Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

Interesantno da je uredjaj ocenjen sa 1 na Google pay, na skali od 1 do 5. Tako makar kaze trustee, izdavac virtuelne master card kartice, koji sam koristio za povlačenje i plaćanje sa binanca.

Prilozi

• 1742285634683.jpg
    1742285634683.jpg
    91 KB · Pregleda: 192
to ne znam, samo mogu da potvrdim da google wallet godinu dana radi bez ikakvih problema sa povezanom intezinom visa karticom.

to ne znam, samo mogu da potvrdim da google wallet godinu dana radi bez ikakvih problema sa povezanom intezinom visa karticom.
Ovo mogu i ja da potvrdim za OTP karticu. Osim u pekarama svugde koristim gpay. Pored silnih app za markete i lojaliti kartica najlakse mi je ovako platiti nego stalno da vadim novcanik ili kad ne nosim novcanik uvek nosim mob... Za sada sam oduševljen jačinom signala na mestima gde sa samsungom nisam imao uopste mrežu. I baterija je ok,iako je ukljucena opcija da je puni do 80%.

Naravno, imam i ja poštansku na walletu i radi lepo, ali ova kartica od trustee ne može da se doda, i evo odgovora od njih koji sam dodao ranije...

Jel može neko da mi u DM pošalje neku sliku u pokretu ili u uslovima slabijeg svetla?

Ja od skoro imam tel, pa nemam puno slika. Imam par sa rodbinom i decom, i mogu samo da primetim u odnosu na s21 ultra, da su mnoogo cistije i bolje.

Kupih i ja ovo čudo od telefona. Prethodnik mu je MI 9t još od davne 2019 tako da nisam merodavan za bilo kakvo poređenje 😂 Elem punio sam ga supruginim Samsung punjačem Ep-Ta800 i izgleda prepoznaje PPS protokol 7-25w i kaže Super charging. Ne znam kako onda ovi od 80w pune kad je i ovako dosta brzo. Mozda nekome bude od koristi ako bude razmatrao third party punjač da gleda koliko po PPS protokolu punjač može da iskoristi. Spc mimo Huawei i Honor baš raritet.

Jel može neko da mi u DM pošalje neku sliku u pokretu ili u uslovima slabijeg svetla?
Što se tiče slika u pokretu ovaj mod za slikanje u pokretu je zaista fenomenala, teško da može bolje.Evo slike letećih predmeta u prilogu pa ocenite sami.

Prilozi

• IMG_20250310_091748.jpg
    IMG_20250310_091748.jpg
    103.3 KB · Pregleda: 113
  • IMG_20250310_091756.jpg
    IMG_20250310_091756.jpg
    128.3 KB · Pregleda: 94
  • IMG_20250310_140431.jpg
    IMG_20250310_140431.jpg
    118.8 KB · Pregleda: 93
  • IMG_20250310_140438.jpg
    IMG_20250310_140438.jpg
    85 KB · Pregleda: 104
Jel se ovaj mod uključuje automatski ili treba sam nešto uključiti?
Imaš mogućnost da uključiš mod i sam da slikaš kad želiš, a imaš i mogućnost da uključiš automatski slikanje na pokrete, osmehe...
U oba slučaja ti moraš da uključiš ovaj mod po potrebi.
Generalno korisna stvar.

Imaš mogućnost da uključiš mod i sam da slikaš kad želiš, a imaš i mogućnost da uključiš automatski slikanje na pokrete, osmehe...
U oba slučaja ti moraš da uključiš ovaj mod po potrebi.
Generalno korisna stvar.
Laik sam za fotografiju,ali meni ove fotke deluju veoma pristojno. Čestitam na dobrom bacanju.;)

Narode, evo da se i ja oglasim. Odlučio sam se i kupio Honor Magic 6 Pro. Hvala zaista svima koji su nesebično podelili svoja iskustva, što je na kraju i presudilo da se odlučim baš za ovaj telefon. Prelazim sa S21 Ultra i prvi utisak je da je Magic 6 Pro ipak dosta ozbiljniji uređaj. Detaljnije utiske ću napisati nakon nekoliko dana korišćenja, možda nekome budu od koristi.

