Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Nisu bili skupi IRIS daljinski. Ako imaš nekog ko je u mts-u, meni je bila besplatna zamena za sva tri komada. Kažu da je sada 1 dinar.
Radi sve na njima, i famozno paljenje/gašenje. Pazi samo kada uzimaš, mora na leđima daljinskog da ima Bluetooth logo. Pošto imaju istu varijantu bez bluetooth-a.
Eon ti takođe nije skup ali nisam koristio. Akaju te daljince godinama ljudi, slobodno uzmi bilo koji i probaj.

Nisam neko vreme (otprilike dve nedelje) pokretao Smart tube, ono kada je pravio probleme. Sada savim normalno radi, nikakav update nije našao.

Nisu bili skupi IRIS daljinski. Ako imaš nekog ko je u mts-u, meni je bila besplatna zamena za sva tri komada. Kažu da je sada 1 dinar.
Radi sve na njima, i famozno paljenje/gašenje. Pazi samo kada uzimaš, mora na leđima daljinskog da ima Bluetooth logo. Pošto imaju istu varijantu bez bluetooth-a.
Eon ti takođe nije skup ali nisam koristio. Akaju te daljince godinama ljudi, slobodno uzmi bilo koji i probaj.

Nisam neko vreme (otprilike dve nedelje) pokretao Smart tube, ono kada je pravio probleme. Sada savim normalno radi, nikakav update nije našao.
Dal bi radio sa Move boxa?.Imam viška nov.Move box je Android

Nemam pojma, probaj da upariš preko bluetooth-a pa vidi.
Za IRIS se uparivanje pokreće tako što držiš zajedno OK i Video klub dugme.
Move box sam jednom video i ne mogu da se setim kako uopšte izgleda daljinski.

Thank you for letting me know that TrueHD is not supported but all DTS codecs, including DTS-HD Master Audio and DTS:X from bluray and streaming are supported.
Also thank you for letting us know that for hybrid Dolby Vision 7/HDR10/10+ videos, playback fallsback to HDR10/HDR10+ as it should since profile 7 will never be supported on these devices and it's something the Google TV Streamer (a device with an old SoC and more expensive than this box) can't do.

sve češće mi se dešava da mi se tv pali gasi kada uključim boks
moram da restartujem boks da bi se vratio u normalu

šta bi mogao biti problem

Ugasi i na TV i na box-u HDMI CEC. To je protokol koji ti omogućava da kontrolišes osnovne funkcije TV, pa tako i paljenje, kada palis uredjaj koji je HDMI kablom povezan sa TV . Ovo ti je u grubo pojednostavljeno o čemu se radi.

Ако не уме да изгугла шта је хдми цец... не мора да гаси протокол само паљење и гашење тв.

znam šta je hdmi cec ali ne kapiram kakve veze ima sa nekontrolisanim paljenjem i gašenjem tv-a na po par sekundi da bi se posle vratilo u normalu kada restartujem box
inače box radi i kada je tv isključen na to kratko vreme, one komande koje odradim na daljincu se izvrše

ali ajd isključiću ga pa ćemo videti šta će biti, možda je neki bag zbog toga

Jel ima neki update za xiaomi mi box s 2nd gen ili je uredjaj u end-of-life? Generalno radi kako treba, ali vidim da je operativni sistem i update i dalje star

ja bas dobio danas update na saomi tv stick bez ovog vpn-a. februar 5 2025

Kod mene 5 Sep 2023. Odradio sve kao na videu i neće da se apdejtuje. 2 gen

znam šta je hdmi cec ali ne kapiram kakve veze ima sa nekontrolisanim paljenjem i gašenjem tv-a na po par sekundi da bi se posle vratilo u normalu kada restartujem box
inače box radi i kada je tv isključen na to kratko vreme, one komande koje odradim na daljincu se izvrše

ali ajd isključiću ga pa ćemo videti šta će biti, možda je neki bag zbog toga
Meni se pali i gasi kad nestane i dođe struja baš zbog HDMI CEC potešavanja na TV-u. Zgodno je da se pali i gasi samo jednim daljinski, jer TV daljinac i ne koristim, ali to je jedina mana. Na sreću ne dešava se tako često...

isključio sam cece i opet se dešava
videću da ga resetujem kad me ne bude mrzelo, to će rešiti problem 99%

Može predlog za video plejere, imam 1gen, instalirao vlc i nova player, kad pretražim titlove na vlc nađe i neće da skine, samo vrti kao downloaduje, dok nova neće ni da se konektuje na opensubtitles. Mx player ne može da se nađe na play prodavnici

Ciao svima,

planiram kupovinu mi box s 2 gen,pa me zanima da li na njemu mogu instalirati eon smart za tv ili eon za mobilni fon ili podrzava obe instalacije?

hvala unapred

sve češće mi se dešava da mi se tv pali gasi kada uključim boks
moram da restartujem boks da bi se vratio u normalu

šta bi mogao biti problem
pogledaj u podesavanju boxa da li je podeseno gasenje ekrana na pola sata. tako je kod mene bilo i gasio mi se tv, iako npr gledam IPTV na drugom HDMI portu. stavio sam na Uvek ukljucen ekran i za sada mislim da sam resio problem.

Vrh Dno