Šta je novo?

Vivo x200 Series

Wonda daje godinu dana garancije kao i kad kupim sa Samsung sajta tako da ta garancija je smejurija svejedno.

Takođe i trading zhenshen,12 meseci bez ikakvih pitanja, naravno bitno je da ne polomite telefon fizički. Garancija je vidljiva kroz vivo aplikaciju pa ne može niko da vam kaže da je nemate ili je istekla.
Nadam se da niko nije lud da da tolike pare na mob bez garancije sa kineskim sw :)
Čak šta više za manje para ga nabavlja ovde diler sa foruma koji valja CN telefone
E sad, to je više pitanje želje nego logike, znaš da ga ne možeš uzeti nigde legalno u Evropi a želiš ga, sa druge strane imaš mogućnost da kupiš jedan od najboljih telefona na svetu koji je 300-500e jeftiniji od Samsung, Xiaomi i iPhone modela.
Trading zhenshen, wonda mobile i averige dad su prodavnice koje uživaju veliko poverenje kupaca kineskih telefona.

Nesto ti ne valja racunica, nov iPhone 16 pro Max 256Gb je 1090e, uz pravu Apple garanciju. :)

^Mislio sam na telefone ostalih proizvođača koji se mogu kupiti kod nas, pošto se spominjala garancija. Kod nas je taj ip16 pro max 256gb oko 180k dinara, za taj novac ćeš uzeti 1tb model x200u i da ti ostanu pare da kupiš još jedan telefon srednje klase.

^Mislio sam na telefone ostalih proizvođača koji se mogu kupiti kod nas, pošto se spominjala garancija. Kod nas je taj ip16 pro max 256gb oko 180k dinara, za taj novac ćeš uzeti 1tb model x200u i da ti ostanu pare da kupiš još jedan telefon srednje klase.
Nemoj sad da meris nase zvanicno vs nezvanicno. Taj 200 ultra bi kod nas bila bar 160-170k (Xiaomi 15 Ultra je 180k), tako da ako gledas KPvsKP, onda su cene cak povoljnije u korist Apple-a, a garanciju mozes ostvariti mnogo lakse.

No ovo uzimaju entuzijasti, koji nece bas se puno jediti za 1000e, pa sve i da se pozdrave sa garancijom. Dobijaju izuzetan kamera telefon, samo da posluzi i njima ce se isplatiti. Problem moze biti pri prodaji, ali ni tu ne mora da bude problem na Benchu, posto ima dosta entuzijasta koji nisu Apple i nista vise ili Samsung. Otuda se i vidi kako je popularna ova tema.

Nažalost, ili na sreću, mislim da pomak nije dovoljan da promenim x200 pro kojim sam apsolutno prezadovoljan.
Tako da čekam oppo find x9 ultra i x300 ultra (ako ga bude, neke su glasine krenule da ga možda neće biti) pa da vidimo koji će biti bolji.
A taman sam bio planirao i da skoknem do Kine i uzmem ga uživo, sad moram da pomerim put za celu godinu 😁

X200U ima Android Auto sa inicijalnim softverom

Prilozi

• RDT_20250423_0811087076618199358402674.jpg
    RDT_20250423_0811087076618199358402674.jpg
    79.8 KB · Pregleda: 55
  • RDT_20250423_08110626240693270245635.jpg
    RDT_20250423_08110626240693270245635.jpg
    108.5 KB · Pregleda: 48
Obratite pažnju na zvuk, najgori je na Vivo-u, identično je i na x100u, ne razumem da je toliko teško da se to napravi kako treba, Samsung na tom polju kida.

Koliko ti piše u exifu da je za zvuk 96 ili 128?

Ma gde 96 ili 128, pa to više nemaju ni telefoni od 200e 😄
Screenshot_2025_0423_102120.jpg

Dosta kineskih review-era je izbacilo review kamera. Linkovi na reddit-u:

Ovaj video sa teardown-om je posebno interesantan:

Krenem da gledam, kažem sebi, nije x100u još za bacanje i onda pogledam ovaj video na kraju koji je sniman sa x200u 😎

Zaboravi na 256gb sa ovim kamera telefonima, 1min 4k60fps je oko 1.2gb u najboljem kvalitetu, jedna fotografija napolju sa dosta prirode je oko 12mb, uglavnom su između 5 i 15mb sem ako nije baš mračno. Kod 256gb imaš oko 195gb slobodno kad instaliraš neke osnovne aplikacije, stvarno je malo.
Meni fotografije sa nokiom 808, zauzimaju od 10mb do 22/3mb, ako ima zelenila. Ko voli da slika, obavezno 1T. Kad se već daje brdo para, bolje dati više i ne razmišljati.

