Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

^
To mi je poslednja opcija, iz mnogo razloga. Vidim da se po internetu pojavljuje sve više ovaj problem, na raznim Samsung modelima (S23, S24, Fold...), a nekima ni vraćanje na fabričko nije rešilo problem. Šta više, uopšte nisam siguran da je sinhronizacija problem, deluje kao da ta sistemska aplikacija (Contact storage) iz nekih razloga non-stop ponekad radi nešto u pozadini i srče bateriju. Zanimljivo je da S25 nema taj problem, bar ja nisam naišao na to.

Sad gledah meni na s24 u, Contact storage nije u ni u prvih 20 app a stigoh do 0.1% upotrebe...

^
Tako je, nemaju svi taj problem, meni je do februarskog ažuriranja isto bilo dnevno do 0,5%, proveravao sam.

Sve odrađeno još prvih dana, bez rezultata. Sumnjam najviše na ovaj WhatsApp posle sistemskog ažuriranja, ali ne mogu mu ništa.
1) Ugasi pristup/permisije kontaktima Google Play
2) Obriši iz aplikacije Google Contact data i cashe.
3) Restart telefona

Pre tri nedelje su mi stigli pokloni iz promocije, ali je tablet (ekran) stigao polomljen. Prijavio sam preko mejla i dobio odgovor da proveravaju o čemu se radi, ali posle toga ništa. Da li neko ima broj telefona na koji logu da pozovem, ne uspevam da ga pronađem?
Posle 2 meseca, problem jos uvek nije rešen. Xyz me uverava da rade na rešenju problema i da je potrebno još strpljenja. Da li je neko imao sličnu situaciju? Zaista sam razočaran u ovu marketinšku firmu...

Posle 2 meseca, problem jos uvek nije rešen. Xyz me uverava da rade na rešenju problema i da je potrebno još strpljenja. Da li je neko imao sličnu situaciju? Zaista sam razočaran u ovu marketinšku firmu...
Uzmeš malo i uputiš se u zakon, do 8 dana su morali da ti jave da li se usvaja reklamacija ili ne i da ti kažu pod kojim brojem ti je zavrdena reklamacija generalno, a do 15 (30 uz neke naše začkoljice) da ti zamene uređaj za novi. To što si ti fin (i neinformisan) oni samo koriste u svoju korist i ti ništa nemaš od toga (osim te razočaranosti). Tu su odma efektiva, advokat, tužba pa da vidiš kako se sve reši odma i u roku i kako još dobiješ i poklone...npr uvek volim da pratim kolegu @milke86 kako se bori za svoja prava...mada bilo je nekih i u z fold 4 temi ☺️

Ne znam da li poklon podliježe tom zakonu 😉

1) Ugasi pristup/permisije kontaktima Google Play
2) Obriši iz aplikacije Google Contact data i cashe.
3) Restart telefona
Hvala na trudu i savetima! Nažalost, sve sam to već uradio, ali ne pomaže. Pristup kontaktima imaju samo aplikacije koje suštinski moraju da ih koriste, evo šta je pristupalo od juče ujutru do malopre, uključujući i sistemske aplikacije:
Screenshot_20250323_092113_Permission usage.jpg
Screenshot_20250323_092126_Permission usage.jpg

Juče za ceo dan Contact storage potrošio "samo" 10,9% baterije, uveče se malo smirilo, pa zbog toga. I to je najgore, potpuno se random ponaša, nekad u istoriji za dva sata potroši npr. 0,2% baterije, ali se uglavnom kreće oko 1-2% na sat, šta god ja radio i kako god koristio telefon... A nemaju svi taj problem, kao što se vidi i ovde, kod nekoga se ponaša kao kod mene pre desetak dana, manje od procenta dnevno. Tražim i dalje rešenje ili neki fix od Samsunga / Googla...

Evo u proteklih manje od sat vremena, ništa sa telefonom nisam radio, jedan poziv, dva minuta Chrome i par Viber poruka 🙁 :
Screenshot_20250323_101112_Device care.jpg

Update: nije bilo ažurirano, 1,7% baterije za manje od sat vremena... 🙁

Svi što imate problema sa " contacts storage " proverite šta google sinhronizuje u pozadini na vašem telefonu - settings/ google services. Tu ima milion stavki da se uključi/isključi a sa svakim apdejtom ih je sve više. Contacts storage je samo izvršilac a morate naći šta ga trigeruje , najbolje pogasiti sve sinhronizacije pa eventualno vratiti posle samo neophodne.

