Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Izvestaj Ratela za 4 kvartal 2024 god. Najvise korisnika dobio A1. Ocekivao sam da ce vise preci u A1 , sa promocijom besplatan Mega plan 12 meseci. Dosta ljudi se seta tamo vamo.

Prilozi

• Screenshot_20250315_021335_Drive.jpg
    Screenshot_20250315_021335_Drive.jpg
    107.8 KB · Pregleda: 188
Interesantan podatak, očekivan iz ugla Yettela jer imaju najskuplje pakete, a donekle neočekivan mali prelazak u A1, očekivao sam da je veći uzimajući u obzir baš taj besplatan mega plan, kao i cene u Yettelu i nezadovoljstvo korisnika glupostima koje MTS radi sa migracijama i poskupljenjem.

Jeste bila dobra akcija taj megaplan 12 meseci ali je jako malo ljudi znalo za njega. Ako isključimo nas ovde sa foruma, ne verujem da je 2% ljudi u Srbiji znalo za tu akciju. Nisu čak znali ni radnici u njihovim poslovnicama. Kada sam ćerkin broj prenosio radnica u poslovnci me bledo gledala kad sam pomenuo mega plan besplatan 12 meseci.
Sada, za ovaj besplatan mega plan 90 dana reklame na sve strane, od tv-a do banera po gradu.
Džaba i da zlato delite džaba, a ko to ne razglasite niko neće uzeti

Ipak treba uzeti u obzir da se podaci odnose na prošlu godinu. Davao je A1 celih 12 meseci i u januaru (tad je svakako više ljudi bilo obavešteno nego mesec-dva ranije), a mnogi su se razočarali u MTS tek u februaru, kada su im stigli uvećani računi. Kad se još uzme u obzir da sad A1 dosta reklamira trenutnih 90 dana, potencijalno će i rezultati za prvi kvartal ove godine biti drugačiji.

Koliko ja vidim okolo, ljudi se grčevito drže svog operatera i kao da misle da sa drugima neće imati signal malte ne. Tabela iznad ohrabruje ljudi ipak reaguju logično u proseku.

Pa kako ako mesečno svega 9-10 hiljada ljudi mesečno prenese broj, u 2024. je bilo prosečno 9653 prenosa mesečno, 2023. je bilo svega 9187 i to su pritom bile dve godine s najviše prenosa još od 2019.

To je dakle za dve godine koliko traje 1 postpejd ciklus manje od 230 hiljada prenosa na preko 8 miliona aktivnih SIM kartica, dakle ispod 3 posto. Preko 97% ne promeni operatera.

Koliko ja vidim okolo, ljudi se grčevito drže svog operatera i kao da misle da sa drugima neće imati signal malte ne. Tabela iznad ohrabruje ljudi ipak reaguju logično u proseku.
Ljudi se drze svojih operatera zato sto jako mali procenat zna za ove dogovore preko agenata i popusta za nove korisnike. Da svi znaju da se svaka pretplata moze prepoloviti za 50%, stalno bi ljudi prelazili sa jednog na drugog operatera

Upravu si, ne da ne znaju nego ne veruju i kada im ispričaš. Teška je to navika.

Kada sam rekao da je logična tabela prelazaka, nisam mislio da je apsokutni broj dovoljan ali smer kretanja kirisnika je baš logičan.

To ili me obično pitaju može li nekako bez akrobacija da se izboksuje popust ili nemaju kad da traže prenos broja. Zato nam je tako kako je.

Informacija iz prve ruke. Bio malopre u ekspozituri A1, pitao sta nudite za prelazak iz MTS u A1 sa prenosom broja, odmah mi rekli 50% na bilo koji paket uz ugovor na dve godine bez telefona. Tako da mi nije bio potreban agent. Naravno meni je isteko sad ugovor u MTSu.

Informacija iz prve ruke. Bio malopre u ekspozituri A1, pitao sta nudite za prelazak iz MTS u A1 sa prenosom broja, odmah mi rekli 50% na bilo koji paket uz ugovor na dve godine bez telefona. Tako da mi nije bio potreban agent. Naravno meni je isteko sad ugovor u MTSu.
Vidiš, to verovatno zavisi i od grada / ekspoziture. Ja sam krajem februara otišao u ekspozituru (Beograd, Beo centar), pitao šta nude za prenos tj. da li mogu da 50% popusta završim kod njih ili moram agenta da cimam...rekoše sve ok, može kod njih (preneo 3 broja iz MTS-a sa Omorike S na Neo Super tarifu). A u isto neko vreme moj kolega bio u Inđiji u A1 ekspozituri i rekoše mu da zove agenta za prenos broja iz MTS-a (završio preko agenta sve bez problema).

