Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

@MilanBre

Il ti godi ili ne.

Mene u Breaking Bad ubija Slow-Burn, neke epizode su bukvalno mogle da se spakuju u 5 minuta zapleta a ne u 3-episode arc i slicno

Sa tim receno, bez da ti spoil-ujem, Walter ide iz jedne (vanilla) u drugu krajnost licnosti (bukvalno kriminalac i boss) i to moras da prihvatis.

E sad, ako zelis da ubijes Skajler i planiro si par puta da razbijes ekran, to ne mogu da ti pomognem, to niko nije resio taj problem kod gledanja serije ☠️

Zaokružena serija, kada su snimili prvu epizodu znali su kako ce završiti. Nisu kao ovi danas, snime jednu sezonu izvide trziste pa onda udri, snimaj dopisuj, na kraju izađe kao Mala nevesta.

Severance.......
Odlicna zadnja epizoda, zaokruzila sve.....

Je li zavrsena i serija ili ce biti i treca sezona?

Sto se mene tice, sa ovim krajem je zavrsena....
Mozda ce neko opet drugacije shvatiti, ali videcemo....
Ja necu iscekivati sledecu sezonu, kao posle prve.....

Mr. Milchick zvanicno prestigao Johnny Sins-a po broju talenata :LOL:

Inace, videh na google sliku od glumca kada nema 4 cm debele brkove i izgleda otprilike 12 godina mladje nego sto izgleda u Severance

Iskreno meni je serija u ovom formatu izvukla maksimum.
Četiri epizode, svaka epizoda po sat realnog vremena JEDNOG NEPREKINUTOG SNIMKA (kadra).

Kad sam gledao, baš sam mislio "ovaj režiser je zamislio da je Robert Altman, baš voli duge rezove". Tek kad sam video tvoj post sam ukapirao da rezova zapravo nema, sve je jedan kadar. Tako da glumcima i ekipi stvarno moram da odam priznanje kako su uspeli da to izvuku, izuzetno dostignuće.

Van toga, Adolescence mini serija je dobra, glumci stvarno obavljaju posao za svaku pohvalu, ali ne mogu da kažem da me je sama radnja nešto oduševila. Više je napravljeno da igra na emocije, da roditelje koji gledaju mučki udari u stomak, nego da pruži logičnu i sabranu celinu. Zato na mene koji nemam dece prosto ne deluje.

Pokušaj kopiranja spominjane Dark serije.

Ovo je neka mućkalica Dark,Fringe,Travelers i sl serija gde se provlači tema multiverzuma, putovanja napred-nazad kroz vreme, loopova , Hitlerovog paradoksa, bootstrap paradoksa i sl.

Solidan pokušaj, ali dosta razvučen i neubedljiv.

6/10
Ufff ajde sto je muckalica, ali ja sam ovo ugasio posle prve epizode jer brate sto je preterano, preterano je, mislim da znate na sta mislim.

Probao neko Dope Thief? Trailer obecavao, ocene tanko...

Ja sam odgledao 2gu sezonu.
Generalno serija moze da se gleda ali me izuzetno nervira muzika. Ta muzika nije postojala u to vreme i nikako im ne prilici to.
5.5/10

Kako ono rekoše This is NOT a history lesson.

Odabir muzike je u najmanju ruku vrhunski za ovakvu seriju.
I eto završe poslednju epizodu sa pesmom starom više stotina godina... E sad, pitanje je da li je bila objavljena na nekoj gramofonskoj ploči 1944. godine, ali bar su zaokružili sa kompozicijom koja je zaista postojala u to vreme ;)

Ocenu serije ne bih davao, jer ne gledam dovoljno serija da bih razumeo te skale i uglavnom se svodi na, da, ima smisla potrošiti vreme na tu seriju i ne, nema svrhe, sigurno ćeš naći nešto bolje.

Rogue Heroes - da, pogledati.

A kad smo već tu,
Tokyo Vice - da, pogledati.

Imam 51, ne koristim društvene mreže, ponekad na Viberu “lajkujem” pink umesto crvenim srcem neku poruku. Imaju li stvarno ti emotikoni značenja koja su navedena u seriji? Da ne pomisli neko (neke koleginica npr.) da sam “napaljen”, a ja samo kratko želim da mu/joj kažem da se slažem s tim što je napisao. 😂

Da li je moguće da nekoga pogađa ako mu neko pošalje “grašak” kao odgovor na poruku?

Gledam seriju Adolescence, https://www.imdb.com/title/tt31806037/
Stigao sam do epizode gde mali razgovara sa psihologom. Prva epizoda mi je bila OK, duga usiljena drama u školi (na girl power sam već “bacio peglu”), treća već raspad “razgovor sa psihologom”. Videću do kraja kako će da se završi. Do sada nikakvu emociju nisam doživeo, kao što su neki pisali, što bi rekli “ravna linija”.

