Šta je novo?

EON Smart Box (2024/2025) [nije tema za EON aplikacije]

Kako promeniti vreme na EON-u na TV-u,stalno mi pise sat manje nego sto jeste.Jel se to automatski apdejtuje ili mogu negde sam da podesim?Mada mi nema logike da ne mogu da nadjem takvo podesavanje.
Restartuj uredjaj i na taj nacin bi trebalo da pokupi ispravnu vremensku zonu kad se opet bude upalio.

Nova lista se pravi za manje od 10 minuta ako hoces da ubacis skoro sve kanale. Jednostavno se klikce na kanale koje hoces da budu u listi i on ih tih redom redja u novu listu.(Naravno biras sam kanale kojim redom ubacujes)Ja sam listu od 100 tinak kanala napravio za manje od 5minuta.Posle se ta lista oznacinkao primarna i pri svakom paljenju je ona po difaultu prva.

Nova lista se pravi za manje od 10 minuta ako hoces da ubacis skoro sve kanale. Jednostavno se klikce na kanale koje hoces da budu u listi i on ih tih redom redja u novu listu.(Naravno biras sam kanale kojim redom ubacujes)Ja sam listu od 100 tinak kanala napravio za manje od 5minuta.Posle se ta lista oznacinkao primarna i pri svakom paljenju je ona po difaultu prva.
Nije to to , barem meni .

Nije to to , barem meni .
Tebe mrzi sto si ziv :). Ne mozes da od odvojis 10m vremena da napravis listu. Meni je stara lista godinama stajala kao defaultna. Kad sam pre neki dan hteo da je menjam ukapirao sam da mi treba mnoogo manje vremena da napravim novu nego staru da menjam.

Imam problem sa daljincem za EON. Jednostavno ne prihvata svaki put komandu na boxu, moram cesto vise puta da pritisnem dugme. Cak mi deluje da radi ako ga jace stisnem sto apsolutno nema smisla :) Pritom, svaki put zasvetli plavi LED na njemu ali jednostavno ne ode do TV-a. Sta mogu da uradim? Probao sam razlicite i nove baterije i deluje mi da je isto, Ovo sam primetio da se desava i kod drugih

Imam problem sa daljincem za EON. Jednostavno ne prihvata svaki put komandu na boxu, moram cesto vise puta da pritisnem dugme. Cak mi deluje da radi ako ga jace stisnem sto apsolutno nema smisla :) Pritom, svaki put zasvetli plavi LED na njemu ali jednostavno ne ode do TV-a. Sta mogu da uradim? Probao sam razlicite i nove baterije i deluje mi da je isto, Ovo sam primetio da se desava i kod drugih
Pokušaj Factory Reset daljinca:

Postupak rasparivanja daljinskog upravljača:
Istovremeno držite BACK(strelica unazad) i Profile dugmiće najmanje 3
sekunde. U trenutku kada zasvetle TV Led (zelena lampica) i STB Led
(plava lampica) potrebno je pustiti dugmiće i pritisnuti taster OK da biste
potvrdili Factory reset. Nakon toga, oba LED-a će zasvetleti tri puta kao
potvrda da je daljinski upravljač vraćen na fabrička podešavanja.

Ako i dalje ne funkcioniše kako treba, može da se zameni u poslovnici

I dalje isto... cak mi se cini da sam vec jednom menjao daljinski zbog toga :(
Da li se ostalima slicno desava? Razumem da je IR pa da nekada ne prodje ali BT bi morao da radi na 2m razdaljine

Koji TV i box imaš i da li si uparivao sa daljincem (kucao ona 3 broja)?

@Swiper Na Eon boxu otvori podešavanje Eon aplikacije i sekciji za podešavanje daljinca isključi opciju za uštedu energije.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ma tcl softver je problematičan, a kodovi kako koji - na nekom ne radi pola stvari, a sa nekima (npr. 397) radi gotovo sve...

Isti taj njegov stari sbb box sam imao i radilo je sve ok godinama - bila stara bajata verzija tcl firmware-a (androidTV 9).

ali ja imam problem sa komunikacijom daljinski <> stb koja ide preko BT-a.

