Šta je novo?

Xiaomi 15/15 ultra

Srediće 15U nakon 15 update-a. 🙂

Pozdrav svima! Već neko vreme razmišljam o kupovini Xiaomi 15 telefona i želeo bih da čujem savete od onih koji koriste ovaj uređaj.

Trenutno koristim Samsung S21 Ultra već pune 4 godine i vreme je za zamenu. Pošto sam izuzetno zadovoljan Samsungom, logičan izbor bi bio novi Ultra model, ali mi ni S24 ni S25 ne odgovaraju zbog veličine. Jednostavno su preterali sa dimenzijama, pritom je baterija ostala na istom nivou, što me je malo razočaralo.

Međutim, imam određene rezerve u pogledu stabilnosti rada Xiaomi telefona. Čitao sam o izveštajima korisnika koji su iskusili probleme poput kašnjenja notifikacija i sl. I to su jedini aspekti koji me brinu. Potreban mi je vaš savet.

Pozdrav svima! Već neko vreme razmišljam o kupovini Xiaomi 15 telefona i želeo bih da čujem savete od onih koji koriste ovaj uređaj.

Trenutno koristim Samsung S21 Ultra već pune 4 godine i vreme je za zamenu. Pošto sam izuzetno zadovoljan Samsungom, logičan izbor bi bio novi Ultra model, ali mi ni S24 ni S25 ne odgovaraju zbog veličine. Jednostavno su preterali sa dimenzijama, pritom je baterija ostala na istom nivou, što me je malo razočaralo.

Međutim, imam određene rezerve u pogledu stabilnosti rada Xiaomi telefona. Čitao sam o izveštajima korisnika koji su iskusili probleme poput kašnjenja notifikacija i sl. I to su jedini aspekti koji me brinu. Potreban mi je vaš savet.
Da li neko zna zasto na s25 Viber zabaguje,,,Kad neko posalje poruku na viber nekad poruke ne stignu odmah nego nekoliko minuta/desetak posle tog problema nisam imao na Note 8 ili je svaki telefon posle 2017/2019te ili godina koja posle tako pocela da baguje?
Takve stvari se mogu desiti bilo gde.. jednostavno app za komunikaciju putem interneta nisu najpouzdanije, nije isto kao klasičan poziv/sms, a te app najčešće i prave probleme sa kašnjenjem notifikacija. Kod Xiaomi-a konkretno, to se dešavalo uglavnom zbog podešavanja "štednje baterije", ako je nekome odabra opcija koja je najagresivnija po tom pitanju, pa je sistem ubijao aplikaciju u pozadini i onda je dolazilo do odloženog obaveštenja o pristigloj notifikaciji.
U suštini za te aplikacije gde je bitno instant obaveštenje, odarana mi je "no restrictions" opcija, a neka od agresivnijih metoda, i nisam imao tih problema.

Kada smo kod xiaomi 15, malo sam ga cackao u mi Shop-u, i nekako mi deluje da je završna izrada ne toliko dobro kao na p9pro.. možda zato što je dosta tanji pa deluje u ruci nekako lagano.
Ekran mu deluje dosta dobrom, mada tako je na svakom flagship u novije vreme.

Meni se izrada bas svidja, i lepo lezi u ruci, velicina mi bas odgovara. Mada iskreno nisam imao p9pro uzivo pa ne mogu reci koliko je koji bolji/losiji. Inace, razmisljao sam se izmedju S24U, Iphone 16pro i ova 2. S24U je brzo otpao zbog velicine, tako da sam se na kraju izmedju ova 3 opredelio za Šomija, za sad sam skroz zadovoljan.
Moram priznati da mi je ipak p9pro najlepši i dalje, al sta cu kad sam A1 🙄

Inace, ove dvobojne verzije imaju pozadi Xiaomi ispisano vise prema ivici telefona dok crni i beli imaju vise ka sredini.

kad se stavi photography kit, Xiaomi se lepo vidi samo na dvobojnim verzijama, na crnim i belim telefonima izgleda ovako 😂
peak design moment
1742403605202.png

Koliko god me kamera odusevila, a jest, toliko me softver udalji od ideje da ga posjedujem.

Nekako mi od prije ostalo neko lose iskustvo, sta znam.

Prilozi

• IMG_3253.jpeg
    IMG_3253.jpeg
    119.4 KB · Pregleda: 106

Još jedna potvrda da je uklanjanje varijabilne blende greška.

U vodafonu u njemackoj na popust koji imam, mogao bih ga uzeti sa 66€ mjesecno. 150€ ucesce. Sve neograniceno + 200€ Amazon Gutschein poklon. Verzija sa 512 GB.

