Šta je novo?

Koji usisivac odabrati?

Ipak i Bosch za prasinu od gletovanja ipak preporučuje Bosch Gas 35 , sto je vec skupo .

Klasičan prodavac koji nema pojma sa prodajom.
Hteo je pošto poto da ti uvali skuplji model, malo mu bilo 20-25K koliko si ti bio spreman da daš, namoj tamo više da ideš, jasna ti je njihova politika sad.
Samo dobro istraživanje po netu, youtube-tu i kad kupuješ odeš da kupiš (ili naručiš) taj i taj model i drugo to ne interesuje.

Za sitnu prašinu posle gletovanje, brušenja zidova isl. uzmeš onaj Einhel-ov usisivač za pepeo ili još bolje vidi negde iznajmi neku mašinu na par dana,
trošak sigurno ne može biti kao da uzimaš nov usisivač a neće ti trebati tako nešto svaki dan pa da opravdaš kupovinu skupog usisivača na duže staze.
Iznajmiš. odradiš posao a za svaki dan uzmeš neki normalan usisivač ili robot-a.

Uf slomio bi robot noge u stanu , pustio bi signal da ga vrate kuci, kolko svačega ima . Uzecu stapni ponovo , on je napraktičniji za brzinko usisavanje. A bas malopre nasao Bosch gas 35 za 2.500 din , iznajmljivanje. pa videcu, posto ce se razvuci radovi a ima dosta , pa u planu je zirafa kzubr zasad sa svojom kesom, pa ako je to ok, mozda i ona izgura .

Ove igračke bosh ne vrede ničemu,naročito za prašinu od gleta.Neznam dal se kupuje za jednokratnu upotrebu ili ce se stalno usisavati glet.Za stalno korišcenje treba profi usisivač sa tresačem,tipa hilti i slični.
Ovako ako treba jednom usisati,a kasnije koristiti za razne stvari i jeftinija varijanta onda karcher.
Ovi bosh i eu standardi,filteri,trte mrte ne vrede ničemu.
I da,kad hoces nesto da kupiš uvek putaš onog ko ti prodaje(prodavca),🤔

Danas sam bio u Karcher predstavnistvu sa namerom da kupim Karcher wd 4 s 19.000 din , a prvo sam trazio na kp i vidim oglas sa cenom 142e , pitam za garanciju i ostalo , nista odgovor za to, al cena kaze 170e, dosta nekorektnih prodavaca u poslednje vreme na kp , koji nemaju tačnu cenu , ili imaju proizvode polovne koje nemaju vec godinu dana pratim oglas , ves masina candy , i on kaze nema , da posaljem slike drugih, reko pratim ti oglas godinu dana i vise, sto nepromenis sliku i stavis tu sto imas, kaze pa sta ako se pojavi :D. Skrenuo sam sa teme , al eto jedno iskustvo , i dodjem u radnju da ga kupim, al prodavac me odvratio , kaze to je za stan eventualno garazu , ja mislio posle adaptacije da usisam , a on kaze a nije on za to , kaze nema hepa filter , i brzo bi se zapusio motor od fine prasine i crkao bi . Pročito sam negde da neko napisao da usisavas blato ... itd sa njim, pa ako moze da potvrdi i koliko je trajalo to , al svakako sam odustao. Ponudio je jače modele od 70 -100 hiljada , kolko nisam bio spreman da dam, a uzeti ovaj karcher wd 4 s , da bude kucni, vise je nego glomazan, glasan, nema potenciometar, nema hepa filter , tako da ono , samo izgleda lepo , i nekom za garazu, al sta mi je napričao od te fine prasine da zavrsi u motoru, u prevodu za izbegavanje. Takodje je imao lose reči o jeftinijem peračima sa pritiskom , predlagao one bas skuplje.
Tako da odlučio sam da kupim za adaptaciju stana i čiscenje posle grubih radova
Brate taj prodavac ti je svasta napričao...

Karcher WD3 ti radi posao. Praktičniji je od WD4 zbog okruglog filtera, a niti jedan niti drugi ne možeš ubiti gletovanjem. Da začepiš skroz filter/kesu, nema veze nikakve, ne možeš ih pregrejati, jer imaju posebne kanale za isis i izduv vazduha za hlađenje motora, skroz zasebno od usisa na crevu i onog izduva pozadi.

Majstori koji su meni renovirali kuću su na kolicima vukli WD3 sa ručno napravljenim ciklonom od kante. Njihov WD3 ne moj 😄

Imaš na Youtube uputstvo skroz jednostavno i jeftino, možeš i sa Temu naručiti gotov ciklon, a možeš spremiti i puno kesa i samo p.i.č.i , usisivaču neće ništa biti , ni sa ciklonom ni sa kesama, ne brigaj.

