- Učlanjen(a)
- 03.11.2008
- Poena
- 1,205
ili neko ko na zalost nema para za vise...da samo budala u 2025. kupuje kartu sa 8GB
ili neko ko na zalost nema para za vise...da samo budala u 2025. kupuje kartu sa 8GB
Da me pogrešno ne razumete, mislio sam na nov GPU sa 8GB po trenutnim suludim cenama. Stvarno ne bih želeo da sam u koži nekoga ko sada mora da kupi GPU, mi koji imamo nešto relativno solidno možemo polako da grickamo višegodišnji backlog i da čekamo bolja vremena. Polovne nVidia 3060/3080 i AMD 6700/6800 već postaju rizična kupovina jer su uglavnom sve majnovale više ili manje a novijih serija i nema po oglasima polovno.ili neko ko na zalost nema para za vise...
Igraju ljudi i na manje. Većina igara koje su u top 10, može sa 4 i 6gb da radiI onda pogledas Steam HW charts i vidis da debela vecina igra na 8gb...
Ja ne znam kako ti ljudi uopste mogu da zive sa tim, kako prezivljavaju.... Nije mi jasno...
Naravno da hoću sve na max na računaru od 3000e+, beskompromisno. E sad, ako neko hoće 4K i zagarantovan 3 cifre FPS onda nek ide na 5090, to je već razumljivo, ali da ja moram sa teksturama da kalkulišem jer mi fali vrama a grafika je savršeno sposobna da iznese igru u 4K@90fps recimo, e to je već bezobrazluk.To sto mi hoćemo SP na max u 2K ili 4K to je naš ćef, mada su mahom ovde dosta stariji koji više nemaju reflekse za esports![]()
Da me pogrešno ne razumete, mislio sam na nov GPU sa 8GB po trenutnim suludim cenama. Stvarno ne bih želeo da sam u koži nekoga ko sada mora da kupi GPU, mi koji imamo nešto relativno solidno možemo polako da grickamo višegodišnji backlog i da čekamo bolja vremena. Polovne nVidia 3060/3080 i AMD 6700/6800 već postaju rizična kupovina jer su uglavnom sve majnovale više ili manje a novijih serija i nema po oglasima polovno.
Dokle god je 1080p rezolucija smanjis graficka podesavanja na low-medium i moze itekako na 8GB sve najnovije igre xDOve karte od 8GB VRAM su retka situacija gde bih ipak preporučio ljudima da kupe konzolu umesto toga, toliko je loš proizvod u pitanju. Čak i 12GB će vrlo ubrzo postati vrlo tesno, a ove 16GB karte što reklamiraju za neki 4K, smešno je zaista. Ova 3080 ima još dovoljno snage pa i za Indijanu Džonsa da istera snaga GPU sve što treba, ali nema VRAM. Kartica snage 5080 sa 16GB VRAM je tragedija, zapravo ne, to je poslovni potez jer eto nama za 6 meseci 5080Ti sa 24GB VRAM. Kao što Rockstar prodaje igrice, tako ovi prodaju kartice, više nije dovoljno jednu u generaciji da kupiš nego mora i sa obične na Ti da prelaziš.
Salu na stranu, mislim da se pre pola godine drasticno povecao broj korisnika RTX 4060/Ti na Steam HW survey, sto su neki objasnili cinjenicom da je tad Kinezima bilo omoguceno koriscenje/ucestvovanje Steam HW survey, doduse nisam dalje istrazio tu tvrdnju.Da da, sve su kinezi iz PC kafes...![]()
realno gledano doplatice minimum 500-600e jer ce nvidia da nasvira cenu, nece to biti ista situacija kao 4080 i super model gde nije bilo promena, 5080 super ce biti za klasu jaci gpu da popuni segment izmedju 5080 i 5090Šta da se strpi, prodace je za 100e u odnosu na market cenu i doplatiti 200 i eto mu super modela![]()
Evo Intel maksimalno ispostovao gamere, sve su uradili sta su techtuberi i gameri trazili:poštenije bi bilo, ako je VRAM toliko skup, A NIJE, to je čista LAŽ
cek cek, koja je taPogledajte prilog 488430
Svaka cast na velicini
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari