Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Ja sam recimo 13 godina živeo u jednoj azijskoj zemlji gde sam kupovao odlične hidrirajuće kreme lokalnih brendova za nekih 60 din u protivvrednosti. Ove sa Temu-a su malo skuplje (oko 200 din) ali opet višestruko jeftinije od Pavlovićeve ili Nivee. A na primer set hanzaplasta (first aid plaster / first aid bandage) na Temu-u su oko 100 dinara za set kutiju od 100 komada flastera - a kod nas u apotekama kutija sa 20 flastera je triput toliko. Da ne pominjem tek kolika je cenovna razlika u raznim suplementima koji se isto mogu poručiti sa Temu-a.

Iluzorno je govoriti uopšte o carinskim i drugim prekršajima kod nas, kad mi je po povratku iz inostrastva stigao Maersk-ov kontejner sa stvarima ponudili su mi dve opcije - "vidi ovako ako ideš preko špeditera A onda carinik stvarno otvara kontejner i pregleda svu robu, a ako ideš preko špeditera B onda ide carinjenje na točkovima u Pančevu i tu niko ništa ne otvara i ne gleda, samo se prolazi ali mora da se pripremi bonus od 300e za carinika lično".

I tako kad sam ja realno sitna riba mogao da sam hteo da unesem pun kontejner bilo čega za 300e, šta misliš šta tek onda mogu malo jači igrači?

Cudno je da na Temu nema nekih kineskih/korejskih marki krema i uopsteno kozmetike. Ono sto sam video su uglavnom kopije nekih poznatijih proizvoda. Mada, ko zna, mozda nesto ima dobar sastav.

Da li je neko kupovao brijace za bradu na Temu ili AE?
Ja jesam, evo ovi sa prve slike su Mach 3 kompatibilni (odlično se pokazali do sada), a ovi sa druge slike Fusion 5 kompatibilni (nisam ih još probao jer još uvek imam ovih prvih).

Prilozi

• Slika1.jpg
    Slika1.jpg
    373 KB · Pregleda: 116
  • Slika2a.jpg
    Slika2a.jpg
    192.4 KB · Pregleda: 113
  • Slika2b.jpg
    Slika2b.jpg
    321.4 KB · Pregleda: 114
Ja sam recimo 13 godina živeo u jednoj azijskoj zemlji gde sam kupovao odlične hidrirajuće kreme lokalnih brendova za nekih 60 din u protivvrednosti. Ove sa Temu-a su malo skuplje (oko 200 din) ali opet višestruko jeftinije od Pavlovićeve ili Nivee. A na primer set hanzaplasta (first aid plaster / first aid bandage) na Temu-u su oko 100 dinara za set kutiju od 100 komada flastera - a kod nas u apotekama kutija sa 20 flastera je triput toliko. Da ne pominjem tek kolika je cenovna razlika u raznim suplementima koji se isto mogu poručiti sa Temu-a.

Iluzorno je govoriti uopšte o carinskim i drugim prekršajima kod nas, kad mi je po povratku iz inostrastva stigao Maersk-ov kontejner sa stvarima ponudili su mi dve opcije - "vidi ovako ako ideš preko špeditera A onda carinik stvarno otvara kontejner i pregleda svu robu, a ako ideš preko špeditera B onda ide carinjenje na točkovima u Pančevu i tu niko ništa ne otvara i ne gleda, samo se prolazi ali mora da se pripremi bonus od 300e za carinika lično".

I tako kad sam ja realno sitna riba mogao da sam hteo da unesem pun kontejner bilo čega za 300e, šta misliš šta tek onda mogu malo jači igrači?

Kada negde živiš, pa kupuješ lokalno ili na preporuku lokalca, to je jedno.

Sasvim druga priča je kada naručiš proizvod preko servisa koji uredno pošalje WiFi repeater sa 4 antene od kojih je jedna povezana, a tri su dekoracija ili bilo koji drugi primer fail proizvoda iz ove teme.

Ne kažem da su kreme loše, samo, u skladu sa iskustvom sa Temu, sumnjam u verodostojnost specifikacija koje prodavci daju.

U pravu si, zato je i od koristi razmena iskustava s ovog foruma jer i ja ne volim da kupujem na slepo (osim ako je nešto baš smešno jeftino).

