Šta je novo?

Xiaomi 14/14 ultra

Au, užas.. šta drugo reći. Dugo nisam video telefon koji je ovoliko uništen, stvarno bedak. Ne znam kako funkcionišu ta osiguranja ali se nadam da ćeš uspeti da nadoknadiš štetu na kraju. I meni su nudili neko osiguranje ali nisam ni pomislio da uzmem.

Paradoks je da 14 Ultra ima možda i najkvalitetniju eko kožu poleđine koju sam do sada video na nekom telefonu, i da taj materijal pruža solidan grip, a da istovremeno glupi metalni ram telefona sve to narušava, pa je telefon veoma klizav baš na tim delovima koji su ključni za dobar grip pri korišćenju. Još su te metalne površine zakrivljene pozadi, što možda deluje lepo ali nema nikakvu praktičnu vrednost. Samo je Sony sa Pro-I modelom pokušao da napravi taj okvir telefona sa kakvim-takvim grip teksturama, svi ostali telefoni su napravljeni tako kao da se neko trudio da budu što klizaviji.

Ovog scenarija se najviše cimam kad odem na svadbu, pa kad ljudi (koji nemaju osećaj koliko je neki telefon klizav ili u lošem balansu težine zbog kamera grbe) uzmu da gledaju slike i slično. Svaki telefon do sada mi je bar jednom neko drugi ispustio u tim situacijama, ali su bili u Ringke ili Nillkin silikonu, i prošli bez oštećenja. Upravo zbog ovakvih stvari sam ostavio XZ2 kao sekundarni fon, za svadbe, demonstracije, i ostala poluratna stanja. XZ2 u Ringke Onyx silikonu je neunistiv bukvalno.
Ringle onyx silikon gde ima da se kupi i da li " ne ogrubi " telefon ?

osiguranje i jeste za fizicka ostecenja, ostecenja od vode itd., ali otkud znam, uvek se bojim tih sitnih slova i nekih uslova koje ne znam.
Placao sam osiguranje za s22u, s23u i sad za x14u, nikad mi telefon nije ispao pa nisam ni morao da iskoristim, ovo je sad prvi put. nemam pojma ni proceduru ni kako ide, nista.
reci mi koji ovlašćeni servis kod nas radi xioami? recimo zamena baterije, ali da urade fabrički, da ostane ip zaštita. ja sam kod mene u gradu nosio poco u jedan servis na zamenu baterije jer se malo naduvala, kada mi ga je vratio nije ga odradio baš dobro. ima lufta ponegde.
glupo je da imas telefon koji je kao nov naprimer, samo menjaš bateriju i vrate ti sa luftom.

🫠

jos bas juce, prekjuce kazem @hsv.stoned kako mi telefon nikad nije ispao, kako ne koristim maske ili nosim tipa par puta godisnje kad idem negde.
i evo veceras, bio na terasi kod mojih, igrao se, uporedjivao stock i gcam i moj stari s23u i ovo mi samo iskliznu iz ruke i zvekne dole na beton u dvoriste sa treceg sprata, ili drugog, ne znam vise ni kako se vodi.

uglavnom to je sto je. imam osiguranje, uzet u a1, videcemo sutra kad ih budem zvao sta ce reci. ako ne, imacu, Boga mi, lep, veliki, neplanirani trosak😂

Pogledajte prilog 485097Pogledajte prilog 485098
Greota, sta si ga, tenkom gazio?

reci mi koji ovlašćeni servis kod nas radi xioami? recimo zamena baterije, ali da urade fabrički, da ostane ip zaštita. ja sam kod mene u gradu nosio poco u jedan servis na zamenu baterije jer se malo naduvala, kada mi ga je vratio nije ga odradio baš dobro. ima lufta ponegde.
glupo je da imas telefon koji je kao nov naprimer, samo menjaš bateriju i vrate ti sa luftom.
Endija Vorhola 9, iznad Fmp-a.

@psychofedex javi kako si prosao. Kakav je tel moje misljenje je da ces dobiti ili 14u ili 15u (ne znam da li ima razlike u ceni).
Ako bude 15u resio si pitanje tel.

