Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ovaj now bar je nešto najgluplje što sam video na nekom UI, ispod fingerprint scanner, uopšte nisam 10x za dva dana zaustavio slučajno muziku na YT kad otključavam telefon. Od ekrana skoro 7 inch neki genije je našao tu da stavi Apple island wannabe widget, a ne može da se promeni položaj sa LockStar modulom, ali srećom može da se ugasi u settings.

Ma daj bre ovo neko nas sprda sa OneUI 7....
Ugasim media player opciju u now bar i nema vise ni gore notification da radi YT u pozadini 😂

Prilozi

• Screenshot_20250502_152304_One UI Home.jpg
    Screenshot_20250502_152304_One UI Home.jpg
    58.8 KB · Pregleda: 201
Poslednja izmena:
Mnogo opcija iz Goodluck modula ili nema ili ne rade kako treba
Ozbiljan zaeb instalacija OneUI na S23U
Možda to radi kako treba na S25U, ali ovde je cirkus
Više za YT koji mi svira pola dana nemaš opciju da smanjiš veličinu notification, sad je duplo veća onako stalno.

Ovaj now bar je nešto najgluplje što sam video na nekom UI, ispod fingerprint scanner, uopšte nisam 10x za dva dana zaustavio slučajno muziku na YT kad otključavam telefon. Od ekrana skoro 7 inch neki genije je našao tu da stavi Apple island wannabe widget, a ne može da se promeni položaj sa LockStar modulom, ali srećom može da se ugasi u settings.

Ma daj bre ovo neko nas sprda sa OneUI 7....
Ugasim media player opciju u now bar i nema vise ni gore notification da radi YT u pozadini 😂
Otisak prsta je gore iznad procenta baterije,nzm kako mislis da je ispod otiska prsta zaista....

Prilozi

• Screenshot_20250502_162526_One UI Home.jpg
    Screenshot_20250502_162526_One UI Home.jpg
    85 KB · Pregleda: 155
Mnogo opcija iz Goodluck modula ili nema ili ne rade kako treba
Ozbiljan zaeb instalacija OneUI na S23U
Možda to radi kako treba na S25U, ali ovde je cirkus
Više za YT koji mi svira pola dana nemaš opciju da smanjiš veličinu notification, sad je duplo veća onako stalno.
Druze moj savet ti je da odradis hard reset jer ti koje bagove imas ja nijedan nisam video ni problizno niti imam. Sve mi radi super na sedmici . Nzm da li si imao pre toga neki drugi custm rom ili si instalirao neke neoficijalne verizje softvera ali ocigledno da ti je ceo sistem nesto zeznut. Odradi hard reset lepo svr iz pocetka pa polako
Now bar je ispod otiska prsta, procenta baterije, nisi nešto skontao 😂
Pa vidis sliku gde now bar meni ili ne vidis? Otisak je mnogo iznad gore tj ne mnogo ali uopste nisu blizu niti se dodiruju tako da nzm

Nisam imao nikakve custom romove, official 6.1
Gomilu stvari sam podesio kako mi bolje leži kroz GoodLuck module koji sad nemaju dosta opcija, a OneUI je mnoge stvari promenio na gore.
Hard reset mi gore nego uzeti nov telefon.
Lenj sam da palim PC Samsung Switch, koliko stvari nece vratiti backup, drkanje 3 dana podesiti sve kako je bilo.
Što neko reče nisam kupio Premium telefon da se zezam sa tim na 2g.

Nisam imao nikakve custom romove, official 6.1
Gomilu stvari sam podesio kako mi bolje leži kroz GoodLuck module koji sad nemaju dosta opcija, a OneUI je mnoge stvari promenio na gore.
Hard reset mi gore nego uzeti nov telefon.
Lenj sam da palim PC Samsung Switch, koliko stvari nece vratiti backup, drkanje 3 dana podesiti sve kako je bilo.
Što neko reče nisam kupio Premium telefon da se zezam sa tim na 2g.
Nzm burazeru meni sve radi kako je i do sada sta se tebi *****alo nzm,mozes samo da probas da obrises kesh za pocetak. Ja nemam apsolutno nikakav veci bag do sada a imam telefon od kada je izasao s23.

Ma brišem dalvik cache svakih 7 dana, ne pomaže to ništa.
Što se tiče baterije verujem da je fizički dosta izgubila kapacitet plus jedno 20-30% ubijena sa updates.
Tako da sledi novi telefon, nego ne znam dal da ostanem na Šljamsung vidim ima ozbiljnih kineza sa sve boljim skinovima koji ultra brzo rade, ali verovatno imaju još više bagova kao ne tako davno kad sam koristio Oneplus 8

Ovo je ozbiljan shitstorm bagova na OneUI, ne radi ni extra brightness ili je stalno aktivan.
Ako neko misli da ja izmišljam pročitajte komentare npr na ovom YT video ili nesto na Reddit.

Ko kaže da su kamere degradirale :)

1000016681.jpg1000016685.jpg1000016689.jpg

Ova zadnja sa Kawom je x30 zum..

