Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Ajde da probam ukratko. Na nalogu ostavis srpsku adresu, videces gore desno nasu zastavu kliknes na nju pa odaberes Makedoniju. Sad bi trebao da dobijes normalne popuste i posle kad ides na placanje proveris da ti stoji Srpska adresa. Sto se tice oznake, LA... je sa pracenjem, Niska i Novosadska carina za sad naplacuju otvaranje nista ne prolazi bez te naplate (bar meni) a ostale oznake UC... su bez pracenja i njih propustaju. Eto valjda sam nesto pomogao 😀
Ne secam se kada sam poslednji put nesto platio za AE posiljke, NS.
Čak i kada su skuplje stvari, puštaju, naravno ako piše na pošiljci mala vrednost.
Moje iskustvo.

Drugar me pitao da mu nadjem neku kameru za lov... Da li se nekome pojavljivala u coinsima, posto ja ne mogu na nadjem nijednu na nekom jacem popustu?

Čak i kada su skuplje stvari, puštaju, naravno ako piše na pošiljci mala vrednost.
Moje iskustvo.
Vala ja sam često počeo da plaćam, počeću da šaljem na tebe kad već ne plaćaš :)

I to je počelo da mi se dešava u choice paketima, pošto 3-4 stvari stave u jedan paket, jelte jedan tracking broj.

Moje iskustvo.
Ja sam na Niskoj carini i kidaju brate, ali bukvalno ni jedan sa pracenjem ne prolazi, iskustvo svih mojih drugova i mene. A za NS su mi drugovi pricali da je ista situacija i kod njih, evo i Djilkos potvrdjuje. U svakom slucaju sa pracenjem sigurnije ali velika sansa za naplatu, bez pracenja lutrija (zavisi od postara...) ali bez naplate.

Postoji mogucnost da cemo u buducnosti da imamo problem da nam kinezi menjaju vrednost paketa na samoj carinskoj deklaraciji. Ovo vam je info od danas, sada mi javio moji kontakt
There is an uncertain piece of news, but I still want to share it with you. AliExpress is now requiring us to fill in the customs code when listing products, and it must be filled in according to the actual goods. I think this rule may not be conducive to under-declaration in the future. It is currently in the initial stage, so it is still unknown whether under-declaration will be affected.

The rule that just started in April requires us to fill in the customs code when listing products, and it must be filled in according to the actual goods. Currently, we are also paying close attention to this issue, but it is still unclear whether it will affect under-declaration.

Tu je Temu, polako se pojavljuje sve više stvari koje su (naj)prodavane i na Aliju.

Nisam u toku, daj neki primer?
Ako im je limit 5000rsd onda dosta stvari nece nikad biti dostupno name.

Traže im carinski tarifni broj da upisuju tako da će teško prolaziti npr deo za kola kao igračka ili npr dioptrijske naočare kao sunčane. Verovatno će trebati vremena da naši udju u njihove carinske tarifne brojeve jer ne verujem da su isti.
Moguće je da je to uvedeno zbog novih belosvetskih carina ili su pak kinezi rešili da uvedu red u plaćanju dažbina firmama.

Da li je neko kupovao water pik (ono za čišćenje zuba vodom pod pritiskom) ?
Preporuka!

Preporuka!
Koristim ovakav model skoro pola godine, samo što ga nema više u radnji gde sam uzeo. Tad je bio oko 6 € na nekoj akciji, mada ni ovako nije skup, jer radi dosta dobro. Baterija traje dugo, vrhovi su dobri i pritisak je super.

Upravo sam ga kupio sad po 8.53$

Odličan je taj, kupio sam ga kod nas na nekom shopu za 3500 din 🙄 Koristim ga mesecima..

Preporuka!
Ovakav koristim vec nekih 8 godina, nisam uzimao sa Alija direktno već sam kupio u Rusiji dok sam živeo njihovu verziju ovog modela za njihovo tržište (druga nalepnica samo, isti uređaj).

Apsolutna preporuka, prvi mi je crkao posle 5 godina svakodnevnog korišćenja i maltretiranja, kupio sam identičan i evo već 3 godine nemam problem.

Da li kao i za punjače postoje neki brendovi da su provereni za DP/HDMI/USBC kablove za monitor?

Nikad to nisam koristio, može li kratak review za šta tačno služi i koja je praktična primena? Kupuje li se jedan po članu porodice ili ima neke nastavke pa može više članova da se služi? Može i na pm da ne gušimo temu, kupio bih ali nisam siguran čemu tačno služi, možda mi ni ne treba, da li postoji ciljna grupa ili ga svi koriste?

Mislim na waterpik.

Poslednja izmena:
Da li kao i za punjače postoje neki brendovi da su provereni za DP/HDMI/USBC kablove za monitor?
Isti ti brendovi koji su ok za punjace su ok i za monitore - Baseus, Ugreen, Anker za kablove itd. Mooozda Toocki ali nisam jos isprobao ovaj moj HDMI 2.1 od 3m koji sam platio 3.5$ posto mi DP kabl radi ok.

Koristim ovakav model skoro pola godine, samo što ga nema više u radnji gde sam uzeo. Tad je bio oko 6 € na nekoj akciji, mada ni ovako nije skup, jer radi dosta dobro. Baterija traje dugo, vrhovi su dobri i pritisak je super.
Interesuje me cemu tacno sluzi?

Poslednja izmena:
Izvlači ostatke hrane iz teško dostupnih delova, kao što je prostor između dva zuba, bliže korenu, takozvani džep. Ne skida kamenac.

Moja zena ima to i koristi, ali to vam je samo za ljude sa vecim prostorom medju zubima. Meni ama bas nista ne pomaze.
Jednom recju, samo konac radi posao.

Da li neko zna koja je dobra cena za ove ventilatore, da li je neko kupovao i da li su se pokazali okej? Još bolje ako postoji bez ikakvog argb ili rgb..

Prilozi

• Screenshot_2025-04-06-18-29-39-442_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    Screenshot_2025-04-06-18-29-39-442_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    92.6 KB · Pregleda: 59
Uf uf uf kad je tako Anker davao svoj kupon. Mashalaaa.

Mnogo bi bilo, neka daju popuste za novcice samo i sve ok.

Check in (+70) kroz Widget (+5), otvaranje linkova (+50), lajkovanje preporuka (+10) i eventualno Earn More (+44 ako se nisam prebacio) su olaksali da se novcici uzmu brzo i lagano bez igranja tupavih igara koje su ionako debelo osakatili po broju novcica koje daju i vremena koje mora da se utrosi za njih.

Uz to, povremeno padne nagrada za review od +3 do +20 novcica i provera svakog narucenog artikla cim se kupi (+5) i uzme se preko 5000 novcica mesecno lagano.

Vrh Dno