Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Mislim da moze jos uvek i da ce moci i dalje. Nisu bezveze i iz A1 uveli da nema vise telefona za dinar kao sto je nekad bilo, sad su svi "tu negde" za prosecnog i ispod prosecnog korisnika.
Najsigurnije ti je da podneses zahtev za prelazak u Yettel jer oni, koliko sam shvatio, daju taj popust dosta "lakse" u odnosu na druge operatere i ako se desi da ne upali prica dobijes tamo dobar paket za manje para.
Sad nude ovo u porukama, ovo je inace za kolegu, ja sam u Yettelu na 50%. Bice zahtev za prelazak u Yettel, pa neka zovu da nude NEO30 za 1200

07D88CB1-470F-4DD5-A54B-7383B0A29CCA.jpeg

Jesi siguran da ovo funkcioniše? Ćerki nije označeno pa su zvali 5x u zadnjih 3 meseca...
Mislis da ih zovem A0 bez razloga? Tako bi trebalo da funkcionise, kod njih uvek ima ono ali...

Ako ne funkcionise neka pozove korisnicki servis i zahvali im se na brizi.

Ima li nekih pogodnosti za prelazak sa mts na A1?
Kakvi su uslovi za uzimanje NEO Super?
Treba nesto da ima roming neta barem 2GB za more i neogranicen net i pozive u srb.
Ovo se dobro uklapa koliko mog da vidim?
Moze li ovo nekako po manjoj ceni a da se prelazi sa mts na A1?

Da li su telefoni iz A1 vezani za mrežu ili su otkljucani i spremni za bilo koju mrežu?

Prosli mesec sam presao na A1, do tada na MTS-u nikada nisam trosio vise od 10GB neta mesecno. Odjednom na A1 za 3 nedelje ode svih 30GB+12GB za region zapadnog balkana, iako nigde nisam bio. Ulozio sam prigovor, ali koliko vidim iz iskustva drugih od toga nema nista?

Prosli mesec sam presao na A1, do tada na MTS-u nikada nisam trosio vise od 10GB neta mesecno. Odjednom na A1 za 3 nedelje ode svih 30GB+12GB za region zapadnog balkana, iako nigde nisam bio. Ulozio sam prigovor, ali koliko vidim iz iskustva drugih od toga nema nista?
Koristio A1 na području Kosova I Metohije, povezao se na Ipko mreži da bi izmerio brzinu(speedtest,5g mreža).Za merenje brzine skinuli 1gb interneta. Pokušao još jednom i ponovo skinuli 1gb. Da li je razlog 5g mreža ili nešto drugo, ne znam.

Speedtest da bi izmerio brzinu prenosa podataka, mora da prenosi podatke. Ako prenosi podatke, onda ti imaš potrošnju te količine podataka.

Nema mesta čuđenju. Na optici za merenje protoka od 200/100 mi je uvek vukao download otprilike 230mb i upload 180mb. Tako da, ako da ako su bile brzine blizu gigabitnih, to je to. Okrenem fast.com jer mi je tako najlakše.

A kako tacno da izmeri protok bez podataka (Mbps)?!

Prilozi

• IMG_3086.jpeg
    IMG_3086.jpeg
    58.1 KB · Pregleda: 109
A1 u Nisu crko veceras , mada danas nisam ni gledao net. Mozda A1 pumpa internet zbog 15 marta? Nijedan portal se otvara veceras.

@mlax37
Sto manja brzina evo meni skine po 5-6 mb na ovim brzinama vecera 😄

Prilozi

• Screenshot_20250313_205916_Speedtest.jpg
    Screenshot_20250313_205916_Speedtest.jpg
    56.7 KB · Pregleda: 52
A1 u Nisu crko veceras , mada danas nisam ni gledao net. Mozda A1 pumpa internet zbog 15 marta? Nijedan portal se otvara veceras.

@mlax37
Sto manja brzina evo meni skine po 5-6 mb na ovim brzinama vecera 😄
Ne mešaj politiku i jeb... 15. Mart i pre ovih dešavanja meni je na A1 pao signal, živim u centru Beograda, žalosno... I prešao na yettel. Sad džabe plaćam A1 bacam pare bukvalno.

