Šta je novo?

Izdaja: Microsoft-ov menadžer ne voli Windows računare, izjavio da se osetio kao da se "vratio na Zemlju" kad se prebacio na macOS

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Microsoft-Windows-11-ilus-232.webp

Izdaja: Microsoft-ov menadžer ne voli Windows računare, izjavio da se osetio kao da se “vratio na Zemlju” kad se prebacio na macOS​

Zanimljiva objava jednog Microsoft-ovog menadžera izazvala je burnu raspravu: samo nakon sat vremena korišćenja Windows računara, sa oduševljenjem se vratio na macOS

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...se-vratio-na-zemlju-kad-se-prebacio-na-macos/

Evo ja bih ga prvi otpustio!

Druže ti možeš da koristiš šta želiš, voziš šta hoćeš ali ako radiš u BMW i to još na nekoj (relativno) visokoj poziciji ti jednostavno ne možeš javno da hvališ Audi na štetu tog istog BMW! U priči sa društvom u restoranu ili dok igrate igrice reci šta god želiš i budi iskren ali po meni ovakav javni istup i pljuvanje po proizvodima kompanije gde trenutno radiš, pri čemu si još i sam u određenoj meri odgovoran zato što je to tako kako je - jednostavno nije OK.

Pa nece da ga otpuste kada su se verovatno sa njim dogovorili sta da postuje a sve u sklopu nove politike mi smo otvoreni za sve platforme... i eto vesti, eto price i promene imidza o zatvorenosti i ne bas tako prijatnoj radnoj atmosferi ( sto im je svakako potrebno)

hahha, pa ni Vi nemate granice. Ovo je žuta štampa

Evo ja bih ga prvi otpustio!

Druže ti možeš da koristiš šta želiš, voziš šta hoćeš ali ako radiš u BMW i to još na nekoj (relativno) visokoj poziciji ti jednostavno ne možeš javno da hvališ Audi na štetu tog istog BMW! U priči sa društvom u restoranu ili dok igrate igrice reci šta god želiš i budi iskren ali po meni ovakav javni istup i pljuvanje po proizvodima kompanije gde trenutno radiš, pri čemu si još i sam u određenoj meri odgovoran zato što je to tako kako je - jednostavno nije OK.
Bivši Volkswagen CEO Ferdinand Piëch je na posao išao BMW-om u koji je stavio tadašnji rani prototip Volkswagen-ovog W8 motora.

Ja mislim da sam lepo i jasno napisao "možeš da koristiš šta želiš, voziš šta hoćeš ali ako radiš u BMW i to još na nekoj (relativno) visokoj poziciji ti jednostavno ne možeš javno da hvališ Audi na štetu tog istog BMW" - kako se to što radi CEO VW razlikuje od ovog što sam gore napisao...
Ne verujem da je javno istupao u javnosti sa tvitovima/postovima "E hvala Bogu kad konačno izađoh iz VW i sedoh u BMW, kao da sam se vratio na zemlju" - tu je razlika u viđenju njihovog ponašanja...

Svako ima neki svoj pristup prema navikama i stvarima koje koristi, zastupa ili reklamira. Moj stav je da neću prihvatati saradnje na društvenim mrežama za ono što mi ni privatno ne odgovara, jer smatram da svojom kakvom-takvom reputacijom u javnom poslu delimično i ja stojim iza toga što preporučujem, dok isto tako ima onih koji će bez problema prodavati maglu i uporedo reklamirati konkurente. Tu apsolutno nema razlike između njih i ovog koji je išao protiv svoje kompanije.

Ne čudi me.

Windows na Pro verzijama ima reklame u Start meniju 😂

Imam drugare koji rade u MS-u koje je blam, deliš ekran na sred poslovnog sastanka i otvoriš start meni i tamo oglas za Candy Crush Sagu.

Skoro je bila vest da je bio oglas koji je vodio na malware.

Još malo ćemo imati “Pohotna Jelena je na 3km od tebe” u Start meniju.

I dok bih sve ovo razumeo u nekoj besplatnoj Home varijanti za prosečnu tetku, imati isto to na Pro verzijama je čist primer enshittification-a.

Jedina edicija Windows OS-a koju mogu donekle da smislim je Server Edition. A ista masno košta.

Poslednja izmena:
Jel' to neka Torrente verzija Wina sa reklamama? Windows Pro PirateBay?
Pozdrav

Reklama za ovaj kontekst, jedna od boljih reklama koje sam video

Da li iko koristi Windows 11 od ljudi koji pitaju?

To je stara vest.

Evo, ja na primer koristim Win 11 pro. Nikakve reklame nigde nisam vid'o. Sem onoga sto mi je instalirano u Start Meni nema niceg drugog. A u drugom modu imas samo ono sto je Pinned.

Evo, ja na primer koristim Win 11 pro. Nikakve reklame nigde nisam vid'o. Sem onoga sto mi je instalirano u Start Meni nema niceg drugog. A u drugom modu imas samo ono sto je Pinned.
Meni je izlazilo, Win 11 pro i to baš za Candy Crush Sagu. Čisti NON- OEM build na ThinkPad T495.

