Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

A1 radi i automatski sa te 2 mreže, dok mts voli mtel očigledno....
Zaa yettel nemam pojma ko im je favorit😄
Neces verovati ko im je favorit :p... Ali kad se predje u Federaciju onda je BH telecom.

To sam evo i ja primetio. Diskonektuje se sa mtela a na ostalim mrežama radi full.
Npr MTS može da se poveže samo na MTEL, za ostale piše Forbidden.
Pisali smo o tome prosle godine, kada nemas izbora sa drugim operaterima, odabirom mtel vise od 6x ne bude vise zabranjen. Naravno da je najlosija usluga na mtelu.

Nije mtel zabranjen uopšte (bar ne na iPhone)

Povezuje se iz prve ,ali mi se diskonektuje sa mreže nakon sat vremena ,nestane signala. Svaki put.

Onako, na prvu virtualna prodavnica ponudila NeoUltru za 3500, 20000 popust za telefon i 15000 za reciklažu.
Čekam da istekne obaveza pa da tražim zahtev za prenos u Yettel pa da vidimo šta će tada da ponude.

24.05 mi istice ugovor u A1 kad ici raskinuti ugovor ,prelazak na pripejd.

Nakon isteka ugovorne obaveze, a ionako će da te prebace, nakon tvog potpisanog zahteva, od njihovog sledećeg obračunskog perioda koji je početkom meseca, moraš da proveriš datum kad odeš u poslovnicu da tražiš da te prebace na prepaid ugovor 😃

Ako bi tražio recimo desetog, morao bi da platiš postpaid tarifu do sledećeg meseca i datuma kad im je obračunski period 😃

Meni je obračunski period 25.maja i tu mi ističe promocija 50% na račun. Ugovor mi ističe 16. juna. Kako izbeći ovaj vakum ukoliko se ne produži ugovor jer mi jos uvek nisu ponudili nesto sto mi odgovara a pisali ste na forumu šta nudi Yetel. U prevodu podnosim zahtev recimo da predjem 16.juna u Yetel a sta se dešava sa periodom od 26.maja-16 juna, šta konkretno plaćam jer nije ceo mesec i nemam više 50%, a imam Neo Neo paket?

Meni je obračunski period 25.maja i tu mi ističe promocija 50% na račun. Ugovor mi ističe 16. juna. Kako izbeći ovaj vakum ukoliko se ne produži ugovor jer mi jos uvek nisu ponudili nesto sto mi odgovara a pisali ste na forumu šta nudi Yetel. U prevodu podnosim zahtev recimo da predjem 16.juna u Yetel a sta se dešava sa periodom od 26.maja-16 juna, šta konkretno plaćam jer nije ceo mesec i nemam više 50%, a imam Neo Neo paket?

Bilo bi logično da platiš po punoj ceni paketa taj broj dana u tom periodu.

@ivanmladenovic
Da li si siguran da ti 24-ti obračunski period završava 25. maja? Trebalo bi da ti to bude 23-ći.
Kad sam ja prelazio na a1 objasnili su mi da prvo platim po punoj ceni nekoliko dana do početka prvog obračunskog perioda, a onda imam ta 24 obračunska perioda (meseci) po 50%. To praktično znači, da ako sam recimo pod UO do 16. juna, da bi do 25. juna trebalo da mi važi tih 50% jer mi poslednji, 24-ti obračun tad završava. Drugim rečima, možeš da tražiš prenos već od 17. juna a ne bi trebalo da ti bude naplaćeno ništa po punoj ceni (do 25.).

Meni je presek 18.05 a ugovor istice 25.05 hocu da izbegnem placanje pune cene do 18.06 kod proslog prelaska na pripejd isto mi uvalili ceo obracunski period po punoj ceni.

Jasno, sve bi trebalo da bude kako si napisao ali nažalost nije. Obračun je krajem meseca i ističu mi 24.meseci akcije, a ugovor ističe 16.juna. Što verovarno zvuči da pošto ne postoji više Neo Neo, možda stave Neo Ultra i 4.000.dunara posto ulazim u novi obračunski period.

Prilozi

• Screenshot_20250505_200108_Moj A1.jpg
    Screenshot_20250505_200108_Moj A1.jpg
    64 KB · Pregleda: 25
@ivanmladenovic
to znači da si ti platio prvi obračunski period od 16.6. do 25.6., i u tom slučaju je tako. Možda sam ja upao kasnije u tu priču da plaćam puna 24 perioda, tj, da se promenilo od juna do novembra, meni ističe krajem novembra UO, a poslednji 24 period početkom decembra (jer mi je prvi obračun sa 50% bio decembar 2023 do januar 2024).

Jasno, sve bi trebalo da bude kako si napisao ali nažalost nije. Obračun je krajem meseca i ističu mi 24.meseci akcije, a ugovor ističe 16.juna. Što verovarno zvuči da pošto ne postoji više Neo Neo, možda stave Neo Ultra i 4.000.dunara posto ulazim u novi obračunski period.
najbolje da trazis agenta u chatu na A1 sajtu, sigurno znaju tacno informaciju i koliko ces platiti.

Meni je presek 18.05 a ugovor istice 25.05 hocu da izbegnem placanje pune cene do 18.06 kod proslog prelaska na pripejd isto mi uvalili ceo obracunski period po punoj ceni.

I dalje tako funkcionišu, prelazak na prepaid može uz zahtev u poslovnici i nakon isteka ugovorne obaveze, a onda gledaju da li je pre ili posle obračunskog perioda. Ako je posle, čekaš ceo jedan krug, da tako kažem 😃

Poslednja izmena:
Koji je najbolji obračunski period da li neko zna ?
Za tarifu mislim da je sad najbolje uzeti novi broj sa nekim benefitom na tarifu .

nece te prebaciti na neo ultra vec ces ostati na neo neo po punoj ceni, moja situacija je sledeca, 9. je presek obracunskog stanja kako vec, 8 maja sam podneo zahtev za prenos odbili, onda sam 23. maja 2024 podneo zahtev za prenos dan nakon isteka, i zvali su i dobio sam 50% neo neo, do 10 sam idalje bio na mocnoj tarifi, placao sam od 23.5-9.6 po neo tarifi iako nije bila aktivna vec se cekao presek da bi se aktivirala, trebalo bi da je idalje takva praksa

Nazad
Vrh Dno