- Učlanjen(a)
- 20.05.2008
- Poena
- 555
Ne bi da vam rusim sneska ali procenat prodaja grafickih od strane citalaca ComputerBase-a je tek malo veci faktor na trzistu od procenta prodaja grafickih od strane korisnika ovog foruma.
Isto je i na Amazonu bilo,Ne bi da vam rusim sneska ali procenat prodaja grafickih od strane citalaca ComputerBase-a je tek malo veci faktor na trzistu od procenta prodaja grafickih od strane korisnika ovog foruma.
bi ako se gleda u odnosu na samo 5000 seriju, jer je to vise od koliko je 5000 serije pusteno.Dosta je bilo 9070 kartica pusteno,nije bio paper launch, ali i da je bilo 200k komada (kazu da jeste) ne bi promenili odnos vise od 1-2%.
200k je pusteno na launch day, dodato je poprilicno od tad, cak su i cene nesto pale. Do duse, i za nV vazi istobi ako se gleda u odnosu na samo 5000 seriju, jer je to vise od koliko je 5000 serije pusteno.
5000 serije je pusteno samo oko ~130-150k hiljada u istom periodu kad je pusteno 200k 9070 serije
ne bas, AMD je isporucio ~57% karti i sve je prodato, Nvidia 43%Skočiće im marketshare 0.01% za tih 700 i kusur karti.
Ali dobro, bitno da ima kakve - takve konkurencije. Kad bi još Intel imao dobru karticu za segment oko 400-500, svima bi išlo u prilog.
pa to, tako sam i racunao, Jensen je pokazao onaj grafikon da su poslali nesto malo vise 5000 serije nego za isti period koliko je bilo 4000 serije. a pre 2.5 godine su rekli za taj period da je prodato nesto malo vise od 100/110K 4090-ce200k je pusteno na launch day, dodato je poprilicno od tad, cak su i cene nesto pale. Do duse, i za nV vazi isto
A fala bogu stare zalihe, oglasi i opcija da se prosto ne kupi nova kartica ne postojeBuduci da ni jedni ni drugi vise ne prave karte starijih generacija, taj odnos je indikativan, po meni
Nego, jel probao neko sa 9070 ovde na forumu da flesuje bios za XT, ajmo malo HW entuzijazma![]()
Ako i bude, nece preko noci. Treba bar 2 odlicne generacije zaredom da bi prebili preko 50%.
Edit: sledeci je UDNA (nova arhitektura) koja menja RDNA, a AMD se do sad nije cesto proslavio u prvoj iteraciji nove arhitekture. Videcemo.
Mislis 70 000 karti?Skočiće im marketshare 0.01% za tih 700 i kusur karti.
Ali dobro, bitno da ima kakve - takve konkurencije. Kad bi još Intel imao dobru karticu za segment oko 400-500, svima bi išlo u prilog.
meni je zanimljivo da tamo gde nVidia ima neku konkurenciju gubi 10/1, samo ovi modeli na koje AMD nema odgovor se nekako prodaju... očekivano...Pogledajte prilog 487438
I ovo je do sredine marta. Sad je odnos jos grdji po NV, narocito nakon skandala sa drajverima.
Prokomentarisao sam na ovu sliku sa prethodne strane za ComputerBase. "726 GPUs sold so far"Mislis 70 000 karti?
Inace 9070 vidim u Njemackoj za 650-700 eura, 5070 ima za 650 eura, 5070ti na 900, 5080 1200-1300 eura.
Jeste ali stasale su neke nove generacije kojima to ime ne znači ništa, na ceni je Lexus a ne Mercedes. Sve se menja, a i na 5000 seriji se konačno videlo da je car go i da sav hype, marketing i influenseri ovog sveta ne mogu da sakriju da je nešto preskup i loš proizvod. Evo gledam najave za 5060, kartica koja bi svojevremeno bila 5030 po tome koliko je sakata za flagship proizvodom svoje generacije... ljudi u komentarima teraju šegu sa njima. Ja rekoh još onomad da ovo neće dobro proći, malo ko je verovao... no vreme pokazuje drugačije.Pa i nije. Nvidia je stekla ime i prestiz jos kad je kasnih devedesetih sahranila 3dfx, dotadasnjeg tehnoliskog vodju. Njihova dominacija traje duze nego sto je Intelova trajala
Nije bas da nismo dobili nista, ML upscale je odlican u iteraciji FSR4, RT uplift je ogroman u odnosu na Radeon 7000 seriju (u odnosu na NV ne moze jos da ga stigne), realno oni imaju lufta i za 9080 i 9090 graficke, samo oni znaju koji im je plan sa GPU sekcijom, sto se NV tice, cene su blago reci strasne, nama je postalo normalno da pricamo o mid range karti koja kosta izmedju 120-140 hiljada, opet kazem ako je jednom Ameru problem i kuka da placa preko MSRP cene (koja je po meni ogromna), sta mi da kazemo sa ovog podnevlja, tako da, hvala Bogu kad kolko tolko ima neke konkurenciji, u suprotnom bi igrali Clash of Clans na telefonimaNaprotiv. Deca danas sem za nVidiju za drugo i ne znaju niti priznaju. Car je go, kazes, ali to je samo zato sto su nasvirali performanse oslanjajuci se na staru logiku jer sa 88% trzista i ne moraju da se trude. Nvidia ima lojalne kupce. Amd ima uglavnom matoriju publiku,kupce koji jure price/perf i koje boli uvo za amd.
Da nema nV jurcanja za vecim AI profitom, jos bi amd virio iz misje rupe. 9070 serija je dobra samo zato sto je nV izbacila male kolicine koji su skalperi naduvali sa cenom. Da toga nema, ne bi se orodavao 9070 pored 5070 niti 9070xt pored 5070ti, opet bi rezali cene za 20% 3 meseca od launcha.
Da se ne zaboravi, 9070 serija nije nista posebno: 9070 ima istu cenu kao 7900 xt 20gb pre pojave 9070 serije; 9070 xt je malo jeftiniji i malo sporiji od 7900 xtx, dakle isti price/perf odnos. Nismo dobili nista, samo je par kapi kise palo na sparusenu salatu od gpu trzista.
A za to malo normalnije i malo jeftinije su trebali malo više da se potrude. Najveći promoter te iste 9070XT je upravo nVidia, ne AMD.9070xt ne bi imao sta da trazi da je 5070ti ispao malo normalniji i malo jeftiniji. Kad se u obzir uzmu realne cene a ne nedostizne msrp.
amd uhvacen na delu!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari