Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Članu porodice istekao ugovor. Da li bi smo mogli dobiti 6 meseci 1 din & 18 meseci 50%, kada bismo podneli zahtev za prelazak na dopunu ili treba da se uradi zahtev za promenu operatora?

Pod esi zahtev za prenos broja pa kada te pozovu ti pregovaraj i traži 6m po 1 dinar i 18m po 50%,na pripaid možeš dobiti samo 50% na tarife.

Ja sam pre par dva meseca pričao sa dva različita akvizitera, isto prelazak iz MTSa, nudili 50% bez meseci po dinar.

Ja sam pre par dva meseca pričao sa dva različita akvizitera, isto prelazak iz MTSa, nudili 50% bez meseci po dinar.
Tada možda nisu nudili više od toga.

Ja sam obnovio pre desetak dana, prvo su nudili 50%, a kada sam pomenuo da je to i dalje manje povoljno od starog paketa (kao i od a1 ponude), otvorila se ponuda 6x1 Din + 18x50%

Nije uvek isto u zavisnosti odakle dolazis. Ne dobijaju se uvek isti benefiti kad prelazis iz druge mreze i kad hoces da ides iz svoje mreze (u oba slucaja mislim na ponudu istog operatera). Ovo ne pricam samo za Yettel nego uopsteno. Cak ume da zavisi iz koje u koju mrezu prelazis. Npr do skoro, a mozda je i dalje tako, prelaskom u MTS se vise dobijalo ako predjes iz A1, nego iz Yettela.

Opet, ne kazem da je nemoguce da se prelaskom iz druge mreze u Yettel dobije i ponuda kao tvoja (nisam toliko upucen), ali uglavnom je to bilo 50% od pune cene, naravno uz obavezu prelaska prvo na prepaid, pa se nakon 2 dana predje na postpaid.

Nije uvek isto u zavisnosti odakle dolazis. Ne dobijaju se uvek isti benefiti kad prelazis iz druge mreze i kad hoces da ides iz svoje mreze (u oba slucaja mislim na ponudu istog operatera). Ovo ne pricam samo za Yettel nego uopsteno. Cak ume da zavisi iz koje u koju mrezu prelazis. Npr do skoro, a mozda je i dalje tako, prelaskom u MTS se vise dobijalo ako predjes iz A1, nego iz Yettela.

Opet, ne kazem da je nemoguce da se prelaskom iz druge mreze u Yettel dobije i ponuda kao tvoja (nisam toliko upucen), ali uglavnom je to bilo 50% od pune cene, naravno uz obavezu prelaska prvo na prepaid, pa se nakon 2 dana predje na postpaid.

Recimo da je tako, ali poenta je sagledati sopstvenu situaciju.

Mene je recimo Total 10 u Yettelu koštao oko 1400 Din mesečno. 10GB saobraćaja koji se prenosi naredna tri meseca (što mi znači, jer mobile data koristim samo kada putujem, i uvek imam ~40GB).

Pošto je ponuda za mene bila Yettel 20, sa 20GB koji se NE prenose, za 1550 Din, bilo je lako pokazati da je ponuda nekonkurentna, jer mi A1 (gde sam pokrenuo prenos) za 1200 Din nudi plan sa 30GB saobraćaja...

Dakle ovde je ključna bila njihova želja za zadržavanjem (retencijom) korisnika koji idu kod operatera sa boljim uslovima.

Jedno pitanje, dal neko zna nekog ili je neko lično dobio ikad išta konkretno na Yetel ogrebi petkom? 😄😎

… ako nekom znači, neka se javi - danas ogrebah 10000dinara popusta za telefon na rate…

Da li je istina da Yettel daje neki paket neograničeni minuti ka svima i 30GB interneta za 800 dinara mesečno i kako ga dobiti?

Mozes ga dobiti tako sto ces biti na prepaidu neko vreme (ne znam, mesec, dva) placati one njihove kombinacije na prepaidu na 15 dana i cekati ponudu u aplikaciji za taj paket.

@sdejan krajnje cene sa 50% i e-računom.
Da bi imao ove cene, moraš preneti broj u Yettel, da kod njih bude pripejd prvo dva dana, pa da ti se 3.dana učitaju ove cene

YTL.jpg

Kako bese ide kod njih sa mesecima i obracunskim periodima?
Ugovor potpisan 25 maja 2023
Dobijam obavestenje da je popust na pretplatu do 1 maja 2025
Tada mogu da trazim prenos u drugu mrezu ili prelazak na pripaid? Ili moram da im platim taj jedan mesec pun iznos?

Smatra se da ti je već od maja 2023. krenula nova tarifa, nema veze što je to trajalo samo sedam dana. Samim tim tvojih 24 meseci (zapravo obračunskih perioda) popusta traje zaključno sa aprilom 2025. Ipak, ugovorna obaveza je do 25. maja, pa dotad ne možeš da pređeš i moraš da platiš pun iznos. Faktički te primoravaju da što pre potpišeš novi ugovor (to bi mogao i 1. maja kad bi hteo, sa nekim novim popustom) ili u tvom slučaju kažnjavaju što to ne želiš da uradiš.

Prenos u drugu mrežu ne može pre isteka, ali zahtev za prelazak na prepaid može i pre isteka ugovora (mislim do mesec dana pre isteka UO, ali neka me neko ispravi).

Ako bi ga u tom slučaju pozvali i dogovorili se, onda bi mu i maj bio obračunat sa popustom (tim novim koji dogovori).

Tako je, i to spada u ovo što sam rekao za novi ugovor, s tim što mislim da bi to mogao tek od 1. maja. Makar je poslednja informacija koju ja imam da je potpisivanje novog ugovora dozovljeno tek u mesecu isteka starog (prema aktuelnom zakonu), ali, što kažeš, neka me/nas ispravi/potvrdi neko ko zna iz skorijeg iskustva. Svakako, Zoki namerava da ih napusti, koliko ga shvatam, u kom slučaju mu "kazna" ne gine.

Trenutno je dodatni popust na Go Extra i Go Extra +, sa eracunom je 399 i 799 , ko ima broj na pripejdu ovo je trenutno najbolja ponuda.
Primamljiva ponuda da prebacim stari Mobtel prepaid ali već imam besplatni Mega plan u A1 i besplatni Freepaid u Globaltelu pored ovog Total 10 u Yettelu 😉

GoExtra+ se dobija 899 dinara ali se može dobiti ali se može dobiti Yettel employees koja ima neograničen internet i 3 GB interneta za roaming za Evropu 600 ili 700 dinara ali to zaposleni dele određenim simpatizerima Yettela prema svom nahođenju.

А да ли се може очекивати неки попуст на пакет ако број пребацим са А1 на Јетел?
Пакет који ми је занимљив је Yetel Mobile M и пакет Yetel 100

Nazad
Vrh Dno