Šta je novo?

Električni brijač - preporuka

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
Pozdrav kolege...

Poslednjih četiri godine nosim bradu koju samo trimujem...

Međutim pomalo se posedelo, pa sam rešio da se obrijem (a i žena mi zvoca godinama za jbn bradu)...

Oduvek sam mrzeo da se brijem, i sad mi posle ovolikog perioda bez brijanja izgleda nezamislivo da se ponovo "gulim" žiletima (nebitno da li old skul, Gillette sa tri ili pet oštrica)...

Zato gledam neki električni kupim, jer mi deluje da mi je bolje svaki radni dan da manem i prozujim dva minuta preko lica, nego da sapunjam, gulim, posečem se i sl.

Da li neko ima preporuku, da je dostupan kod nas i da je lično testirao...

Naravno da je dobar i jak motor, da ne čupa, da bude glatko i ravnomerno...

Hvala

Jesi zadovoljan? Da li ti je stvarao iritacije? Možeš li reći nešto više?
Napisao sam. Ali evo opet, dakle ima dve opcije brijanja normalna i turbo. Uglavnom sam koristio turbo i išao po bradi, kroz recimo drugi prolaz počisti sve ali ti ostanu one sitne crne tačkice od brade. Nakon brijanja uglavnom sam imao iritacije (crvenilo na licu) koje traje nekih sat ili dva. Loše je to što je zamenska glava (trajala mi je nekih 3-4 meseca) košta kao pola uređaja.

Oprosti, nisam dobro ispratio. Hvala na odgovoru. Što se glava tiče, na AE su baš povoljne.
Ipak, najverovatnije cu se odlučiti za One Blade.
Ima li neki drugi proizvođač da je u istom cenovno rangu sa istim ili boljim karakteristikama?

I sa NiMH baterijom snaga motora opada kako se baterija trosi. Ne znam za Blade one, ali imao sam Brauna kod koga sam tacno znao koliko mu je ostalo baterije na osnovu brzine rada seciva, i onda krene da cupa ako ne usporim kretanje masinice preko brade. Sa Li-ion baterijom rad je konstantan dok se ne potrosi baterija.

Je l' pazario neko Braun BT9440/BT9441? Imam duzu bradu (ispod brade lol) od jedno 6-7cm pa me zanima kako "sijece" i da li je dobar za ostale delove tela? Takodje, da li brije dovoljno blizu koze ili onih reklamiranih 0.5mm je samo na papiru?

Da se nadovežem sam sebi :D Pazario sam Braun BT9441 i mogu reći da je u pitanju opasno dobra mašina. Sa dodacima u paketu stvarno daje dosta mogućnosti da se oblikuje/napravi bilo koji stil brade. Jeste da treba preći žiletom da bi bilo "ko bebina guza" ali mislim da ne postoji trimer koji brije kao žilet pa to i ne uzimam za manu. Prezadovoljan!

A tek koliko dugo traje baterija zapanjices se, uzeo sam svoj sredinom novembra tada ga napunio punog i jos uvek pokazuje 2/3 crte :D A koristim ga svakih 10 dana za trim brade.

Da li ima neka tema za obične brijače? Danas mi se slomio Gillette King. Zanima me šta novo da kupim ?

Poslužiće ako ne mora baš do kože, za to će ipak morati da radi žilet.
Pošto me mrzi da se brijem, kad se zapustim prođem jednom na par mm sa onim adapterom, pa još jednom bez njega...i ako baš hoću uglancam klasičnim žiletom.

I meni je zapao za oko taj model, ne treba mi izbrijavanje do kože, tako da mislim da će biti OK.

@jurodivi da li ga koristiš i za "dragulje", kako se pokazao na tom polju?! :)

I meni je zapao za oko taj model, ne treba mi izbrijavanje do kože, tako da mislim da će biti OK.

@jurodivi da li ga koristiš i za "dragulje", kako se pokazao na tom polju?! :)
Koristim ga, da :)
Pokazao se dobro, bar meni. Sa onim žutim dodatkom za osetljive delove ide fino, ne čupa me i ne seče nigde...čak sam prelazio i bez toga bez problema, samo treba oprez.
Baterija se isto dobro pokazala, uzeo sam ga negde prošle godine, zaboravih kad, i do sad sam ga punio samo dva puta. Mada, ne koristim ga naročito često...

Apsolutno je bezbedan, vrlo blag, možeš da briješ lice, ili stagod drugo. Imaš gomilu review na yt. Moraš da se potrudis da se poseces :)

Pasuju obični žileti, to je i smisao de brijaca. Potražis gillette platinum, oko 100din 5 komada cca mesec dana u zavisnosti od toga koliko često se brijes.

Polomio sam Gillette King posle skoro četiri godine. Da li imate neku preporuku za adekvatnu zamenu ?

Узмеш опет исти ако ти одговара, бријач се мења ако су потребе за бријањем другачије. Ја сам прешао са класичних бријача (Gilette Fusion) на OneBlade кад се појавио јер је далеко лакши и ефикаснији за мој режим бријања типа једном недељно.

Nije problem da kupim Gillette King, nego sam mislio da li ima nešto novo. Volim da promenim :)

Polomio sam Gillette King posle skoro četiri godine. Da li imate neku preporuku za adekvatnu zamenu ?
Za najjhitniju zamenu, sto verovatno ima bilo gde, onaj plastični Wilkinson. Čak i ako ti se ne dopada na kraju, nije neka šteta (500 din).

Jedna zanimljiva opcija sa aliexpressa je Shieldrazors store, npr njihov alu de brijač je oko 30e, jako je dobro napravljen.
Dscosmetics ima čelične varijante, nesto skuplje.
Yaqi ima svašta, ali meni bas ne leže.

Ovde u lokalu nisam skoro video nista u radnjama sem tog kinga skorije, mozda na pijacama iskoci. Po komšiluku u mulleru ima Muhle/Nom vrlo lepih sa db89 glavama i drvenim drškama.

Ako ces da naručujes sa ebay ili evropskih radnji, onda je nebo limit ;) a možda vredi i kupujem prodajem pogledati...

Moja preporuka za Lidl sa patronama, jako lepo služe, od 3-5 brijanja odlično, posle toga su ok za brijanje brade od 2 dana max... ali su toliko jeftine da se isplati sve i da menjas patronu svako brijanje ili na 2-3. Tipa 20 patrona i drška su 500 kinti, a Gillete je tipa 10-20 puta skuplji... a i on se istupi posle 5 korišćenja 7 max...

Pitam za mašinicu, lako ću za žilete

Vrh Dno