U pravu si, zato je i od koristi razmena iskustava s ovog foruma jer i ja ne volim da kupujem na slepo (osim ako je nešto baš smešno jeftino).
Tako je, evo ja duze vreme razmisljam o patronama za brijanje i sad cu ih poruciti poucen tvojim iskustvom (mada rekao si da nisi probao fusion5 a njih sam nameravao).

Ja jesam, evo ovi sa prve slike su Mach 3 kompatibilni (odlično se pokazali do sada), a ovi sa druge slike Fusion 5 kompatibilni (nisam ih još probao jer još uvek imam ovih prvih).
Ja bih narucio ove za Mach 3 ali po recenzijama nisu ljudi bas zadovoljni, a eto iz prve ruke ti kazes da su dobri. Mozda zavisi kako kome sta posalju

da li je neko pokusao reklamaciju posle 3 meseca
Ja jesam i nisu mi odobrili, tj. (VAZNO: 3 meseca racunaju od datuma porucivanja, a ne od datuma isporuke na kucnu adresu) na sta sam se iznenadio. Posle nekoliko dana htedoh da ocenim proizvod sa 1 zvezdicom i napisem nesto negativno o proizvodu (ne secam se tacno o cemu se radi), onda mi iskoci ono obavestenje da izaberem, problemi sa proizvodom, nije isporuceno itd. i onda pocnem da se dopisujem sa njihovom korisnickom sluzbom, slikam proizvod, objasnim o cemu se radi i na kraju mi nekako refundirase u vidu "Temu" kredita i rekose da zadrzim proizvod, da nije potrebno vracanje.

nema u lidlu?

Ne znam kako izgleda isti, ja sam od vojske (davno bilo) još na Gillet-ovim proizvoidima (a od skoro i na adekvatnim kopijama).
Za 200 i nešto kinti dobiješ i dršku i 4 patrone za bilo Mach3, bilo Fusion5 sistem, a ako kupuješ samo patrone mogu da se ubodu 4 komada preko onog time limited discount-a za ispod 150 din. Uporedi slike tog Lidlovog sistema sa rezultatima u searchu koje dobiješ pri: "3 layer razor","4 layer razor","5 layer razor","6 layer razor".

Ne znam kako izgleda isti, ja sam od vojske (davno bilo) još na Gillet-ovim proizvoidima (a od skoro i na adekvatnim kopijama).
Za 200 i nešto kinti dobiješ i dršku i 4 patrone za bilo Mach3, bilo Fusion5 sistem, a ako kupuješ samo patrone mogu da se ubodu 4 komada preko onog time limited discount-a za ispod 150 din. Uporedi slike tog Lidlovog sistema sa rezultatima u searchu koje dobiješ pri: "3 layer razor","4 layer razor","5 layer razor","6 layer razor".
hvala

Konacno stigao paket koji je kasnio sa dostavom. Vec sam bio zaboravio sta sam narucio, mada se iznenadih koliko sitnica za neke sitne pare.

Moram da pohvalim bocu za vodu od tritana, brenda TKK. Bas su je dobro odradili. Mislim da cu morati poruciti jos jednu, samo vecu.

Ima li koga sa foruma da je uzimao neki od projektora ada nije hy320 magcubic koj se vise ne proizvodi! Neka iskustva sa drugim projektorima!? Hvala

Ima li koga sa foruma da je uzimao neki od projektora ada nije hy320 magcubic koj se vise ne proizvodi! Neka iskustva sa drugim projektorima!? Hvala
HY300Pro, uzimao sam ih pre pola godine sa Aliexpress-a dok su bili jeftini. U principu jedina razlika u odnosu na HY320 je jacina osvetljenja, ako mozes da ga dobijes za pristojne pare dobra je alternativa za HY320.

HY300Pro, uzimao sam ih pre pola godine sa Aliexpress-a dok su bili jeftini. U principu jedina razlika u odnosu na HY320 je jacina osvetljenja, ako mozes da ga dobijes za pristojne pare dobra je alternativa za HY320.
Hvala puno, iscekiracu neku recenziju! Bas velika razlika u osvetljenju a ?