Uklonio christitus-ovim winutils alatom ali i istim ne može baš sav bloat i adware da se ukloni bez ugrožavanja strukturalne stabilnosti sistema.

To se odnosi iskljucivo na Windows Insiders Build a i tu postoji opcija da se iskljuci...

Da li iko koristi Windows 11 od ljudi koji pitaju?

To je stara vest.

Naravno da koristim i govorim iz ličnog iskustva a ne na osnovu neke vesti, bila ona stara ili nova.

To se odnosi iskljucivo na Windows Insiders Build a i tu postoji opcija da se iskljuci...
Odnosilo se na taj build pre godinu dana otkad su navedene vesti. Danas je, koliko znam, na svim update-ovanim sistemima, jer je to što je tad bio insiders build odavno integrisano u sve updates/patch-eve.

Može da se isključi, ali samo delimično. Evo napravite pretragu bilo kakvu iz search bar-a i izaći će možda jedan relevantan rezultat iz samog računara, te napraviti online pretragu i prikazati gomilu oglasa.

Kao neko ko voli sasvim minimalan OS sa potpunom kontrolom šta se na istom pokreće i instalira, prezirem svaki trenutak korišćenja istog, te da me firma ne plaća da ga koristim, ne bih ga takao štapom dugim 10m.

Nije integrisan, ostao je u okviru Insiders build a ovako za regularne buidlove je kao cudoviste iz loch nessa mnogi prijavljuju da su ga videli ali niko da okaci dokaz :ROFLMAO: ... uostalom pise i u clanku koji si okacio a da su krenule reklame postojala bi neka vest posle toga (da ne pricam o larvi korisnika )

Nije integrisan, ostao je u okviru Insiders build a ovako za regularne buidlove je kao cudoviste iz loch nessa mnogi prijavljuju da su ga videli ali niko da okaci dokaz :ROFLMAO: ... uostalom pise i u clanku koji si okacio a da su krenule reklame postojala bi neka vest posle toga (da ne pricam o larvi korisnika )
Bukvalno sam jednom pretragom našao stotine vesti koje potvrđuju.
Jel ti PC Mag dovoljno kredibilan izvor?

To je ista vest koju si vec kacio, istog datuma objavljena samo drugi sajt... odustajem, nema svrhe...

Lepo @akki reče - ko čudovište iz Loh Nesa, svi ga imaju a nigde slika iz prve ruke...
Znači nateracete me da instaliram win11 virtualku da bih dokazao.
Ili me trolujete ili me pravite ludim - bukvalno sam ceo dan potrošio na mašini, kada sam je dobio, da poisključujem sve bloatware, adware i telemetry stvari.

I sigurno neću da radim undo toga.

Ne znam zašto bih te trolovao i šta misliš da ja imam od toga - imam na pet računara Win 11 pro (moj laptop kupljen u USAdošao sa preinstaliranim, ženin laptop, desktop kući i dva desktop a na poslu - na sva četiri instaliran naknadno) i ni na jednom od njih nemam niti sam bilo kada od momenta instalacije imao bilo koju reklamu.
Mala napomena - nikad nisam bio prijavljen za insider opciju i ništa ne instaliram preko MS Store.

Takodje, nikakav insajder, regularni Win11 pro. Evo pokusavam da nadjem te reklame ali nista. Uustvari imah ih kod onog weather widget, a ne to su vesti. Ne, nista, nema reklama nigde. Pih.

Zanimljivo, nije me mrzelo i instaliram virtualku. I prilično čistije to izgleda.
Znam kada sam od firme dobio laptop, tu u start meniju je bilo oglasa za društvene mreže, odnosno njihove aplikacije - Facebook, Tiktok, Instagram, bilo je CandyCrushSaga-e i još nekih tupavih igara.
Sada instalirao na virtualci direktno odavde i toga nema u start Meniju. Ima samo za Microsoft-ov set aplikacija u Pinned, što i ajde, ima smisla i može da se proguta.
Ili je onda firma naručila bila neki buđavi OEM Windows uz laptop koji je došao sa hrpom đubreta, ili su iz Microsoft-a se malo opametili po pitanju oglasa makar u Startu.
Search bar, kao i News je i dalje pun reklama doduše.

1746219960286.png.1746219845635.png1746219815476.png

Sumarno, start meni je nešto čistiji, ali i dalje je korisnik dva klika udaljen od adware-a, i i dalje bih pola dana čistio sistem pre upotrebe, što zbog istog, što zbog telemetrija, copilot-a, i svog nepotrebnog MS bloatware-a.

Evo i kako izgleda moja radna površina i start meni nakon čišćenja, 100% fokusirani minimalizam:

1746220472273.png

Kad bi microsoftov menadzer znao gde ce ova diskusija da ode na bencu, vratio bi se na Win XP na tetkinom laptopu.

Vrh Dno