplate je da je broj jutros prebacen,niko nije zvao iz A1,niko iz MTS a da obavesti da ce prenos biti nocas.
Cudi me malo za A1 jer sam im upacivao Mega plan,svaki mesec,proteklih godinu i po al ajd,njihhov problem.
MTS po običaju ne šalje nikakva obaveštenja o Tehničkom Prenosu, to rade samo A1, Yettel

Nazad
Vrh Dno