Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Pa tako funicionisalo sa SBB od 2005 do 2019 godine .Za pocetak je razlika sto sport vise nije ucena i kogi svi da gledaju .Potpuno razliicoto od svinjarija sa Sport klubom i ucenema operatera .
Ako se dobro sećam ja sam još 2016. gledao ligu šampiona na areni ali shvatam šta hoćeš da kažeš.
Ja samo govorim da nije dobro da nema konkurencije. Za potrošače je uvek bolje da ima konkurencije među ponuđačima robe i usluga

Ne nego je bolje da sve bude kod jednog. Pa onda taj jedan odluči ma šta će vam neka tamo strana premijer liga, šta će vam formula 1 itd. I onda dođemo da imamo sportske kanale na kojima imamo domaću ligu i ništa više, a plaćamo isto.
Jel vi ljudi shvatate da oni sada mogu da ukinu mnoge sportske prenose jer što bi plaćali prava kada svakako nemaju konkurenciju i ne moraju ništa ni da imaju. I ne samo sport nego svi sadržaji, pa i kvalitet same usluge

Realno i jeste. Ja sam za to da sve što je najbolje bude na državnom javnom servisu kao što je nekada bila Evroliga, Premier Liga, LŠ, LE... ali ne živimo u takvom svetu (iako za samo od pretplate građana dobiju skoro 90 miliona evra godišnje, a gde je još novca iz državne kase, marketinga i ostalog).

Ovo drugo se sigurno neće desiti jer se svi utrkuju da imaju što više sadržaja. Kao što je jedno vreme SK imao. Koja je poenta da ja pored EON Premium paketa moram da plaćam još i Arenu kod operatera da bih recimo gledao Partizan u ABA Ligi? Ili recimo ljudi koji plaćaju Telekom, a jure doplatu za Evroligu, F1...

U svakom slučaju opcije postoje, naročito kod sporta i zabave u vidu filmova/serija. Ionako je danas uživo prenos sadržaja u smešnim procentima (izuzev ovih zadnjih meseci dešavanja).

Ako se dobro sećam ja sam još 2016. gledao ligu šampiona na areni ali shvatam šta hoćeš da kažeš.
Ja samo govorim da nije dobro da nema konkurencije. Za potrošače je uvek bolje da ima konkurencije među ponuđačima robe i usluga
Pa vidi ovde nije bila konkurencija nego rat , koji je doveo do toga da se lige placaju preskupo u odnosu kakvo je trsiste i to sko placali mi skupi sadrzaj a stedelo se na usluzi i servisu usluge .Mozda Yetel i Telekom to mogu biti i to i delu price koja je zdrava a tice se servisa koje nude i kvaliteta usluge . A ne ucena kaanalima i sadrzajem.Ovde je njihova konkurencija dovela do toga da pojedine budale kao ja koji vole sport placaju dve kablovske ...

Ovde je njihova konkurencija dovela do toga da pojedine budale kao ja koji vole sport placaju dve kablovske ...
Isto kao i ja. Samo više volim i tako nego da dođem u situaciju da ne mogu da gledam jer nema čak i da hoću da platim.
Ili da ganjam silne strimig servise za svako takmičenje posebno, a ne postoji za sve.
Evo primer: mislim da sledeće godine ističe pravo arene na ligu šampiona. Šta ako oni odluče da ne produže ugovor? Jer što bi džaba davali pare? Mi ostajemo bez prenosa LŠ. Koliko znam ne postoji ni striming servis za LŠ

Poslednja izmena:
Znaš da je kvalitetan sadržaj bitan za marketing? Zašto bi oni odustajali da ne ulažu u prava prenosa kada gotovo 15 godina uzimaju masne pare na reklame tokom LŠ mečeva? Cena emitovanja reklama tokom tih utakmica i bugarske lige u fudbalu nije ista.

E sad koji kanali ostaju i koji se dodaju videcu sutra. Meni su najbitniji prenosi F1 i Moto GP, a gde ce da ih smeste..

Meni su JEDINO bitni F1 i MotoGP.

Formula je ovog vikenda na Arena 1 Premium i Arena 2 Premium (kombinovano, nesto vamo nesto tamo). Videcemo da li ce ubuduce imati jednu "stalnu" Arenu.

Koliko sam razumeo iz nekih komentara na X, izgleda da su Zivkovic i Erceg istorija, ali mozda i nisam u pravu ?

(mali off topic)
U sustini sada MTS ima apsolutni monopol na SAV sport za zemlju Srbiju...sto nije dobro, nijedan monopol nikada nije dobar, i po mom misljenju regulatori to nisu smeli da dozvole. Ali kako ide sve ostalo, to je jos i minoran problem...

Dobra stvar cele ove perturbacije je da sto se sportskih prenosa tice, sada svi korisnici svih operatera imaju sve. Jednostavno.
(...da zanemarimo pitanje raznih paketa, naplata itd)

Krenule su promene i na EON-u.
Najveći dobitnik: Al Jazeera Balkans 😂

Na EON-u preko kompa još ništa nije promenjeno
Izbačeni su SK kanali i ubačene Arene (~15 kanala)
N1 i nova S pomereni nekoliko mesta niže, geoblok na EON u mreži kada se gleda van SBB mreže i dalje na snazi za ova 2 kanala
1743637471500.png

F1 iz Japana je u programu za Arena Premium 1 - ko ima živce da sluša domaće komentatore ;) (SkySports F1 FTW)
EDIT: isto važi i za Android EON app, stigle izmene.

Poslednja izmena:
Ne kod mene još uvek idu SK 1-10 i sve je i dalje isto (gledam eon preko kompa - pretraživač Chrom)
I ja preko browsera, EON u mreži
EDIT (isteklo vreme za prethodni post) : sad se pojavio i raspored za Nedelju, sama trka F1 u JP ipak na Arena Premium 2, practices, qualies mešano na Premium 1 i Premium 2

Poslednja izmena:
Jedino što me je "radovalo" od ove promene je Una... i nje nema. Zna li neko da li će biti?

Izbačeni su SK kanali i ubačene Arene (~15 kanala)
N1 i nova S pomereni nekoliko mesta niže, geoblok na EON u mreži kada se gleda van SBB mreže i dalje na snazi za ova 2 kanala
Pogledajte prilog 486780

F1 iz Japana je u programu za Arena Premium 1 - ko ima živce da sluša domaće komentatore ;) (SkySports F1 FTW)
EDIT: isto važi i za Android EON app, stigle izmene.
Mogli bi ovaj geoblok sada da skinu, verovatno treba da se pise yettelu ?

Oko 03h sve zavrseno na D3 uredjaju.. Bilo je bitno uraditi restart uredjaja i azurir softvera da bi sve bilo kako treba.. Meni licno bitna Nba tv i Arene (krecu od br 100)..ovo ostalo sto je novo mi je nebitno. Za ljude koji nece sve da gledaju i motaju neka naprave "Moja lista" kanala, 15tak min posla i to je to. Ubaciš sta zelis da gledas, rasporedis koji hoces redosled i cao.

Nazad
Vrh Dno