Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Poslednja izmena:
Sad je pitanje na koji nacin ce Arene biti dostupne SBB/Telemach korisnicima? Hoce li sve Arene biti dostupne svima ili ce se doplacivati neke posebno? U BiH je BH Telekom koji ovdje kupuje Telemach svojim dosadasnjim BHT korisnicima nedavno ukinuo Arene Premium kao dio standardnog paketa, znaci idu samo uz doplatu. Bojim se da ce isti princip biti i kad BHT preuzme Telemach kod nas zvanicno

ispravka: vlasnik Yettel-a je kupio SBB

nego, gde je to obaveštenje da je odobrena kupovina od strane regulatornog tela?

i dalje na sajtu SBB-a nema obaveštenja o ubacivanju Arena i izbacivanju SK kanala. a kraj je marta
Oglasice se kada bude zvanično,gledaj vcrs zvezda-real možda ti bude jasnije,posto po svim nagoveštajima to je poslednja utakmica koju će prenositi SK,ps ovde se za sada radi samo o onoj kupovini prava od strane Telekoma,mada ako se pojavi arena i informer na SBB,onda je kompletna transakcija odobrena.

Ništa mi nije jasno... :) Imam EON van mreže. Šta se s tim dešava, da li je to prodato, ko je novi vlasnik i šta će se emitovati na toj platformi?

Ništa mi nije jasno... :) Imam EON van mreže. Šta se s tim dešava, da li je to prodato, ko je novi vlasnik i šta će se emitovati na toj platformi?
Nakon prelaznog perioda EON (i unutar i van mreže) neće vise biti dostupan na području Zapadnog Balkana, samo u Hrvatskoj, Sloveniji, Grčkoj i Bugarskoj.

EON (i u i van mreže) nije prodat. u Srbiji se koristi preko SBB-a koji jeste prodat, a koji i dalje može da nudi EON.

@S03 odakle taj info u vezi dostupnosti?

@Nikola PM nije ovde reč o tome koliko je meni nešto jasno. nagoveštaji nisu validan izvor.

EON (i u i van mreže) nije prodat. u Srbiji se koristi preko SBB-a koji jeste prodat i koji i dalje može da nudi EON.

@S03 odakle taj info u vezi dostupnosti?
Logika čista. EON je u vlasništvu UG, SBB (tj Yettel) ce da dobije određeni period u kom ce moći da i dalje nudi EON, bas kao sto je i BH Telecom dobio EON na godinu dana (uz mogućnost produženja za još jednu godinu).

Ne valja ti logika, eon nije predmet prodaje, eon van mreze eon.tv se ne menja, a eon u sbb mrezi je na zakup.

Ne valja ti logika, eon nije predmet prodaje, eon van mreze eon.tv se ne menja, a eon u sbb mrezi je na zakup.
Pa upravo zato sto nije predmet prodaje…

Znaci kažeš da ce istu TV platformu, tj. EON da istovremeno koriste operateri UG u EU, Yettel, BH Telecom i dr?

BH Telecom je već počeo da pravi svoju alternativu jer EON brend ne mogu koristiti nakon max 2 godine od prodaje.

Ne znam da li razumes da se “eon van mreze” koristi mimo svega, putem posebne platforme na adresi http://eon.tv, servis koji pruza UG nezavisno. Jer konstantno pominjes telemach koji nije tema.

A sta ih sprecava da imaju kao i do sada.

Pa i taj servis ima korisnike za ugovornom obavezom, tako da nije izvesno da ce tek tako da nestane, a i sto bi kad je profitabilno.

Naravno da je profitabilan, ali pitanje je do kada i za koga. Za korisnike već nije sa cenama koje su u ponudi samo za TV.

Eon tv je uvek bio konkurentan za TV servis, sta se dobije za taj novac, a sto tice internet servisa, na mojoj lokaciji sbb odavno nije konkurentan.

Vezano za kašnjenje, da li je normalno da TV uživo (preko EON smart boxa) kasni nekoliko sekundi u odnosu na aplikaciju (EON TV na telefonu), ili, drugačije formulisano, da je na TV-u veće kašnjenje nego na aplikaciji? Očekivao bih da je makar isto. Osim toga, uporedivši kako izgleda kada emituju iste događaje uživo, primetio sam da srpski N1 dodatno kasni u odnosu na hrvatski, tako da nema nikakve ujednačenosti.

