Šta je novo?

Supernova (2024)

Ranije nije moralo. Majka je 2020. potpisala raskid, a ja sam vratio opremu.

Meni je Move novi bolji, u pitanju je webOS, ceo dan koristim, slika je bolja, bez seckanja za sada, dok je na staroj bilo seckanja. Jedini problem sto ne mogu da aktiviram na ostalim televizorima, pise da nema slot.

Pa nema, ima samo jedan slot za Smart TV od kako su promenili... :D a što se tiče slike iskreno se nadam i ja da je bolja, pre neko veče uzeh da gledam seriju na Star Channel i na MOVE Smart nešto pukne signal i prebacim na EON, a tamo slika na Star kanalima neuporedivo bolja, na oba mesta je HD. Ne znam kroz koliko kompresija prolazi kod Telekoma ali se vide kockice, nadam se da je na novoj MOVE platformi bolja situacija :)

Upravo sam upoređivao jedan pored drugog novi move OTT box i stari move box(na staroj platformi). Probao sam na domaćim kanalima koji imaju pokretne vesti na dnu ekrana. Definitivno je slika bolja na starom boksu. Fluidnija je, oštrija i detaljnija. Da bih dobio fluidnu sliku na novom boksu moram na tv da podesim judder reduction na 6 od 10, ali tada se već vidi soap efekat. Na starom boksu mogu da podesim judder na 3 i slika je fluidna.
Inače novi boks je manje više ok. Brzo se menjaju kanali i dobar je daljinac. Šteta što nije hibrid da može da radi preko koaksijalca.

Da li mora osoba cije je ime na ugovoru da bude tu kad se vraca oprema? Imamo dodatan TV nakacen koji nam vise ne treba a placamo dodatno 400 dinara...
Ranije nije moralo. Majka je 2020. potpisala raskid, a ja sam vratio opremu.
Ovo je stvarno dobro pitanje sto je postavio bokistech. U poslovnici od skoro tvrde da sve mora licno osoba na cije je ime usluga sto nije moralo prosle godine, sto znaci da su ubacili i dodatno *****avanje korisnika koji zele da nesto brzo rese.

• Like
Reagovanja: uji
Upravo sam upoređivao jedan pored drugog novi move OTT box i stari move box(na staroj platformi). Probao sam na domaćim kanalima koji imaju pokretne vesti na dnu ekrana. Definitivno je slika bolja na starom boksu. Fluidnija je, oštrija i detaljnija. Da bih dobio fluidnu sliku na novom boksu moram na tv da podesim judder reduction na 6 od 10, ali tada se već vidi soap efekat. Na starom boksu mogu da podesim judder na 3 i slika je fluidna.
Inače novi boks je manje više ok. Brzo se menjaju kanali i dobar je daljinac. Šteta što nije hibrid da može da radi preko koaksijalca.
Mozda nisi podesio rezoluciju na 50Hz na tom novom boxu?

Prilikom menjanja kanala na novoj move aplikaciji da li vam izbaci "izgubljena konekcija, retry" i kad se klikne na ok on nastavi? Ne izbacuje uvek ali često prilikom menjanja kanala.

Vidiš kako si lepo "unapređen", sa 4?, 5? SmartTV slota na staroj platformi na 1 SmartTV slot na novoj platformi 😂
Svakako stara radi, i isto pise na sajtu, 3slota za tv. 1 move i 1 stb . Nisam ni imao 4,5 :) Resice i to . bar su ovde azurni kad god javim za problem, u toku dana se pojave.

Rešeno je već. 😄

@ewfd154

Sve te ukinute televizije imaju vazece ugovore sa telekomom, bas me interesuje kad se zavrsi sudski proces kako ce da opravdaju to sto su ih skinuli sa liste kanala. Za razliku od kanala kojima kablovski operater placa po korisniku za emitovanje, puno kanala (ukljucujuci ove lokalne) placaju kablovskom distributeru da budu na mrezi i za to imaju vazece ugovore. Ukidanjem kanala ne krse samo ugovor prema krajnjim korisnicima nego i prema vlasnicima tih ukinutih kanala.

Pa tužiće ih, kao i ovi radnici eps-a. Vraćaju se na posao i naplatiće lepo(pare od nas poreskih obveznika). Isto će biti sa televizijama.
Zato moramo iz početka sve ***.

Vidim, uglavnom svi se žalite na rad novog launchera na starom boxu, a kako Vam radi nova Move smart TV aplikacija? Radi li bar ona dobro?

Radi dobro, ali zato WEB( https://play.move.tv ) katastrofa. Nemam opciju za full screen, vracanje unazad je uzas itd.

Rešeno je već. 😄
Koliko imaš TV slotova?

Screenshot-2025-03-26-11-48-07-897-com-mtssi-supernova-edit.jpg

Ja sam još na staroj platformi.

… definitivno, jako malo pomaka na novoj platformi… pored manje smart TV slotova, judder je prisiutan na gotovo svim kanalima… nekada je sve ok, trenutno nije… negledljivo…

Ko zna sta ce sve da pogase od kanala,ali sto se mene tice ima previse nebitnih lokalnih kanala koji emituju nikakav program i i previse losim rezolucijama.

Ko zna sta ce sve da pogase od kanala,ali sto se mene tice ima previse nebitnih lokalnih kanala koji emituju nikakav program i i previse losim rezolucijama.
Belami je verovatno najjaci lokalni kanal u zemlji, i mozemo da kazemo da je to nezvanicna Radio Televizija Juzne i Istocne Srbije. RTS je kako sami sebe nazivaju Radio Televizija Beograd i mislim da vecina juznjaka ne smatra RTS nacionalnom televizijom, sigurno ne vec 10-15 godina.
-
A ovo za TV slotove pretpostavljam da ne vazi ako neko ima CI kartice, ili 1 CI i 1 move?

Nazad
Vrh Dno