Ma to u zadnje vreme kako je update sredio bateriju baš drastično.
Mnogo je to cesto svakako jer ce stalno rebuildovati taj cache i stalno ce da ti napinje resurse i kida bateriju dok to radi.

Bolje odradi fabricki reset i pusti ga da se stabilizuje nekih par dana, to sto dobijes tad - to je max za tvoj nacin koriscenja, stanje baterije i ostale kerefeke.

Kažu da s23u bolje funkcioniše kada se sa OpenGL prebaci na Vulkan.
Danas konačno malo slobodnog vremena pa sam ispratio ovaj tutorijal
Čini mi se da se baterija sporije prazni i da se telefon manje greje.

Baš hteo da pitam na forumu da li je neko probao to. Ja planiram to večeras ili sutra da uradim. Na redditu ima i uputstvo i skripta kako permanentno da se prebaci na Vulkan.

Metoda 2 nije ispravna.
(setprop debug.hwui.renderer skiavk; for a in $(pm list packages | grep -v ia.mo | cut -f2 -d:); do am force-stop "$a" & done) > /dev/null 2>&1 &
Ovaj kod treba da se unese u aShell i nista vise. Aplikacija kosta 99 dinara, a za ovo ce vam posluziti i narodna verzija. Shizuku je besplatan.

Edit: umesto smajlija ide dve tacke i zatvorena zagrada. Bench automatski prepravio to u smajli kad sam postovao.

Mali savet kome brzo curi baterija. Uključite "power save" i baterija se vrati u normalu. Definitivno one ui 7 nije bio spreman za izlazak, ali su pod pritiskom i velikim kašnjenjem ipak pustili.

Nisam gledao, jel i dalje obori osvezavanje na 60Hz u Power Saving na OneUI 7 ili je nekim cudom moguce da se ostavi 120Hz?

Ranije je moglo da se zaobidje forom da ostane 120Hz u Power Saving ali su zakrpili to navodno

Nije nikakva fora, ako mislimo na isto, samo iskljucis ovu opciju da predje od smoothhnes na standard i on ostaje na 120hz

Edit
Tek sad vidim da on povuce auto ovo 70% cpu...tako da nista od toga 😂😂

Inace ja sam na Vulkan od beta 2, ne vidim nista znacajno sto se baterije tice

Nakon par dana od ažuriranja na OneUI 7, izgleda da se baterija stabilizovala

Prilozi

• Screenshot_20250504_224748_Device care.jpg
    Screenshot_20250504_224748_Device care.jpg
    64 KB · Pregleda: 77
Nisam gledao, jel i dalje obori osvezavanje na 60Hz u Power Saving na OneUI 7 ili je nekim cudom moguce da se ostavi 120Hz?

Ranije je moglo da se zaobidje forom da ostane 120Hz u Power Saving ali su zakrpili to navodno
Obori na 60Hz. Ono sto mogu reci jeste da na 60Hz animacije ne rade bas najbolje(nevezano za power saving mod). Mozda sam ja lud, ali ovih 60Hz nije isto kao na one ui 6.1.

Da li su vratili boju na AOD? Na 5.1 koliko se sećam su ikonice bile u boji i lepo mogle da se vide i razaznaju samo kad pipnem ekran

Ja ne vidim da baterija kraće traje nego ranije, doduse ja inace ispraznim bateriju brzo, a posle svakog update neko vreme bude podnosljiva.
Mali s23 je u pitanju...
Svidja mi se novi ui, nisam puno cackao.

@War10ck_97 Na 6.1 zakljuca 120Hz i ne moze da se prebaci naknadno na 120Hz kad je Power Saving ukljucen, zato pitam. 70% je najmanji problem, i tad leti

@Sync u developer modu stavi brzinu na 0.5x za animacije, to prvo uradim na svakom telefonu. A i sa 120Hz na 60Hz nema sile da se naviknem ponovo, kocilo bi mi u glavi na bilo kom modelu telefona :)

Ima li neke opcije na OneUI da se ubije Instagram čim ga ugasiš?
Na "put in deep sleep" I restricted je I vidim često smeće ostane prvi potrošač baterije, ne sad drastično, ali šta bre radi još verovatno pola sata u RAM posle kao gašenja, moram ga ručno ubiti sa force stop.

Prilozi

• Screenshot_20250505_141311_Device care.jpg
    Screenshot_20250505_141311_Device care.jpg
    58.6 KB · Pregleda: 37
Ili MyInsta, odličan je.

Nakon par dana od ažuriranja na OneUI 7, izgleda da se baterija stabilizovala
Ja nisam uspeo 8h SOT da imam nikad, to je premija. Ja 4-5h max.

Inače devojka polomila ekran i poslala preko A1 na servis u Begram, sredili za 7 dana, ali baterija drastično oslabila, preko ACC bila je 98%, sada je pala na 83%, šta su mogli da zeznu? Nije radila nikakav update odavno,a ni nakon servisa...

Nazad
Vrh Dno