Neki kolega gore rece "zadovljan" finale-om

Kako brate ?

Severance za sada, na kraju sezone 2, je kao da gledas Prvo doba na Ardi, iz ugla .. ptice, obicne.

Ima tu neki elfovi, ogroman debeli pauk, veliki mracni lik od 40 metara koji se sunja po sumama, veliki beli grad Gondolin, 2 svetleca drveta, ogromne vatrene spodobe, kojekakvi orlovi velicine Mig-29, odvratni crni likovi koji bi da naprave supu od tebe, i ponekad se pojavi jos veci lik od 60 metara visine da prebije ovog od 40 metara ... ko, kako, zasto, zbog cega - pojma nemas.

E tako je nama koji gledamo Severance a voleli bi da znamo BILO STA iz spoljne perspektive. Za sada, bukvalno imamo malo bolju perspektivu nego Mark jer je podeljen na 2, e mi imamo pogled na Mark Outie i Mark Innie. Nista vise ne znamo. Pitanja je 1001 al bukvalno.

Odgledah prvih 20tak minuta finala Severance i prekinuh.
Nisam mogao više.
Nateraću sebe da završim ali pitanje kad.

@encarta
Misliš sezona pošto serija se nije završila? 😂
Da , da se završila druga sezona, sveukupno mi je deuga sezona daleko lošija od prve, plus treću ne gledam dok ne izađe cela i çujem kritike.
svakako će u trećoj sezoni morati da postave stvari na svoje mesto, pa me u startu odbija da gledam jer već naslućujem kako će sve to izgledati.
Ona scena na kraju poslednje epizode mi je tako Ben Stilerovska..... msm, ne mrzim čoveka, čak mi je i gotivan u nekim filmovima, al ovde imam utisak da mu je krivo što on ne glumi Marka pa je pokušao u nekim scenama da sebe reflektuje kroz Adama Skota.
Sveukupno, previse sam očekivao od druge sezone, koja je mogla da se spakuje u 3-4 epizode.

Zamisli odes u neku firmu na razgovor za posao, a tamo u kancelariji Minimal stil, inspirisan 80im, i za stolom sedi Milchik i kaze onako smirenim glasom - "Kandidat, izvolite" :LOL:

Pobego bi glavom bez obzira, pa da je plata 8k evra

Počeo da gledam seriju "Adolescence". Dobio dosta preporuka. Došao do trećine prve epizode gde mu uzimaju otiske (prst po prst, svih deset) 5 minuta???? Odmah sam ugasio seriju. Sad razmišljam da l da nastavim da se družim sa ljudima koji su mi je preporučili. ;)

Možda da uzmeš advokata i podigneš tužbu.

Severance baš sprdačina ispade.

Još onaj Mr. Milchik Half Time SuperBowl Show Bolivud Style.

Šta je na kraju Cold Harbor? I što je ona Markova žena imala 25 inie identiteta?

Moja Teorija:

Nesto se desilo sa spoljnim svetom. Namerno sakriveno od publike, mozda i razlog zasto jedna od najvecih firmi na svetu ima glavni pogon u mestu koje prakticno lici na severozapad Aljaske. Lumon koji navodno pokusava da "ispravi" tu katastrofu je ujedno i uzrok iste po svemu sudeci (Grad u kojem zivi Cobell). Doktor u ovoj zadnjoj epizodi izgovara "Dont, you will kill them all!" implicirajuci da ono sto rade sa Cold Harbor i sa Mark S-om, ima implikacije na ceo svet (to izgovara i Debeli bradonja par epizoda u nazad). E sad, u ovom grmu lezi zec - Gemma je umrla navodno, i bila je idealni kandidat, za eksperiment. Poenta eksperimenta je da se ljudi sa ostecenim mozgom, "prekonfigurisu" kroz Severance da mogu da zive, iako delovi mozga umiru.

Moja teorija je dakle sledeca - nesto ce da poubija celo covecanstvo, napadajuci X deo mozga. Lumon pokusava da napravi ljudski mozak, koji radi bez tog konkretno dela. Gemma sluzi kao Patient Zero, a Cold Harbor je poslednji u nizu da taj mozak radi 100% bez tog specificnog dela. I ako eksperiment uspe, Lumon ce spasiti covecanstvo. Mark i MDR ekipa su kroz neki napredni matrix informacija, uspevali da iskljuce te i te konkretno delove mozga, stavljajuci njihove funkcije u "kutije", a Gemma je bila kunic, da se takve licnosti (sa izgasenim kutijama) probaju u realnosti.

Posto sam mega kreativan, dobrih 98% sam siguran da je ovo glavni zaplet price.

Vrh Dno