Neko je gore tražio slike u pokretu. Ne znam da li će ova da znači nešto, ali kratko objašnjenje : fidget spinner u rotaciji, sobno svetlo.

IMG_20250323_161337_1.jpg

Dakle uključen motion capture.
Kontam da bi na dnevnom svetlu bila još bolja slika.

Ljudi, ima li neko ideju kako da nateram Google mape da rade sa glasovnim komandama na srpskom? Google pretraživač i Gemini sam uspeo da podesim i rade super, samo mape prave problem.

Jel ima onaj AI mod kad se zumira da izoštri sliku kao na 7 pro valjda? Ja to ne vidim.

Evo:

Prilozi

• Screenshot_20250325_182700_com_hihonor_ouc_ChangeLogDetailsActivity.jpg
    Screenshot_20250325_182700_com_hihonor_ouc_ChangeLogDetailsActivity.jpg
    135.6 KB · Pregleda: 50
  • Screenshot_20250325_182708_com_hihonor_ouc_ChangeLogDetailsActivity.jpg
    Screenshot_20250325_182708_com_hihonor_ouc_ChangeLogDetailsActivity.jpg
    118 KB · Pregleda: 45
  • Screenshot_20250325_182715_com_hihonor_ouc_ChangeLogDetailsActivity.jpg
    Screenshot_20250325_182715_com_hihonor_ouc_ChangeLogDetailsActivity.jpg
    117 KB · Pregleda: 34
  • Screenshot_20250325_182720_com_hihonor_ouc_ChangeLogDetailsActivity.jpg
    Screenshot_20250325_182720_com_hihonor_ouc_ChangeLogDetailsActivity.jpg
    100.8 KB · Pregleda: 38
Pozdrav narode, nakon prelaska sa Samsunga S21 Ultra na Honor Magic 6 Pro, želeo bih da podelim svoje lične utiske koji možda budu korisni nekome ko razmišlja o sličnom prelasku.
Važno je da naglasim da su ovo isključivo moji utisci i da se mogu razlikovati od iskustava drugih korisnika.

Prednosti:

-Ergonomija: Honor Magic6 Pro se ističe fantastičnom ergonomijom. U moru ogromnih (preširokih) flegšip telefona, ovaj model zaista pruža izuzetan osećaj u ruci.
-Baterija: Baterija ima fantastičnu autonomiju, toliko dobru da je teško zamisliti telefon sa boljom. Trajanje je zaista impresivno, ujedno i jedan od glavnih razloga zbog čega sam se odlučio za ovaj telefon.
-Sistem kamera: Sistem kamera pravi kvalitetne video snimke i nerealno dobre fotografije, koje su zaista vrhunske za jedan mobilni telefon. Uopšte nisam očekivao ovaj nivo kvaliteta fotografija. Bilo kakvo upoređivanje sa S21 Ultra bi bilo suvišno.
-Biometrija: Biometrija prepoznavanja lica radi zaprepašćujuće dobro, kako danju tako noću. Za osobu koja nikada nije koristila ovaj vid zaštite odnosno sigurnosti, korišćenje otiska prsta sam sveo na minimum i osećaj je jako dobar.
-Magic OS: Posebno mi se dopada kako je Honor optimizovao softver za ovaj uređaj. Sve radi munjevito. Animacije su glatke, a prelazak između aplikacija je trenutan. Prilagođavanje izgleda i funkcija telefona je jednostavno, a opcije personalizacije su bogate. Šta reći osim da je MagicOS jedno pravo osveženje!

