Šta je novo?

Hardver AM5 Sistem

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Jecoje

Poštovan
Učlanjen(a)
23.06.2020
Poena
52
Zdravo, interesuje me mišljenje forumaša za sledeće komponente, koje sam neke već uzeo, a neke tek treba;
Procesor:
Ryzen 5 7600x
RAM:
KINGSTON Fury Beast 2x16gb EXPO
SSD:
KINGSTON Fury Renegade M.2 NVMe 2TB
Matična ploča:
Asus TUF Gaming B650m Plus
Grafička karta:
Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB
Hladjenje:
Arctic Liquid Cooler 360
Napajanje:
Cooler Master G Gold V2 750w
Kućište:
Asus TUF Gaming 302
Monitor:
Asus TUF 34" VG1A serija

Trenutno sam u nedoumici oko napajanja, jer se ovde nije tako često spominjao napomenut model. Prema rang listama ovaj Cooler Master-ov se kotira na A tier. Interesuje me ako bi trebalo da uzmem 750w ili više, ali po raznim kalkulacijama 750w bi za ovaj sistem bilo dovoljno.

Poslednja izmena:
navedi šta si uzeo. ja bih pre uzeo 9600x nego 7600x da sada kupujem, eventualno B850 ploču. ipak su Ryzen 7xxx i B650 prva AM5 generacija

850 je nenormalno skup.

Gledajući recenzije i performanse ryzen 5 7600x bi mi bio sasvim solidan za simulatore trke, DCS World, Cyberpunk, GTA 5 i mozda 6, da ih sve uporedo sa grafičkom gura na 1440p. Ovo mi je inače prvi sistem koji ja lično sklapam i velika je nadogradnja naspram onoga što sam imao dok sam bio detence. Sistem je osmisljen da je kao takav i future proof.

Neko ko ima iskustva ili savet za napomenuto napajanje Cooler Master-a?

Po meni lepo sastavljeno, preporuka za to vodeno koje i sam imam, fantasticna radi svoj posao, ali realno nepotrebno za ovaj procesor, kao i za moj 5600x,ali lepo izgleda, jos u beloj boji. Ja bih uzeo neko nzxt kuciste umesto ovog asusa, ali to je vec do pojedinca.Sto se tice napajanja neznam za tvoje, ja sam po preporuci uzeo Corsair 750w,rm,modular 80+ gold

Zdravo, interesuje me mišljenje forumaša za sledeće komponente, koje sam neke već uzeo, a neke tek treba;
Procesor:
Ryzen 5 7600x
RAM:
KINGSTON Fury Beast 2x16gb EXPO
SSD:
KINGSTON Fury Renegade M.2 NVMe 2TB
Matična ploča:
Asus TUF Gaming B650m Plus
Grafička karta:
Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB
Hladjenje:
Arctic Liquid Cooler 360
Napajanje:
Cooler Master G Gold V2 750w
Kućište:
Asus TUF Gaming 302
Monitor:
Asus TUF 34" VG1A serija

Trenutno sam u nedoumici oko napajanja, jer se ovde nije tako često spominjao napomenut model. Prema rang listama ovaj Cooler Master-ov se kotira na A tier. Interesuje me ako bi trebalo da uzmem 750w ili više, ali po raznim kalkulacijama 750w bi za ovaj sistem bilo dovoljno.
7700 ryzen 7 cpu код Мађара ти је боља опција само пожури док су ниске цене

Када је АМ5 платформа у питању, AMD Ryzen 9 7900 или Ryzen 7 9700X?
Зависи шта хоћеш да постигнеш.
7900 има више "сирове" снаге.
9700x има новију архитектуру. Да ли ћеш приметити зависи од твојих потреба
Ако ћеш за игре, 9700x.
Апликације више него игре - 7900.
Игре нису нешто оптимизоване за 7900. Tу боље иду X3D процесори али свеједно радиће ти добро и 9700x

Цена је слична на КП. Игре одавно не играм, само програми око обраде текста, фотографија, интернет и филм када се пусти. Колико сам нашао, оба су 65W и могу са бољим ваздушним кулером.

7900 има више језгара. 12 језгара и 24 процеса је нешто што значи. Ако је иста цена узми онда 7900.
Мада за твоју употребу можеш и 9700x.
Ако радиш лагани рад можеш и успорити 7900 преко подешавања ppt.
Просто зависи шта тачно радиш и колико. Рачунам да не би приметио разлику између оба процесора. Евентуално би ти значио 7900 ако планираш да радиш нешто више и боље убудуће.
За лагани рад оба су ти једнако добра једино што је разлика потрошња струје.
7900 ради мало брже, док му је потрошња једног језгра мало оптимизована

9 serija je precenjena moras da si fan da uzmes

Razmatrao sam Intel, ali 13-ta i 14-ta generacija procesora imaju dosta problema pa sam odustao od Intela. Ostajem pri AMD-u i cini mi se da je 7700 trenutno najbolja kupovina.

7700 non-x OEM je sada na popustu na Iponu, mislim da izađe na nekih 180€ na KP...to je super cena.
7900 je nešto jači ali bi koštao 100-tinak evra više...

Ako bi Intel, baci pogled na Core Ultra 265K.

Razmatrao sam Intel, ali 13-ta i 14-ta generacija procesora imaju dosta problema pa sam odustao od Intela. Ostajem pri AMD-u i cini mi se da je 7700 trenutno najbolja kupovina.
svaki drugi je pokvaren..:rolleyes: imaju istih problema ko sto ima i amd 9800x3d..sto znaci svaki drugi amd je isto pokvaren..:rolleyes:

držimo se teme

Vrh Dno