Ringle onyx silikon gde ima da se kupi i da li " ne ogrubi " telefon ?Au, užas.. šta drugo reći. Dugo nisam video telefon koji je ovoliko uništen, stvarno bedak. Ne znam kako funkcionišu ta osiguranja ali se nadam da ćeš uspeti da nadoknadiš štetu na kraju. I meni su nudili neko osiguranje ali nisam ni pomislio da uzmem.
Paradoks je da 14 Ultra ima možda i najkvalitetniju eko kožu poleđine koju sam do sada video na nekom telefonu, i da taj materijal pruža solidan grip, a da istovremeno glupi metalni ram telefona sve to narušava, pa je telefon veoma klizav baš na tim delovima koji su ključni za dobar grip pri korišćenju. Još su te metalne površine zakrivljene pozadi, što možda deluje lepo ali nema nikakvu praktičnu vrednost. Samo je Sony sa Pro-I modelom pokušao da napravi taj okvir telefona sa kakvim-takvim grip teksturama, svi ostali telefoni su napravljeni tako kao da se neko trudio da budu što klizaviji.
Ovog scenarija se najviše cimam kad odem na svadbu, pa kad ljudi (koji nemaju osećaj koliko je neki telefon klizav ili u lošem balansu težine zbog kamera grbe) uzmu da gledaju slike i slično. Svaki telefon do sada mi je bar jednom neko drugi ispustio u tim situacijama, ali su bili u Ringke ili Nillkin silikonu, i prošli bez oštećenja. Upravo zbog ovakvih stvari sam ostavio XZ2 kao sekundarni fon, za svadbe, demonstracije, i ostala poluratna stanja. XZ2 u Ringke Onyx silikonu je neunistiv bukvalno.