Ova isto kupuje sama telefone, ko može da je sluša nek pogleda, vivo opet 👑 😄

Pozdrav ljudi imam pitanje.
Da li je neko upućen da li Xiaomi 15 / 15 Ultra može da se kupi u KIni sa GLOBAL ROM ili samo sa Kineskim ?

I da li može da me flešuje Kineski rom obziromda sam na redditu pročitao da je to ne moguće više van Kine ?

Pozdrav ljudi imam pitanje.
Da li je neko upućen da li Xiaomi 15 / 15 Ultra može da se kupi u KIni sa GLOBAL ROM ili samo sa Kineskim ?

I da li može da me flešuje Kineski rom obziromda sam na redditu pročitao da je to ne moguće više van Kine ?
U Kini samo kineski i trenutno, mislim trenutno, od kad je izasao telefon vise ne moze da se otkljuca bootloader na kineskom telefonu.
serveri su im nedostupni vec vise od mesec dana, tako da ne znam sta bih ti rekao. da li ce ih pokrenuti ponovo, niko ne zna.

sto se tice globalnog telefona, on moze da se otkljuca i mozes da flesujes koji god ROM hoces.

Jasno.
Imam možda mogućnost jun-jul da uzmem iz Kine al bih uzeo Global...
Al uzeo bih i CH verziju da može da se otkljuca bootloader.
Mnogo mi je para da uzimam ovde.

Jasno.
Imam možda mogućnost jun-jul da uzmem iz Kine al bih uzeo Global...
Al uzeo bih i CH verziju da može da se otkljuca bootloader.
Mnogo mi je para da uzimam ovde.
ih, daleko su jun i jul, ko zna sta ce da bude do tad :D
udji ovde i isprati, pitaj sa vremena na vreme kakvo je stanje sa otkljucavanjem bootload-era. cena je bila nekih 100-120e za 14u, za 15u se jos nista ne zna zbog servera.

ih, daleko su jun i jul, ko zna sta ce da bude do tad :D
udji ovde i isprati, pitaj sa vremena na vreme kakvo je stanje sa otkljucavanjem bootload-era. cena je bila nekih 100-120e za 14u, za 15u se jos nista ne zna zbog servera.

Znam do juna - jula može svašta da se desi ali videćemo.
CH mi ne odgovara nema beskontaktno plaćanje itd.
Hvlaa za ovom ispratiću.

nadjoh malo vremena da odgledam ove klipove sto si postavio, Xiaomi bas odlican i prirodan ali fale neke stvari.
stabilnost na 4.3x moraju da srede, svaka druga fotka deluje kao da ovi sto fotografisu imaju Parkinsonovu.

osim toga je vrh. jedino sto authentic vise nije authentic zbog manjka blende, ali verujem da ce to doraditi. iz primera mi se cini da su ovi iz Xioamija/Leice slepci, ostavili su isti procesing ali nisu racunali da varijabilne vise nema i authentic vise nije toliko dramatican jer je sve na f/1.6, ne na 4.0 ili 2.8.
mada me malo i nerviraju sa tim sto su fotke kao nesto od ove generacije overexposovane. nisu, 14u nije bio nista bolji :D a i po komentarima vidim da su takvi od 12 serije, kad su prvi put partnerovali sa Leicom.

meni je na 14u default EV bio na -0.3, sa dodatnim smanjivanjem na -0.7, nikad na 0.0. kontam da na 15u moras da imas minimum -0.7EV da bi dobio slican efekat kao na 14u.

X15 ultra daleko bolji zoom u svim uslovima, bolje nocne fotografije na primarnom senzoru.
Zrelija obrada fotigrafije, verniji prikaz.
Ma gde bolji, u skoro svakom pogledu su slični ili je x100u bolji, ako uzmemo u obzir koliko je na tržištu. X15u gotovo da ne može da fokusira iznad x10 a i nije konzistentan, nekad rasturi a nekad podbaci, treba to još da se pegla.

Ma gde bolji, u skoro svakom pogledu su slični ili je x100u bolji, ako uzmemo u obzir koliko je na tržištu. X15u gotovo da ne može da fokusira iznad x10 a i nije konzistentan, nekad rasturi a nekad podbaci, treba to još da se pegla.
kao sto napisah, zoom,.nocni mod mnogo bolji na X15u, ostalo ce da se resi zakrpama.

Da li se na Xiaomi 15 javljao problem da zamagli kamera prilikom snimanja ili je to rešeno?

Nazad
Vrh Dno