Šta je novo?

Playstation 5 - Gde kupiti?

Pozdrav, da li moze neko da mi kaze kako je najeftinije da se kupi fifa 25, drugar kupio klincima i ne bi da placa 50e ako ne mora. Kaze klinac da je stavio drzavu Srbija kad je pravio nalog u sta cisto sumnjam obzirom da nema zemlje. Da li je dovoljno da napravim neki nalog na ameriku(tax free zemlja) i da li ja to mogu preko kompa? Pa da onda kupim ja preko g2a ili kinguin? Ako moze neko samo da me uputi brzinski kako da mu zavrsim to

Da, možeš i preko kompjutera to da odradiš. Takođe ne moraš da juriš na drugim sajtovima jer je na zvaničnoj PSN prodavnici ona 21$.

Pozdrav, da li moze neko da mi kaze kako je najeftinije da se kupi fifa 25, drugar kupio klincima i ne bi da placa 50e ako ne mora. Kaze klinac da je stavio drzavu Srbija kad je pravio nalog u sta cisto sumnjam obzirom da nema zemlje. Da li je dovoljno da napravim neki nalog na ameriku(tax free zemlja) i da li ja to mogu preko kompa? Pa da onda kupim ja preko g2a ili kinguin? Ako moze neko samo da me uputi brzinski kako da mu zavrsim to
napravi USA Oregon nalog i kupi tamo ili najbolje sacekaj maj/jun i uzmi igru preko ps plus, svake godine daju kao mesecnu igru

tema uopšte nije o kupovini igara
ima podforum za konzole pa tamo vidite

Pratim trenutnu situaciju oko cena u zvaničnoj prodaji. Prošlo je 2 nedelje od kad je Sony podigao cenu PS5 Digital sa 450€ na 500€, i spustio cenu Disc Drive sa 120€ na 80€. Svi veliki prodajni lanci kod nas su odmah podigli cenu digital konzole sa 60k na 67k (Gigatron, GameS, Game Centar, ComputerLand, Tehnomedia). Cenu disk drive-a niko još uvek nije spustio - trenutno košta 20k u Gigatronu, GameS, Game Centar i 17k Tehnomedia.
Neki još uvek nisu promenili cene - PC Practic, Laptop Centar i BC Group, kod njih je konzola još uvek 60k i u BC Group je Disc Drive 15500.
Big Bang, vlasnik BC Group, je promenio cene u Hrvatskoj i Sloveniji, digital konzola je 500€ i disc drive 80€.

Kupi konzolu kod Istvana sa kp,virtualshop daje samo 1 god garanciju,plus ako se pokvari u garanciji cekas na popravku,dok istvan sa kp ti odmah salje drugu novu konzolu i daje 2 god garancije.
Ovo nije tacno, procedura je kao i kod nas tj vi njemu saljete konzolu on salje ili nosi konzolu na servis a vi cekate rezultat. Tek ako njemu odobre novu konzolu on vama salje njegovu novu da vi ne biste cekali njegov sledeci odlazak za Madjarsku. Ne dovodite ljude u zabludu ko ce vam dati novu konzolu ako nema pojma sta se desava sa starom konzolom. A i jednostavno pozovete coveka i raspitate se do tancina sta i kako sve funkcionise.

Je l' si ti zvao da pitas/reklamirao nesto kod njega ili pricas napamet? :)

Pre par meseci ga zvao i pitao za sve pojedinosti oko garancije za ps5 jer me je to najvise interesovalo. Tacno je da je garancija 2 god ali su uslovii kao i kod nas, jedino ako nesto u medjuvremenu nije promenio mada cisto sumnjam. :)

Aj procitaj njegov oglas pa se javi opet.A meni je davno crko ps4 pro kod njega kupljen u garanciji,i odma mi je poslao novi.,naravno ja sam njemu poslao ovaj sto se pokvario.

ovo je iz njegovog oglasa:

U slučaju bilo kakvog kvara u garantnom roku konzola se ne popravlja nego dobijate novu

konzolu za tri radna dana, isto važi i za kontroler.

Ja sam skoro uzeo PS5 Pro i receno mi je bas ovo sto pise na oglasima, da se dobija nova konzola a da oni posle resavaju reklamaciju.

Pre jedno 2g sam zbog drifta dobio nov kontroler bas u roku od 3 dana

Onda je vrv hteo da me otkaci jer sam ga propitivao oko garancije ili sam se ja cuo sa nekim drugim Madjarem koji mi je objasnio nacin reklamacije. Ako je tako onda definitivno svi treba samo kod njega da kupuju jer takav nacin reklamacije ne postoji nigde u svetu.

Mozda moze tako, ali opet pitanje sto da ne moze kad PS5 se retko i kvari, mozda covek ima par reklamacija godisnje, pa sto da ne izadje u susret svojim kupcima. Da ima 10 reklamacija mesecno, cisto sumnjam da ce da ima lager konzola samo toliko da podmiri pokvarene, a plus sad sumnjam da iko i kupuje, nije tolika navalica za konzolama kao kada izadju itd.