Sa ciklonom gotovo sve završi u toj kanti, skoro ništa u usisivaču. To je ova varijanta:
Screenshot_20250415-171805-052.png

Zaboravih reći, ova varijanta sa ciklonom, to je ako hoćeš da ga kačaš na šlajfericu, mada...to bi majstori trebalo već da imaju i da dođu sa tim usisivačem. Za posle majstora, wd2,wd3 sa mikrofiber kesom i ne brigaš. Sa jednom kesom bez problema ćeš usisati sve posle gletovanja, i moći će još i krupnog šuta da stane.
Završiš kuću, posle ga ostaviš sebi za garažu/auto, i po potrebi pozajmljuješ gospođi kad fensi usisivači posustanu 🤣

Elem, vidim da ima dosta verzija ovih Kercher usisivaca na sajtu, koji preporucujete za kucu i povremeno van kuce ?

htedoh da pišem ali korisnik

Dzigilibonglica sve objasnio.​

Moji u građevini za prašinu samo cikloni ili baš profi usisvači od po 5000 do 7000 eur

Preporuke za neki budžet bežični usisivač, stan 50tak m2, bez tepiha, ali sa mačkama ☺️

Recimo Ovaj wd3
Dovoljan za sve, povoljan.
Jeste ružan, ali radi mnogo bolje nego nego neki lep usisivač.
Ja imam
2 deteta koja prave lom, lozim unutra, psa koji obozava da sedi ispred ulaznih vrata i cele zime nanosi slamu na otirac a ista ulazi u predsoblje pa kasnije unutar kuce.
Nekih 60akm2 je kuca, znaci batalio sam i oko sporeta da usisavam onim za pepeo, samo ovim usisavam, podize tepihe, zena veruje da bilo koji od jeftinijih bi do sada rikavela.
Mislim da smo ga kupili 2021. i platili 16k
Video sam ga u firmi, pa ga koleginica kupila tj. 2 komada pa onda ja. Ovaj wd3 ima sestra vec drugi arci, oba polovna i prezadovoljna je.
Ja taj nisam razmatrao jer malo bi gabaritnijim ovaj T7 nekako spakujem da mi ne smeta.
Komsija ima taj wd3 kuca na dva sprata i kaze odlican je, pritom njima pas rase Akita boravi u kuci
Kese kupujem online jer su bezobrazno skupe u prodavnici, izpred motora ima kao neki filter tu sam pojacao i kupio jos jedan (to nije klasican filter nego vise kao sundjer)

Isto što se kesa tiče, samo online, isto i za filtere samo Temu, ako nekada zaboravim na vreme da dokupim, za prvu pomoć tu je wobyhaus.

Kod mene dve kuće, moja firma + ženin frizerski salon i radionica, ukupno 5 komada wd3 i wd2 😬

Lovački ker koji putuje sa nama, dvoje male dece, kaljaju auto, stepenište, sve živo...hranu nose u svoju sobu...

Jedan wd3 je celu renovaciju kuće izgurao, ništa nije osetio, ostavili smo ga sa majstorima sve vreme, samo sam ga oprao dobro kompresorom i on sad je sad u toj kući nastavio život u mirnodopskim uslovima. Prvi wd3 koji smo kupili, taj je nekolicinu puta otpušavao kanalizaciju u prvoj kući dok nismo trajno rešili problem sa cevima. Redovno smo imali problem sa kanalizacionim odvodom u zidu kuhinje, ispod sudopere, nekad je uspevalo uduvavanje iz usisivača, nekad je moralo da se lepo izvuče horor napolje. Mi te usisivače bukvalno silujemo, a oni jednostavno samo nastavljaju da rade.

Jedina da tako kažem mana, je to što treba dokupiti neku civilizovanu četku/papuču za životinju , za upotrebu na tepisima, i to je to 😄

Kako izgleda papcuca/cetka za dlake
Ova sto dosla u usisvac vidim da pokuplja zeninu kosu i to bas dobro

60k je budžet usisivač?
😬
Na Benchu je ovo standard. Dobre slušalice za malo novca redovno listaju modele od po dva 250-300e i nisam siguran da razumeju problematiku.

Dakle planiram Gorenje SVC180FW. Cenovno je u istom rangu kao G20 Lite

Nemam tepihe, pa me zanima da li ima u ovom cenovnom rangu preporuka za nešto bolje.

I druga stavka, da li u ovoj nekoj ceni dobijam nešto znatno bolje ako se odlučim za štapni usisivač sa kablom?

Ima druga tema na forumu, baš za te štapne usisivače,
Ima i dosta ljudi koji su kupili razne takve modele, pa ti mogu preneti iskustva iz prve ruke kako se koji model pokazao.