@psychofedex javi kako si prosao. Kakav je tel moje misljenje je da ces dobiti ili 14u ili 15u (ne znam da li ima razlike u ceni).
Ako bude 15u resio si pitanje tel.
videcemo za nadam se petnaestak dana, ostavio sam telefon juce u A1 poslovnici. rok je 30 dana kao i za obicnu reklamaciju, valjda necu toliko biti bez telefona 😭

Pa jel nisu mogli da Vam daju zamenski telefon ?
ma imam zamenski, s10e, ali je toliko smešan u odnosu na 14u da ga ne smatram telefonom 😀
ne koristim ga bukvalno, samo za pozive, muka mi i da skrolujem bilo šta.
pitala me je žena u poslovnici da li mi treba zamenski ali nisam uzeo, kontao sam da mi nije trebao pored ovog, ali sad vidim da je to možda bila greška 🤣

ma imam zamenski, s10e, ali je toliko smešan u odnosu na 14u da ga ne smatram telefonom 😀
ne koristim ga bukvalno, samo za pozive, muka mi i da skrolujem bilo šta.
pitala me je žena u poslovnici da li mi treba zamenski ali nisam uzeo, kontao sam da mi nije trebao pored ovog, ali sad vidim da je to možda bila greška 🤣
Bog me ja bi uzeo fon samo tako .
Ako imate vremena idi te već sutra do njih .😀

Bog me ja bi uzeo fon samo tako .
Ako imate vremena idi te već sutra do njih .😀
ma necu da preterujem, dosta mi je sto ce i lom osiguranjem da mi rese :D a iskreno mi i prija da malo manje koristim telefon. sad tek kapiram da bez telefona nisam isao bukvalno ni u WC da *isam, neka malo da se odviknem.

Koliko si plaćao mesečno to osiguranje? Mislim koliko god da je sad će da ti se isplati ali poslaće agente da utvrde da li si ga namerno slomio 😄

Koliko si plaćao mesečno to osiguranje? Mislim koliko god da je sad će da ti se isplati ali poslaće agente da utvrde da li si ga namerno slomio 😄
1000 ili 1100 mesečno i sad 13k učešće.
mogu da šalju slobodno, mogu i da im demonstriram sa njihovim telefonima kako mi je bilo i kako mi je ispao 🤣

Rečeno mi je da najverovatnije dobijaš 15 Ultru :)
Svaka čast 🌹
taman će da stignu dva-tri update-a dok ja dobijem telefon 🤣
biće super ako je tako, stvarno nisam ni pomislio da će biti drugi telefon.
prvo sam mislio da će me možda otkačiti i da je to osiguranje samo neka vrsta fore i prevare.
ako mi stvarno daju 15u, ma i novi 14u, biće vrh vrhova.
U super fora, za 300e se isplati...😃
tehnički 480e pošto sam plaćao i za s22u i za s23u i za ovaj sad 😀
samo zezaj, da vidiš strah, stres i nervozu. mani ga

prvo sam mislio da će me možda otkačiti i da je to osiguranje samo neka vrsta fore i prevare.

Ne sekiraj te se , garant dobijate pošto ste imali i osiguranje .

Uglavnom se dobija najnoviji, ako si imao S24 dobiješ S25. E sad, pošto bata nenadležne institucije pravi problem (oduvek) sa uvozom A1 (jer jedini nabavljaju sami) ko zna kako su raspoloženi da dele telefone jer ih na početku teže dobijaju.

videcemo za nadam se petnaestak dana, ostavio sam telefon juce u A1 poslovnici. rok je 30 dana kao i za obicnu reklamaciju, valjda necu toliko biti bez telefona 😭
Samo jedna info, po zakonu su dužni da ti u roku od 8 dana jave da li je usvojena reklamacija i koji je postupak dalje. Mada vidim da se ishod već zna, tako da čestitam.
Neke koristi bar od tog mesečnog plaćanja.

Ima li nekih novosti što se tiče zamene?
Ne mogu više da živim u iščekivanju, čak sam i muziku rezervisao ako bude 15U. 😁

Da li neko ima problema sa vajberom na 14u posle zadnjeg update? 2.0.102
Neće nikako da mi stigne notifikacija, ni zvučna ni ekran da zasvetli, kada mi stigne poruka. Tek kada otvorim vajber nakon nekog vremena stigne poruka, koju mi je neko poslao odavno. Probao sam krekovane verzije, originalnu i isto. Aplikacija je zaključana, pokrenuta automatski u pozadini, bez optimizacije baterije. Sve druge apk rade.

Ima li nekih novosti što se tiče zamene?
Ne mogu više da živim u iščekivanju, čak sam i muziku rezervisao ako bude 15U. 😁
hahahha jos nista, tek je juce stigao u servis, uhvatio me vikend ***. ko zna kad ce i sta ce odgovoriti

One is not like the other :unsure:

1743165383492.png1743165363453.png

Obje slike su ogavne.Da ima neka osoba na slici,sramota bi bilo okačiti u ovoj temi uopšte i jednu i drugu.Mozda je do nekog digitalnog zuma,ne razumijem se ali niđe veze,što bi rekli u Bileći,Nevesinju i okolini...Tražite previše od telefona.

Nazad
Vrh Dno