Evo u proteklih manje od sat vremena, ništa sa telefonom nisam radio, jedan poziv, dva minuta Chrome i par Viber poruka 🙁 :
Pogledajte prilog 485470

Update: nije bilo ažurirano, 1,7% baterije za manje od sat vremena... 🙁
Probaj da napravis backup liste poziva na samsung cloud ( podesavanja > samsung account > samsung cloud > back up data > i odaberi samo call logs i dole stisni back up )

Nakon toga ides u podesavnja > apps > contacts storage > i obrises i data i cache aplikacije. Videces da se posle toga nece prikazivati ni jedan lista poziva u telefonu, zato ides opet podesavnja > samsung acc > samsung cloud > restore data i odaberes tvoj telefon i vratis backup.

Ja sam isto imao problem sa tim contact storage ali nije toliko puno trosio, i zato sad posle toga sto sam uradio ni ne pojavljuje se u dnevnoj potrosnji

I da, obavezno proveri da li ima novo azuriranje za google security ( podesavanja > security and privacy > updates > google play system updstes

Svi što imate problema sa " contacts storage " proverite šta google sinhronizuje u pozadini na vašem telefonu - settings/ google services. Tu ima milion stavki da se uključi/isključi a sa svakim apdejtom ih je sve više. Contacts storage je samo izvršilac a morate naći šta ga trigeruje , najbolje pogasiti sve sinhronizacije pa eventualno vratiti posle samo neophodne.
Pogasio sve sinhronizacije (osim WhatsApp koji se sam vrati, pisao sam).

Uzmeš malo i uputiš se u zakon, do 8 dana su morali da ti jave da li se usvaja reklamacija ili ne i da ti kažu pod kojim brojem ti je zavrdena reklamacija generalno, a do 15 (30 uz neke naše začkoljice) da ti zamene uređaj za novi. To što si ti fin (i neinformisan) oni samo koriste u svoju korist i ti ništa nemaš od toga (osim te razočaranosti). Tu su odma efektiva, advokat, tužba pa da vidiš kako se sve reši odma i u roku i kako još dobiješ i poklone...npr uvek volim da pratim kolegu @milke86 kako se bori za svoja prava...mada bilo je nekih i u z fold 4 temi ☺️
Tako je brat ..to sto se čeka 2 meseca je generalno on kriv sto je dopustio..zakonski rok je od 15 do 30 dana ...Ali ovo je previše...ja tu ne bi čekao ni sekunde advokat i rešeno..

Pogasio sve sinhronizacije (osim WhatsApp koji se sam vrati, pisao sam).
Pa očigledno nije sve ugašeno , neka sinhronizacija koristi contacts storage a ne može da se uspešno završi - odatle tolika potrošnja. I samsung cloud može biti uzrok.

Tu je nema, ne postoji (da, čekirano da se prikazuju i sistemske aplikacije)

Mislim da sam odradio, ali probaću ponovo, hvala!
Cudno kako ne mozes da vidis tu aplikaciju, ja kad stavim show system files uredno mi stoji aplikacija i mogu da udjem u njen info. Probaj prebaci telefon na engleski pa mozda se bude pojavilo, nemam pojma 😀

imas sat vremena sot sto (pola sata fb koji je poprilican potrosac). sve ukazuje da je potrosnja regularna, ne bi valjalo da je veca.

Pa očigledno nije sve ugašeno , neka sinhronizacija koristi contacts storage a ne može da se uspešno završi - odatle tolika potrošnja. I samsung cloud može biti uzrok.
Ne znam šta da ti kažem, sve pogašeno, Samsung cloud takođe. Osim WhatsApp, sam vrati sinhronizaciju, pisao sam... Eno čovek u S23 temi izgleda rešio tako što je obrisao WhatsApp, ja nažalost ne mogu da ga brišem, treba mi.

Napravi backup WhatsApp-a, obrisi ga, isprati telefon, vidi kako se ponasa, ako opret zeza onda nije do njega, ako ne zeza, instaliraj ponovo WhatsApp, vrati backup i opet isprati.

Možda samo da se iskuljuči bekap reši problem? Ja imam whatsupp oduvek ali mi nije dignuto bekapovanje poruka na google drive, i nikad ovo sa kontaktima. možda je do toga.

Cudno kako ne mozes da vidis tu aplikaciju, ja kad stavim show system files uredno mi stoji aplikacija i mogu da udjem u njen info. Probaj prebaci telefon na engleski pa mozda se bude pojavilo, nemam pojma 😀
Pojavila se, nemam pojma kako. Probao sad brisanje cache i data i ukinuo joj pristup podacima u pozadini. Pa da vidimo...

Nazad
Vrh Dno