Kod mene je mix klima (Fujitsu LMCE 7, Dakin FTXF25D 9, Hisense Fresh Master 12, Amber Premium 12).
Sad ih duze koristim sve, mogu reci da svaka ima neku manu, gde su mi najmanji problemi sa Fujitsu koji je i najjeftiniji, ali ona radi u sobi od 9 kvadrata.
- Fujitsu spoljasnja vibrira na grejanju vise nego Amber, a 3 puta je slabija klima.
- Daikin promasaj iako je u odnosu na kapacitet klime apsolutno najskuplja, cena skoro kao Amber Premium 12 koliko sam platio. Mislim da je bolje da sam stavio Fujitsu 09 LMCE. Pregreva sobu vec neko vreme, 3-4 stepena vise od podesene temperature, ranije nije to radio. Spoljasnja dosla pokvarena, odmah reklamacija bila. Ventilator spoljasnje se cuje kao helikopter u daljini, bas specificno tandrce, dovoljno da iritira, nedovoljno za reklamaciju rekao bih.
- Fresh Master plastika bas jako puca na grejanju. Posto je na specificnoj lokaciji, znacilo bi mi da daljinski ima veliki domet zbog iFeel-a, a on nema domet ni 5 metra.
- Amber 12 Premium dve reklamacije u garantnom roku, plastika lupa na grejanju. Cini mi se da sam lupanje vise primecivao u pocetku jer je bila jedino grejno telo u kuci i stolarija je bila losa, pa je mnogo vise morala da radi.
Generalno, klime mi toliko ustede na grejanju, da mislim da nije bitno koliko kostaju jer se svakako za 2-3 sezone isplate svoju vrednost, ali na osnovu ovog iskustva, verovatno bih uzeo sve 4 Fujitsu i odustao od dodatnih podesavanja i cuda koje ostale nude. Posto ce mi trebati jos par komada, jedna sledece godine, druga kad dodje drugo dete, vidim da ce biti neki 09LMCE ili neki pandan u tom trenutku