Šta je novo?

Samsung Galaxy A56

Imam ponudu za
A55 8/256
A56 8/256

A56 skuplji 75 eura,i dobijem gratis punjac od 45w. Ne znam sad sta da uzmem

Trenutno koristim A50 iz 2019te 😂

Na KP je razlika 30e bez punjača, za punjač 45w mi je poznati prodavac tražio 20e. Dakle sa punjačem, 50e. Sad, da li si spreman da daš 25e više, ne znam šta da kažem, oko 20e vredi i baseus GaN punjač na AE od 65w koji mi puni A56 punom brzinom. I ja sam zamenio telefon star 5 godina, pa sam tom logikom išao na noviji model, ali nekako mi je 75e mnogo velika razlika.

Та разлика ће се свакако смањивати, а ако остане тенденција, за ~6 месеци ће А56 бити јефтинији.
Не сећам се колико је била разлика А54 и А55, али мислим да је била већа.

Što se tiče prvih utisaka, najupečatljiviji je dizajni i izrada. Uzeo sam graphite verziju, gde je okvir neke neutralno sive boje a leđa tamno siva, i mogu da kažem da izgleda fenomenalno, a takav je i sećaj kad se uzme u ruku. Pošto sam prešao sa A71, a supruga ima A52, mogu samo sa njima da upoređujem. Ekran je odličan, malo širi nego na A71, što je sjajno. Boje nisu onako samsung napucane već blago isprane čak i u vivid modu što je meni super, mada je kvalitet ekrana očekivano na visokom nivou. Novi exynos je brz, ne igram igre ali u standardnom multitaskingu vidim da sve lepo fercera, ali nisam zahtevan i nikad nisam nosio flagship pa možda i nisam kompetentan. Kamere su ok, mada vidim da je to najslabija tačka ovog modela, ali uglavnom u odnosu na konkurenciju. Meni su prilikom kupovine bili prioriteti baterija, ekran i stabilan OS, pa nisam zato hteo da menjam brend. Videćemo koliko će baterija trajati ali generalno utisci su vrlo pozitivni. Ako neko ima pitanja neka pita.
Kakva je prednja kamera?

Na KP je razlika 30e bez punjača, za punjač 45w mi je poznati prodavac tražio 20e. Dakle sa punjačem, 50e. Sad, da li si spreman da daš 25e više, ne znam šta da kažem, oko 20e vredi i baseus GaN punjač na AE od 65w koji mi puni A56 punom brzinom. I ja sam zamenio telefon star 5 godina, pa sam tom logikom išao na noviji model, ali nekako mi je 75e mnogo velika razlika.
Zašto se računa punjač, kad oba dolaze bez punjača ?!

Kakva je prednja kamera?
Tek sad vidim ovo, nažalost ja ovu kameru ni ne koristim. Na svim testovima su napisali da ima manje mp ali da je unapređena u smislu hardvera, valjda veći senzor, pa je kao bolja, ali stvarno ne znam. Ako imaš neku ideju kako da je testiram a da to ne uključuje fotografisanje moje glave, rado ću pomoći.

za punjač 45w mi je poznati prodavac tražio 20e.
Original punjač 45W ne može da košta toliko, bolje ga zaobiđi i kupi u radnji punjač. Mali broj ljudi na KP prodaje stvarno original. Kupite što jeftinije, uvale vam kopiju, posle kukate na bateriju i kako se greje i čekate da se zapali stan. Batalite te pizdarije, bolji su Ikea punjači, makar tamo te možete kupiti.

Nisam kupio, samo sam spomenuo koliko mu vredi taj punjač koji mu nude uz telefon.

Vrijedi 40€,tako bar piše na oficijalnoj stranici od samsunga,ovo kupujem sve preko operatera tako da je sve regularno i original

Tek sad vidim ovo, nažalost ja ovu kameru ni ne koristim. Na svim testovima su napisali da ima manje mp ali da je unapređena u smislu hardvera, valjda veći senzor, pa je kao bolja, ali stvarno ne znam. Ako imaš neku ideju kako da je testiram a da to ne uključuje fotografisanje moje glave, rado ću pomoći.
Na A54 na primer su boje malo isprane, za razliku od zadnje kamere koja je pravila odlicne slike.

Jesu malo boje isprane ali to mislim da nije veliki problem.
Evo selfi:

1000011101.jpg

Zadnja:

1000011102.jpg
I selfi sa prvim filterom koji mi je delovao živahnije. Ima jako puno opcija tweakovanja tako da verujem da može da se sredi:

1000011104.jpg

Pa da, o njemu pričamo.

Nego, imam problem, ne mogu da namestim da telefon zavibrira kad se uspostavi veza, tj. kad neko sa druge strane "podigne" slušalicu. Znam da je to opcija "vibrate when answered" i to sam čekirao. Uključio sam i system i notification vibrations (koje su mi uvek ugašene) ali i dalje neće da zavibrira kad neko odgovori. Pretpostavljam da je neka glupost ali evo ja to ne mogu da nađem.

Meni je mučnije slušati debelo $ponzorisane/potplaćene i precenjene YT-ere cirkuzante. Taj se izgleda još nije prodao, čim pređe 100-200k pretplatnika verovatno će i on dobiti $ponzore.

@zoreli_
Vidi javi posle par dana kako radi virtualni proximity senzor :)
Da ne bude kao kod nekih Xiaomi telefona da displej svetli dok se priča telefonom...

@scylla ... Privremena maska , jedva našao ovde kod mene ... i to slučajno naišao u Yettel , kažu telefone još nismo dobili s maske su danas stigle ove prozirne.

@Stock , obavio sam nekoliko razgovora i odlično radi senzor .

... Primetio sam da je zvuk u toku razgovora odličan , preko zvučnika takođe . Animacije su glatke i tako lepo radi - 👏👏👏
Od prvog paljenja telefona i svih instalacija / ažuriranja / prenosa podataka / podešavanja potrošio je za 5h oko 30% baterije .

Odlično je to što su ubacili u podešavanjima, jer je potrebno neko vreme da se IMEI baze podataka sinhronizuju i jave vreme prve aktivacije.

Samo da dodam , imam ovde A54 i A55 i upoređujem fluidnost / animacije ... Baš se vidi razlika u korist A56 , mnogo lepše radi A56 sa UI 7.0 prosto čovek ima utisak da koristiš neki Samsung S serije , čak je i "haptic feedback" odziv na tastaturi isti kao na S seriji .
(Do pre 3 dana sam duže koristio S24 Ultra i prilično sam iznenađen kako lepo radi ovaj A56 ... Bolje reći zbunjen) . Mislim da ovaj UI 7.O treba još da se "pegla" i optimizuje (ovo je prva verzija "out of the box) ... Biće to TOP 👍 .

Ako želiš pravo poređenje, udari hard reset na A54 i A55, pa onda uporedi :)
Svakako bi A56 trebalo da je brži, ali će se razlika značajno smanjiti kada su sva tri uređaj sa svežim OS.

^ tako sam i uradio 🙂👍 ... Vidi se razlika , ovaj UI7.0 na A56 je baš vidljivo fluidniji , animacije i samo korišćenje je lepše .

• Like
Reagovanja: PJ
Vrh Dno