Nedavno sam poručio set za čišćenje tastature i generalno periferija. Stigao, kutija pocepana, set deluje odlično, a onda vidim da unutra nedostaju 3 dela za čišćenje. Ja im se žalio, oni po automatizmu da vratim - okej, vratih. Poručio sam ponovo, pa ću videti da li stiže kompletno taj primerak.

Juče mi je stigla konzolica za igru. Kutija isečena, konzola u originalnoj zaštitnoj futroli (tako dolazi) i kesici. A na staklu ekrana (ne zaštitno staklo) naprslina i sa leve strane je odlepljeno od kućišta (ne naleže, već primetno štrči). To nije nastalo u transportu sigurno, već je neko vratio.
Meni je stigao jedan paket juče a drugi danas, oba prelepljena i što je najgore samo nabacano sve u kutiju tako da ono što je trebalo da bude zaštićeno u sredini onog sunđera unutar kutije je stavljeno ka spolja da ga štiti samo kartončić od kutije. U u jednoj od pošiljaka fale dodaci a u drugoj je sve na broju. Vidi se da je vraćeno i prelepljeno aljkavo, ne bih rekao da ima veze špediter i carina sa ovim. za obe pošiljke je bio zadužen Aks. Sudeći po ovome da paket može stići prelepljen kako god to znači da i običan vozač to jest kurir može da povadi sadržaj i prebaci u svoja kola a zatim prelepi praznu kutiju koju kasnije isporuči, ovde je vozač uzet za primer, naravno da može da učini ovo svako na koraku pre vozača.

Ne znam da li temu zna za ovaj problem da postaje sve veći, sad je rizik postalo i kupiti kod njih nešto.

Ma ok to, ali sad moram dva vracati, stizu jos dva takodje aksom, verovatno je i tu kupus totalni, posto je na povrat kredita, verovatno ide i ban na 3 meseca, vraticu ja, ali nije to to ako me razumes, lagao bih sebe ako bih ovde glumatao veselog i zadovoljnog kupca.

Pa posto sumnjas da ce opet biti kupusa u paketima, ti lepo uzmi i snimi otpakivanje, nema lazi, nema prevare i kada im posaljes snimak videce da ne muljas nista + ocrni kurirsku sluzbu koja ti je dostavila, ako sumnjas da su otvarali pakete.

Ma nije do kurirske službe 100%. Tako stiže direktno iz Temu skladišta, eventualno otvaraju ovi koji spajaju/proveravaju pakete kod nas.

Pa posto sumnjas da ce opet biti kupusa u paketima, ti lepo uzmi i snimi otpakivanje, nema lazi, nema prevare i kada im posaljes snimak videce da ne muljas nista + ocrni kurirsku sluzbu koja ti je dostavila, ako sumnjas da su otvarali pakete.
aks zabole za nase misljenje, meni su ukrali delove kamere koje sam uzeo na Temuu, nisam imao kako da dokazem ni uradim ista. SAmo sam pisao Temu podrsci da probaju da ne saradjuju sa njima ako ikako mogu da uticu na to

Ma nije do kurirske službe 100%. Tako stiže direktno iz Temu skladišta, eventualno otvaraju ovi koji spajaju/proveravaju pakete kod nas.
Pa ako je tako treba i mi da budemo bezobrazni i stalno da se zalimo na nesto, vracamo i gledamo da li mozemo nekako da ih z......o, jer to moze samo kod nas, ne verujem da je u dr. zemljama tako, mozda u Dzamahiriji negde.
aks zabole za nase misljenje, meni su ukrali delove kamere koje sam uzeo na Temuu, nisam imao kako da dokazem ni uradim ista. SAmo sam pisao Temu podrsci da probaju da ne saradjuju sa njima ako ikako mogu da uticu na to
Ne znam stvarno sta da vise napisem, samo znam sta bih ja pokusavao...

Dzamahirija (Libija) je bila najuređenija i najprosperitetnija država a takve stvari se dešavaju svugde gde ima velike potrebe za radnicima + male plate = zemljama u tranziciji, što pokriva i dobar deo južne i centralne Evrope.
Zaista ne shvatam odakle ti takvi stavovi, svakako su offtopic kao i ovaj moj post tako da će neki drugi moderator ovo obrisati.

Nazad
Vrh Dno