Da li neko ima broj A1 agenta, sestra bi zelela da predje sa prepaid A1 na postpaid A1 sa povoljnostima, i da uzme telefon.

Takodje, ako nekome treba mts agent (prelazak iz A1 u mts), neka se javi u privatnoj poruci.

Da li neko ima broj A1 agenta, sestra bi zelela da predje sa prepaid A1 na postpaid A1 sa povoljnostima, i da uzme telefon.

Takodje, ako nekome treba mts agent (prelazak iz A1 u mts), neka se javi u privatnoj poruci.
Mislim da nazalost nema nikakve pogodnosti prelaskom sa prepaid A1 na postpaid A1, iz iskustva znam kada sam raskidao prosle godine povodom povecanja cena pa ostao u prepaid A1, agent mi je rekao da su sve akcije samo za nove korisnike uvek, a ne za one koji hoce sa prepaid na postpaid.

Koliko sam se ja uspeo saznati (brat hoce sinu broj da prenese iz mts u A1, ja dobio zaduzenje da se raspitujem), ko uzima telefon (ja bio zainteresovan za telefon uz njegov prelazak) nema popuste na tarifu (ja gledao NEO Plus) samo na telefon, odnosno 15.000 popusta za telefon ko donese bilo kakav telefon mobilni na reciklažu i još 10% ko plati telefon odma u celosti.
Ko se razume, nek ovo potvrdi ili demantuje, da i ja znam sta je sigurno a sta nije...

Ako se prenosi broj preko agenta, moguce je 50% na tarifu i ta reciklaza od 15.000 na telefon.

Dobio sam odgovor od strane A1 u vezi nenormalne potrosnje interneta.
U sustini "vi ste potrosili 42GB za dve nedelje" i to je to.

"Razumem da mogu biti nedoumice u vezi sa potrošnjom mobilnog interneta, posebno s obzirom na sve veću potražnju za podacima u današnje vreme.

Mi smo sve detaljno proverili i nismo pronašli nijednu nepravilnost za potrošnju koja je na Vašem broju obračunata u tekućem periodu pa ne možemo da uvažimo reklamaciju.

Važno je da znate da se aplikacije i platforme koje svakodnevno koristimo, poput društvenih mreža i streaming servisa, sve više oslanjaju na visokokvalitetne video sadržaje i druge formate koji zahtevaju značajnu količinu mobilnih podataka. Na primer, kada se koristi 4G mreža, pri prosečnoj brzini od 45 Mbps, ostvaruje se protok od 5,63 MB u sekundi. To znači da za 5 min može da se ostvari ukupan protok od 1,65 GB.

Dodatno, veliki broj aplikacija i streaming servisa radi sinhronizaciju u pozadini i ukoliko se potpuno ne ugase, mogu da izazovu neočekivanu potrošnju data saobraćaja.

Takođe, s porastom vremena provedenog online, prirodno dolazi do povećane potrošnje.

Prenos podataka za region Zapadnog Balkana je deo sadržaja koji imate za nacionalni saobraćaj. Tako da, ako potrošite ukupan sadržaj za nacionalni saobraćaj 30 Gb nije raspoloživ više ni za region Zapadnog Balkana"

A koliko sam telefon smatra da si potrošio i na šta tačno? Mislim na upotrebu podataka koja se prikazuje negde u podešavanjima veza, makar je tako na Samsungovim uređajima. Tu bi trebalo da imaš potrošnju (obračun se razlikuje od obračuna operatera, ali mora biti sličan) po vremenu i aplikacijama, pa bi mogao da vidiš ima li izdvojenih anomalija (neki dan ili neka aplikacija sa neuobičajeno velikom potrošnjom) ili je opšti trend (sve je višestruko veće nego ranije).

Da li postoji mogucnost da si zaboravio da upalis WIFi i nastavio da sisas na youtubu i ostalim video platformama velike kolicine podataka? @Milan81. Hot spot nisi ni palio da se nakaci neko ili laptop na tvoj net?

Ja bih isto prešao sa MTS-a na A1 uz novi telefon, pa ako neko ima broj agenta?

Nazad
Vrh Dno