Mada, ako misliš da si pričao baš sa njim - ne znam, on je notorno poznat da se ne javlja na telefon i da žena zapravo obavlja razgovore u njegovo ime :D

To sam vec pitao ranije... Nije mi jasan taj deo kod popravke konzole... Ti dobijes novu od njega a njemu vrate polovnu/popravljenu... I sta ce onda da radi sa polovnom? Neodrziv biznis model :)
Sa dualsense je druga prica, praksa je izgleda u madjarskoj da ih menjaju cim se pojavi drift ili neki problem... Tad ima logike to sto radi, ali ne verujem da servisi menjaju PS5 ako se pregreva zbog prasine ili ako crkne nesto sto se lako menja...

Pa pazi, meni je crkao onaj gornji ventilator - iskreno, prosta zamena i to je smešan deo. Međutim, dobio sam novu konzolu u garanciji (ProMobi servis).

e pa ako daju nove konzole za takve stvari na globalnom nivou, onda je sve jasno :)

Pratim trenutnu situaciju oko cena u zvaničnoj prodaji. Prošlo je 2 nedelje od kad je Sony podigao cenu PS5 Digital sa 450€ na 500€, i spustio cenu Disc Drive sa 120€ na 80€. Svi veliki prodajni lanci kod nas su odmah podigli cenu digital konzole sa 60k na 67k (Gigatron, GameS, Game Centar, ComputerLand, Tehnomedia). Cenu disk drive-a niko još uvek nije spustio - trenutno košta 20k u Gigatronu, GameS, Game Centar i 17k Tehnomedia.
Neki još uvek nisu promenili cene - PC Practic, Laptop Centar i BC Group, kod njih je konzola još uvek 60k i u BC Group je Disc Drive 15500.
Big Bang, vlasnik BC Group, je promenio cene u Hrvatskoj i Sloveniji, digital konzola je 500€ i disc drive 80€.
Update: i BC Group je malo posle prvomajskih praznika podigao cenu digital konzole na 67k, pridruživši se ostalim velikim lancima. Ali zato je od jutros Disc Drive na sniženju! Do juče je koštao 15500, ali je danas snižen sa 19000 na 16000, odnosno danas je snižen na 500din više nego juče.
Screenshot 2025-05-14 084422.png

Poslednja izmena:
Ko je kupio Disc Drive na akciji, kupio je. Od jutros su se skoro svi konsolidovali oko cene, i svuda košta 17k (Big Bang ili Bc Group, GameS, Game Centar, Tehnomedia). Jako je napeta situacija na domaćem tržištu, cene se menjaju iz dana u dan, dok se u Hrvatskoj i Sloveniji apsolutno ništa ne menja, nema nikakvih akcija i cena je 80€.
Screenshot 2025-05-15 123134.png

Final update: Od jutros je disc drive 11k u GameS i Game Centar prodavnicama. Ovde odustajem od praćenja jer sumnjam da će spustiti cenu bliže 80e. Sve u svemu bar smo naučili da Big Bang kod nas posluje kao i svi ostali veliki lanci, a ne kao u regionu.

Da li je moguce da je razlika u ceni izmedju Istvana i legalnih prodavnica za digital slim edition cak 20.000 dinara?

Pa moguce, on zaradi povrat AFA ako proda po ceni po kojoj je kupio konzolu u HU. A nase prodavnice na nabavnu cenu, porez i ostalo sto moraju da plate jer nismo EU, moraju i da zarade dobro na to...

Ne postoje nikakve dodatne carine i porezi koje trgovci u Srbiji plaćaju za Playstation konzole, a koje ne plaćaju trgovci u Hrvatskoj (EU) ili Crnoj Gori (nije EU). To što ne možemo kupiti konzolu po preporučenoj ceni proizvođača u zvaničnoj prodaji, kao i fenomen da na slobodnom tržištu ni jedan jedini trgovac ne dođe na ideju da poveća profit smanjem marže i prodajom veće količine proizovda su teme za tržišnu inspekciju.

Ne postoje nikakve dodatne carine i porezi koje trgovci u Srbiji plaćaju za Playstation konzole, a koje ne plaćaju trgovci u Hrvatskoj (EU) ili Crnoj Gori (nije EU). To što ne možemo kupiti konzolu po preporučenoj ceni proizvođača u zvaničnoj prodaji, kao i fenomen da na slobodnom tržištu ni jedan jedini trgovac ne dođe na ideju da poveća profit smanjem marže i prodajom veće količine proizovda su teme za tržišnu inspekciju.
Mislim da je ovo apsolutno tacno.

Cene u ovom slučaju diktirara uvoznik, a one su za naše tržište su u dogovoru sa Sonijem.

A trgovac da hoće ni ne može tu puno, jer recimo kada su ovakve nacionalne akcije veleprodajne cene ka trgovcu su praktično bez marže ili čak budu sa negativnom maržom. S tim da uvoznik daje podršku maloprodajama za vreme trajanja nacionalnih akcija i kasnije ih isplati za razliku na ovaj ili onaj način, da li novčano ili robom.

Isto tako, ako ti kao maloprodaja želiš da naručiš konzole, ne možeš dobiti baš samo njih, već moraš naručiti i igre i dodatnu opremu. A igre uglavnom na našem tržištu su mrtav lager. Tako da su ti tu maloprodajama praktično vezane ruke. Slično funkcioniše i sa mobilnim telefonima, televizorima, it opremom.

Vrh Dno