I ja imam TCL TV ;) Pa nemam tih problema sa Eon daljincem. Tj ima da se povremeno ali dosta retko skroz diskonektuje daljinac (ne reaguje apsolutno ništa u BT režimu a u IR radi) ali to se dešava na svim uređajima od kad je daljinac update-ovan na najnoviji firmware. Kad se desi izvadiš bateriju, vratiš i eto radi ponovo sve 😅

Nisam primetio, a baš u okruženju ima dosta SBB korisnika i raznih proizvođača televizora sa starijim/novijim eon boksevima...
vrv je kod svih najnoviji firmware (nisam ni gledao), ali niko nema problema.
Lično sam u familiji nekoliko televizora (LG, Samsung) upario sa eon daljincem i sve radi ok.
Da ne radi siguran sam da bi kukali :D

Taj TCL C715 je star 5+ godina, a najnoviji zvanični firmware sigurno 3+, sve ovo novije je iz raznoraznih izvora sa telegrama i interneta...

v727 firmware kod mene

Poslednja izmena:
Sad sam primetio da svaki put kada jace pritisnem sve OK radi, nije dovoljno da se cuje "klik" na tasteru....
ovo za vadjenje baterije se i meni desavalo par puta, totalno se zaglupi i nista ne reaguje

A šta da se pritisne i šta da se izvadi iz Sony WH-1000XM5 slušalica pošto i sa njima ima problema na istom TCL C715 TV-u :)

I dalje isto... cak mi se cini da sam vec jednom menjao daljinski zbog toga :(
Da li se ostalima slicno desava? Razumem da je IR pa da nekada ne prodje ali BT bi morao da radi na 2m razdaljine
Ja sam već menjao daljinski, mislim da je problem do ovog novog box-a, bagovit je na razne načine.

Da li bih imao pravo od SBB da zahtevam da mi promene Eon Android box pošto mi je trenutni box na verziji Android 9 za ovaj novi iz 2024. godine sa verzijom Android 12?

Ne bi.
Da li bi ti da imaš firmu i neko ti traži da ispavan uređaj koji radi svoj posao koji si zaposlenom dao besplatno zameniš sa novim, lepšim, 5% bržim otišao i kupio taj novi?

Ako bih se pretplatiio na Eon van mreže bez smart boxa, a onda na oglasima nabavio smart box.
Da li bi se sa mojim nalogom mogao prijaviti na taj na oglasima nabavljeni smart box?

Naravno da DA 😁😉 , samo da taj smart box ne bude Eon box onda moras i gimnastikom da se bavis ( uz napomenu da sa nekim mozes imati i srece pa ne mora egzibicije 😂🤣😂 ili ti boxovi koji ne vuku neki nalog bio istekao ili vazeci)
Posto si odgovorio da se radi bas o Eon boxu onda je odgovor da vrv ne moze ( desi se retko i da moze) i onda moras da instaliras Eon smart apk sa izmenjenim package id da bi mogla da radi pored fabricke Eon apk

Poslednja izmena:
uzmeš lepo Android TV ili Google TV box druge marke (Mi Box S gen.2 npr) i na njega instaliraš EON Smart aplikaciju i prijaviš se preko koda a ne da se zezaš sa EON box-om sa oglasa, kao što je ukratko opisao @Max

Nismo se razumeli.
Pitao sam baš za Eon Smart Box.
Za "običan" znam da može.

Ako bih se pretplatiio na Eon van mreže bez smart boxa, a onda na oglasima nabavio smart box.
Da li bi se sa mojim nalogom mogao prijaviti na taj na oglasima nabavljeni smart box?
Nisi lepo naglasio da je smart box sa oglasa baš i neki od Eon box modela.

U tom slučaju odgovor glasi: većina tih Eon boxeva "sa oglasa" je (i ako nije već u momentu kupovine biće sigurno za mesec-dva-tri) "zaključano" tj serijski broj je "blacklisted" zbog čega ta "fabrička" Eon SmartTV app ne može da se aktivira (jer se box "u sistemu" već vodi na nečijem ugovoru) prema tome mora da se "budži" modifikovan Eon SmartTV sa Play Store-a, takozvani "klon" apk pa onda da na istom Eon boxu imaš istovremeno 2 verzije Eon SmartTV aplikacije od kojih "fabrička" ne služi više ničemu a "klon" se aktivira kodom i koristi najnormalnije.

Poslednja izmena:
I to pitanje "da li moze" je uvek dvosmisleno ako si na ovom forumu sve moze 😁😉 samo je pitanje sta ti treba "parter" ,"razboj" " konj sa hvataljkama " ili najteze " krugovi" ili sta vec od gimnastike 🤣😂🤣😂
@shamanNS nije bas da ta fabricka ( normalno samo ako je bila aktivirana a istekao joj je nalog ) onda ne sluzi nicemu ( ti to najbolje i znas kolko si samo kukao ovde 🤣😂🤣😂 da ugasis osvetljenje na daljincu ) jer samo sa njom mozes u podesavanja za Eon daljinac 🤣😂🤣😂

Poslednja izmena:
Ne može ako nije aktivirana fabričke ni svetlo daljinca da ugasiš 😊

Nazad
Vrh Dno