Nedostaci:

-Senzor otiska prsta: Senzor je postavljen malo niže, što u početku može da bude neobično. Međutim, na tu poziciju se zaista brzo navikne. Ipak, brzina senzora nije na nivou Samsungovog S21 Ultra.
-Ekran: Ekran, u odnosu na S21 Ultra, ponekad deluje blago "isprano", čak i u "Vivid" režimu.
Uzimajući u obzir da čak i Samsungovi novi modeli poput S24 Ultra i S25 Ultra takođe primenjuju ovu filozofiju kolorita, tj. nešto smirenijih boja možda ovo treba prihvatiti kao poboljšanje jer se ipak radi o vrhunskom ekranu sa prelepim bojama.
-Umesto opcije dvostrukog dodira za zaključavanje ekrana, ovaj telefon ima namensku ikonicu koja služi kao zamena. Iako sam mislio da će mi ta opcija nedostajati, ispostavilo se da mi uopšte ne fali toliko.

Aplikacije - Bagovi:

-Kašnjenje notifikacija: Telefon ima veoma restriktivan režim uštede baterije, posebno noću kada se ne koristi. U tom periodu, određene aplikacije se automatski prebacuju u režim dubokog spavanja, što može dovesti do kašnjenja obaveštenja za neke aplikacije kao što su Gmail, Viber i WhatsApp. Ovaj problem se rešava tako što se u podešavanjima svake od ovih aplikacija isključi opcija "Manage unused apps".

-Tastatura: Prilikom prelaska sa slova na simbole, tastatura se blago smanji (reč je o Microsoft Swift Key tastaturi koja dolazi fabrički sa telefonom) što značajno otežava brzo kucanje u situacijama kada su vam potrebni simboli.
Ukoliko instalirate Google tastaturu, ona iz nekog razloga ne pruža jednu od možda najvažnijih opcija a to je mogućnost povećanja same tastature.

-Sat: Kada se štoperica pokrene zatim minimizira, ne prikazuje se u "Magic Capsule" kao što je to npr. slučaj sa tajmerom gde ova opcija besprekorno radi. Takođe, zvuk štoperice a ni tajmera ne može da se isključiti, što ponekad ume da bude iritantno.
-Nakon što postavite ikonicu sata na početni ekran i iskoristite opciju "Clock Cards", da proširite folder, da bi vam pored sata prikazao štopericu, tajmer i alarm, kada kliknete na tajmer on po "default-u" krene da odbrojava jedan minut, i to ne može da se promeni na drugu vrednost.

-Instagram aplikacija: Aplikacija povremeno baguje prilikom pokretanja. Kada kliknete na ikonicu desi se da počne da otvara ali odmah zatvori, pa morate ponovo da kliknete da biste ušli u aplikaciju.
-Jedan od većih bagova koji se često dešava je prilikom odgovora na nečiji "Story", nakon što iskucate tekst, dodate smajli i želite da pošaljete, aplikacija na trenutak zamrzne a taster za slanje ne reaguje, pa je za slanje ponekad potrebno malo "ubedjivanja". Bezbedni ste ukoliko ne koristite smajlije.

-Google Maps: Aplikacija nema mogućnost odabira adrese glasovnim komandama, na srpskom jeziku. Paradoks je što Google pretraživač i Gemini imaju ovu mogućnost i rade besprekorno.

Zaključak:

Nakon nedelju dana korišćenja Honor Magic 6 Pro telefona i poređenja sa mojim prethodnim Samsung S21 Ultra uređajem, mogu sa sigurnošću da zaključim da je Honor Magic 6 Pro napredniji telefon sa daleko boljom baterijom i kamerama.
Iako postoje određeni softverski detalji koji bi mogli biti poboljšani, generalni utisak je da Honor Magic 6 Pro predstavlja značajan korak napred u odnosu na S21 Ultra.

@NoPo Odlično si sažeo + i -
U Gboard može da se povećava veličina tastature...
Tako dobro otključava preko lica da palcem se ne sećam ni da li sam nekad otključao. 😂
U ovom poslednjem apdejtu 160 imaš zaključavanje ekrana na dvoklik.
Sa notifikacijam generalno nemam problema, sve zavisi ko šta od app koristi ali ove standardne mi rade okej (nisam prebacivao podatke sa fona na fon, već sam sve novo instalirao i logovao se, kažu da nekad i to ima veze).
Instagram, isti problem kod pokretanja od samog početka, da ponekad to kao krene da uđe u app pa se vrati na desktop.

Vrh Dno