Za taj novac teško da će ga bilo ko uzeti a da ne "skokne" do Kine. 😄

A kada bude prelazio granicu/carinu da ih sve stavi u jednu veliku torbu ili ranac ? :) svašta se ovde može pročitati.

I dalje mi je nestvaran ovakav hajp oko običnog Kineza sa kineskim ios sw za 1000e.. ali bench forum je nešto drugo :)

Kakav hajp, telefon je top u svakom smislu pogotovu sa kamerom i sa ovim photokit.

Ne treba vam ni jedan review nakon ovog ćelavog Rusa :)

Sve u svemu ništa posebno ako se gleda telefon kao telefon. Zvučnici prosek, ekran boe umesto Samsunga, haptic Basic itd itd

Poslednja izmena:
To što je BOE ekran može da mu bude samo plus, s obzirom koliko često Samsung ekrani dobiju zelene i roze linije.
Mislim da su pogrešili s pozicioniranjem ovog telefona, mislim da bi bolje bio pozicioniran kao neki X200 Pro+ nego li Ultra, takva mu je i cena.

Sve u svemu ništa posebno ako se gleda telefon kao telefon. Zvučnici prosek, ekran boe umesto Samsunga, haptic Basic itd itd

Zato se ovo zove camera phone a ne phone with good camera. 🙂
Ono što je bitno je da je zvuk u slušalici vrhunski i da me sagovornik čuje bez ikakvih problema. Takođe je i signal bolji nego na Samsungu.
Ekran je bolji od Samsungovog i to potpusujem, lepo je kalabrisan i odlično se vidi na suncu.
Za haptic se slažem da ne valja i ovaj mic pri snimanju koji sam već pomenuo, međutim kad snimam preko voice recordera sve se odlično čuje, tako da ili je nešto softverski ili je položaj mic pozadi loš.

A sta to fali ekrani zivo me zanima,ja jesam samsungovac ali ti ovde hejtujes jako dobar telefon bezveze.Cinjenica je da telefon ima ubeljivo najbolju kameru sa fotokit nema sa kim i da se poredi nema konkurenciju.Jedina zamerka je za zvuk gde su rekli da je malo tisi ali svakako je stereo to je bitno.

Šta znam, možda mu fali što je jeftiniji od najboljih Samsung panela i što ima max 1100,1200 nits brajtnesa umesto oko 2500 kao novi Samsung paneli. Verovatno troše i više baterije nego najbolji Samsung paneli, nije čudno što xiaomi 15 ultra ima užasno trajanje bateriju i pored velikog kapaciteta baterije i soc( mada on koristi TCL oled ) .
Mada ni to nije bitno, za skoro 1000e čak i u Kini morali su da idu svi najbolji delovi na tržištu. Cenim da je većina para otišla na kamera modul, ali opet..

Edit:

Poslednja izmena:
ja sam se iskreno smorio.

baš sam očekivao telefončinu s obzirom na sve one najave i tizere i mislio sam da će nativna 35mm biti super, međutim izgleda ništa specijalno u odnosnu na lyt900 sa kropom na 35mm.

ispostavilo se da je kvalitet lošiji i da to nadomeštaju sa još većim sharpnessom.

UW kvalitetan ali meni nepotreban, a kropovi na 23mm i 28mm su baš loši.
takođe krop sa glavne do 85mm isto loš, samo sa još više sharpnessa.

Xiaomi i OPPO definitvno bolje izbalansirani ove godine.
ako baš koristite UW kameru, onda x200u slobodno, ali u suprotnom ili x100u ili Xiaomi/Oppo.
1000002788.png
poređenje veličine senzora sa krop efektom.
Vivo jednostavno ima prevelike rupe.

Oppo Master mod verovatno najbolji stock ove godine.
Šta znam, možda mu fali što je jeftiniji od najboljih Samsung panela i što ima max 1100 nits brsjtnesa umesto oko 2500 kao novi Samsung paneli.
Mada ni to nije bitno, za skoro 1000e čak i u Kini morali su da idu svi najbolji delovi na tržištu. Cenim da je većina para otišla na kamera module, ali opet..
hahaha ma de, i TLC i BOE prave 3000-4000 nita panele.

Samsung na tim nitima crkava.

plus je Samsung panel osmobitni sa color bandingom, Xiaomi sa TCL-ovim ima 10bitni panel, ne mogu da se porede.

a da ne pričamo o grainu i PWMu.

Gde ih prave ? Prave samo na marketing tekstovima, baci pogled na GSMArena test između s25u, op13, oppo 8u i pixel 9 pro.
Ne kažem da ti paneli nisu kvalitetni ali prosto još uvek nisu najbolji, jer da jesu išli bi u apple iphone.

Nazad
Vrh Dno