Neki plan i dil yettel - sbb postoji, evo nakon ove proglašene kupovine odjednom u Krnjači i Borči može sbb optika, agenti sbb-a se razleteli traže saglasnosti stambenih zgrada za uvođenje. Pritom tu gde traže saglasnosti već postoji mts optika koju koristi yettel...
Može li malo više informacija o ovome? U kojem delu Krnjače su počeli da prikupljaju potpise za uvođenje optike?

Vezano za kašnjenje, da li je normalno da TV uživo (preko EON smart boxa) kasni nekoliko sekundi u odnosu na aplikaciju (EON TV na telefonu), ili, drugačije formulisano, da je na TV-u veće kašnjenje nego na aplikaciji? Očekivao bih da je makar isto. Osim toga, uporedivši kako izgleda kada emituju iste događaje uživo, primetio sam da srpski N1 dodatno kasni u odnosu na hrvatski, tako da nema nikakve ujednačenosti.
To ti zavisi da li je eon box ott verzija ili coax. Kad gledas kanale preko ott (internet), uvek ima neka varijacija u kasnjenju kad uporedujes na istoj lokaciji. Npr. da imas dva tv-a jedan pored drugog, i gledas isti kanal preko ott, videces varijaciju. Samo bi na coaxu video identicno uzivo na oba tva.

Poslednja izmena:
EON platforma ostaje u vlasništvu United Grupe, dok će SBB nastaviti da koristi tu TV platformu na osnovu dugoročnih ugovora zaključenih u okviru prodajne transakcije“, naveli su u kompaniji.

Neko je pisao kako "Eon van mreže nije prodat"
Eon van mreze je usluga SBB-a i mislim da je ona nije isključena iz prodaje, a da sama Eon platforma kao što je i rečeno nije prodata.

Upravo tako @Voba ,
eon platforma i serveri ostaju u vlasništvu UG (potrebni su im za EU zemlje gdje i dalje posluju ) a eon će se ugasiti u zemljama zapadnog Balkana kad istekne period iz ugovora o pružanju podrške postojećim korisnicima ( godina ili dvije )
Svi novi korisnici će dobijati aplikacije koje koriste yettel ili Bh Telecom ( za Bh Telecom navodno programeri rade novu aplikaciju )

Izašao je raspored za utorak 1.4. i za sredu 2.4. za Arene Sport.

Saudijska fudbalska liga, Kineska fudbalska liga, Portugalska fudbalska liga, Holandska fudbalska liga, Azijska Liga šampiona u fudbalu, Evro Kup u košarci, Evro Liga u košarci (Fenerbahce - Barcelona)...

Sve su to lige koje su bile na Sport Klubu.

Poslednja izmena:
Upravo tako @Voba ,
eon platforma i serveri ostaju u vlasništvu UG (potrebni su im za EU zemlje gdje i dalje posluju ) a eon će se ugasiti u zemljama zapadnog Balkana kad istekne period iz ugovora o pružanju podrške postojećim korisnicima ( godina ili dvije )
Svi novi korisnici će dobijati aplikacije koje koriste yettel ili Bh Telecom ( za Bh Telecom navodno programeri rade novu aplikaciju )
Pa gde to piše?
Rekli su "dugoročni ugovori" nisu rekli godinu ili dve.
Takođe nisam video da će novim korisnicima davati druge aplikacije...

Ali kad se već predviđa buducnost evo da i ja bacim nešto:

UG je ovo strateški odradila i sebi ostavila mogućnost povratka na ovo tržište u kasnijim godinama i eventualnog preuzimanja celog Yettela sa sve mobilnom čime bi zaokružila svoje poslovanje u ovom delu Evrope.

Izašao je raspored za utorak 1.4. i za sredu 2.4. za Arene Sport.

Saudijska fudbalska liga, Kineska fudbalska liga, Portugalska fudbalska liga, Holandska fudbalska liga, Azijska Liga šampiona u fudbalu, Evro Kup u košarci, Evro Liga u košarci (Fenerbahce - Barcelona)...

Sve su to lige koje su bile na Sport Klubu.
Gle stvarno ima saudijska liga, dodali na arena sport 9. Za ostalo nsiam pohvatao, ali verovacu ti haha

Nazad
Vrh Dno