Zdravo zdravo! Prošlo je neko vreme otkako sam kupila wd 2. Sjajan je. Međjutim, dopao se i mom suprugu pa ga je maltene prisvojio i sad ja brinem.. Elem, moj muž izvadi kesu i filter za suvo, stavi onaj sunđerasti filter za mokro i onda tako usisava i suvu i mokru nečistoću iz automobila. Puzzi 10 mu je navodno nezgrapan pa ne može pod da usisa. Planiram da mu uzmem puzzi 8 kad se već naložio da pere enterijere, ali nisam pametna kako da se ne posvađamo oko usisivača. NT 22/1 AP mi deluje jako primamljivo, ali nemamo para za luksuziranje. Pritom, ne kontam da li može da se koristi bez kese a na Temu nisam umela da nađem zamenske filtere za njega.
Naručila sam na Temu onu plavu vrećicu i sunđerasti rukav, ako sam pogodila veličinu, jer sunđerasti filter kakav sam dobila takođe ne umem da nađem. Da li bi bilo ok da suprug tu plavu vrećicu stavlja i skida po potrebi i da uopšte ne koristi patronski filter za suvo usisavanje?
Poenta pitanja - da li da uzmem sebi drugi wd2, ili da njemu uzmem NT 22/1 AP.
Da li postoji još neko jetfinije i pametnije rešenje?

Puzzi 8 ako mu kupiš....ti si kraljica 👌
To je brutalna mašina. Sada ima na akciji neka jubilarna verzija, rođendanska, black...
A cena ~100eur manje nego regularna.

Samo, to vam sigurno garantuje još više svađe oko mašine 😂

To čudo kada probate na nameštaju, dušecima, tepisima, pa kad vidite šta sve izvlači iz njih...

To svakako nije najpovoljnija kupovina, ali vredi svakog dinara. Sada se po ceni wd2 može uzeti jubilarni black WD3 sa uključenim filterom, 4 mikrofiber kese i dodatnom papučom za auto, hromirani, ali...
Puzzi.....

Da, uzimam mu baš taj jubilarni. A razmišljam da uzmem i jubilarni NT 22/1 APL.
Muka je sledeća sa wd 2 - on se kune da prvo usisava suvo, pa makne kesu i filter, namesti sunđer i onda usisava samo vlažan pod u kolima. Istina, kad sam ga uzela, unutra bilo 200ml blata. Kad sam ja prala tepih, on nije usisao ni 5 litara vode pre nego što je krenuo da je izbacuje kroz izduvni otvor. Suština - meni je kanta od 12 litara minimum, a njemu je svaka prevelika. U kući, meni mokro usisavanje treba dva puta godišnje, njemu svako malo. Opet, razmišljam da ne bi bilo loše da i ja uzmem da peruckam po gradu dok čekam da mi posao padne s neba, onda bi mi NT bio dobar i zbog filtera i zbog kapaciteta...
Možda da njemu uzmem puzzi 8, nastavim da mu pozajmljujem wd 2 ali samo za suvo, i kupim mu nešto malecko samo za mokro usisavanje - jel postoji nešto što dobro vuče, ima fleksibilno crevo, najmanju moguću ekstrakcionu papučicu?
Više nedoumica imam oko problema svrsishodnosti nego kvaliteta uređaja!! Opet se izvinjavam zbog naširoke priče, nadam se da me razumete..
Da li postoji adapter kojim bih mogla da na puzzi 8 umesto njegovog creva stavim crevo sa wd2?!?

Marija, vidite ovako....najbolje da on ima svoj, vi svoj usisivač.
Ako vam treba veći kapacitet kante, najbolje je njemu da ostavite dvojku, a sebi uzmete trojku, ovu crnu jubilarnu, sada je na akciji po ceni dvojke.

A Puzzi je skroz druga zver... On nema konektor za priključenje creva, on ima cev na koju se navlači bilo koje crevo, kao na alatima, može bilo koje, odsečete konektor sa bilo kojeg creva dovoljno širokog i bacite, a crevo što ostane navučete na Puzzi.

Ne dam dvojku, gabariti mi savršeno odgovaraju. U milimetar staje u ostavu, mobilniji je nego ja sama. 😂😂😂😂 Ja sam u njega zaljubljena kao svi u trojku.
Nego, sem što jeste skuplji, šta možeš da mi kažeš o ovom NT 22/1 APL? Da li ke opravdano skuplji od wd3? Navodno je filter dosta izdržljiv a ne mora da se čeka da se osuši da bi se vratili na suvo usisavanje. A da li i njegove kese takođe trpe vlagu? Kakva je situacija sa zamenskim? Puzzi 8 i NT bi me izašli 88300 rsd. Sledeći jubilej je tek za 10 godina 🤣🤣

Nazad
Vrh Dno