… za Yettel nije neobično, obzirom da su solidno korigovali pakete, uz veću cenu… ‘specijalne’ pakete ne daju svima… polete da te zadrže, uz još veći popust, ako podneseš zahtev za prenos…

Dok je jedan kolega uspesno izboksovao od A1 agenta 50% na pretplatu kao novi korisnik, drugi kolega koji je trazio prenos u MTS iz A1, preko agenta uz akciju od 50% na Soko max tarifu, nadao se da ce dobiti poziv od A1 da mu i oni ponude 50% da ostane ali taj poziv nije ni stigao. Cudno mi je to, da nije “propao” kroz sistem pa da ga nisu nazvali da ga pokusaju barem zadrzati, a on bi inace i ostao da je dobio tih 50% na NEO30 kao i kolega koji tek dolazi u A1

Voleli bismo da ostanes sa nama i zato smo pripremili ponudu sa 70% popusta.
Mozes da biras NEO 5 ili NEO Surf tarifu za 535 dinara mesecno tokom prvih 20 meseci.
Poseti najblize A1 prodajno mesto do kraja dana da iskoristis ovu ponudu.
Tvoj A1. Danas je stigla ponuda od A1

Dok je jedan kolega uspesno izboksovao od A1 agenta 50% na pretplatu kao novi korisnik, drugi kolega koji je trazio prenos u MTS iz A1, preko agenta uz akciju od 50% na Soko max tarifu, nadao se da ce dobiti poziv od A1 da mu i oni ponude 50% da ostane ali taj poziv nije ni stigao. Cudno mi je to, da nije “propao” kroz sistem pa da ga nisu nazvali da ga pokusaju barem zadrzati, a on bi inace i ostao da je dobio tih 50% na NEO30 kao i kolega koji tek dolazi u A1
Na kraju su ga ipak zvali iako je potpisao ugovor. Dobio je 6 meseci po dinar i preostalih 18 po 1200 za NEO30

… krenuo je tihi rat cenama paketa… osnovne su i dalje preterane, sa 50% i nekako da se prihvati…

Nema tema za prepaid a dobio sam fantastičnu ponudu pa da podelim:

Potrebno ti je jos price ili kuckanja narednih 7 dana u nacionalnom saobracaju? Nudimo ti 2 opcije:
  • 50 min/SMS za 300 dinara ili
  • 25 min/SMS za 200 dinara.
Aktiviraj dodatak:
  • odgovorom na ovu poruku sa 50 ili 25, zavisno od toga koji dodatak ti odgovara ili
  • pozivom *123#
Tvoj A1

😂

Prebacio sam jesenas fiksni tel u A1. Medjutim izuzetno sam nezadovoljan. Dali su kes telefon, užasno se čujem sagovornik itd...da li ima šanse da rnaijevraksinemcufovorvili za sada moram da čekam istek sem ukoliko ne povećaju cene?

Jesi li im se žalio? Treba prvo dijagnostifikovati problem, da li je stvarno do uređaja, ili do jačine signala kod tebe, ili do nečeg trećeg.

… krenuo je tihi rat cenama paketa… osnovne su i dalje preterane, sa 50% i nekako da se prihvati…
Izgleda da su zaratili A1 protiv ostala dva. Ja kada sam tražio najbolju opciju za prelazak iz yetela u mts nekoliko promotera iz mts-a mi je reklo da bi mogla mnogo bolja ponuda da prelazim iz A1.
Sve više dokaza da su yetel i mts "bratske" firme, odnosno pod jednim šeširom

Izgleda da su zaratili A1 protiv ostala dva. Ja kada sam tražio najbolju opciju za prelazak iz yetela u mts nekoliko promotera iz mts-a mi je reklo da bi mogla mnogo bolja ponuda da prelazim iz A1.
Sve više dokaza da su yetel i mts "bratske" firme, odnosno pod jednim šeširom
Moguće. Mts i yettel su u dilu i oko kupovine sbb-a...

Da li neko ima iskustva sa raskidom ugovora koji je duzi od 24 meseca sto je protivzakonito od 7. maja 2023. kada je stupio na snagu novi ZEK?
Maja 2024. sam potpisao ugovor na 29 meseci sa A1 jer prethodna ugovorna obaveza nije istekla pa me zanima da li takav ugovor može da se raskine s obzirom da je protivzakonit

Da li neko ima iskustva sa raskidom ugovora koji je duzi od 24 meseca sto je protivzakonito od 7. maja 2023. kada je stupio na snagu novi ZEK?
Maja 2024. sam potpisao ugovor na 29 meseci sa A1 jer prethodna ugovorna obaveza nije istekla pa me zanima da li takav ugovor može da se raskine s obzirom da je protivzakonit

Na pripejdu sam i pre neki dan i evo sad opet mi je nakacen na a1 2g mrezu (stoji E valjda za edge gore kod jacine signala i uzasno spor je net)
Kad odem manuelno da biram mrezu od a1 mi samo 2g izlista, nema 3g ili sta vec treba jace.
Jel to do njih ili do mog fona i ima li neko resenje?
Probao gasenje paljenje mob neta i podataka, reset fona, nista ne pomaze
Pre neki dan kad je bio taj problem samo se od sebe sredilo kasnije u toku dana, ako ne i sutradan. Za sad vec 2-3 sata nista

I radi inace vec godinama ok, ali ovih dana nesto poludelo, pa da vidim da li ke do a1 lii do mene i ima li resenja. izgleda da je do mene

Nazad
Vrh Dno