Šta je novo?

Mobilni telefon OnePlus 13 ili Xiaomi 15 ?

Koji mobilni telefon kupiti

ukLz

Poštovan
Učlanjen(a)
30.11.2018
Poena
80
Moja oprema  
CPU & Cooler
INTEL Core i5-12600KF 10-core @ 3.70GHz
Matična ploča
ASUS ROG STRIX B660-A GAMING WIFI D4
RAM
G.SKILL 32GB Ripjaws V DDR4 3600MHz CL16
GPU
MSI GeForce RTX 3060 Ti 8GB VENTUS 3X OC
Storage
SAMSUNG 1TB 990 PRO NVMe M.2 PCIe Gen4 SSD | WD 2TB BLUE SN580 NVMe M.2 PCIe Gen4 SSD
Zvuk
/
PSU
SEASONIC Focus GX 750W 80+ Gold
Kućište
THERMALTAKE Ceres 300 TG ARGB
Monitor
IIYAMA G-MASTER G2470HSU-B1 @ 165Hz
Miš & tastatura
HYPERX Alloy Origins (HX Aqua) | LOGITECH G203 Lightsync
Ostale periferije
Trust GXT 707G Resto
Laptop
Lenovo IdeaPad 3 15ADA6
Tablet
/
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 11i
Pametni uređaji
/
Steam
https://steamcommunity.com/id/uklz/
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. ADSL
  3. Mobilni internet
Pre mesec-dva sam postavio thread i pitanje: koji je to najbolji flagship Android za kupovinu u Q1 2025. U međuvremenu izašao je X15 za naše tržište sa cenom. Proverio sam svoj budžet i skapirao da mogu dati max 1000€ na novi telefon.

Nakon dužeg istraživanja, sveo sam svoj izbor na OnePlus 13 i Xiaomi 15.

Već bezbroj klipova sam se nagledao do sada, što recenzija, što poređenja oba telefona i idalje nikako ne uspevam da se odlučim koji telefon na kraju uzeti.

Oba telefona su rame uz rame što se performansi tiče, postoje male razlike u kameri, bateriji i ekranu. Takođe i OS. Ja koristim HyperOS na mom trenutnom Xiaomi Mi 11i-u već neko vreme, ali ne znam kakav je OxygenOS i da li će me razočarati ili 'pak oduševiti još više u odnosu na Hyper sa svojim opcijama, itd...

Da ne dužim dalje - koji od ova dva telefona biste radije kupili?

Poslednja izmena:
Rešenje
Da, jasno. Ali ipak to je stari MIUI koji je bio dobar ali koji je ujedno meni dosta išao na živce zbog milion sitnica. HyperOS mi se za nijansu više sviđa i svi ga hvale i ne smeta mi taj bloatware sa kojim Xiaomi telefoni dolaze, nije mi problem da iscimam nekoliko koraka više da bih manuelno pobrisao sve te gluposti i uskladio ga kako meni odgovara...

Kako god bilo, ono što me ipak najviše me nervira u celoj priči jeste što OnePlus kao brend ne postoji u zvaničnoj prodaji kod nas. Da postoji, otišao bih do ekspoziture bilo kojeg operatera sa izloženim modelom telefona i "pročačkao" malo taj OP13 telefon, upoznao bih se sa interfejsom i vrlo brzo bih doneo odluku da li bih ga kupovao ili ne.

Nije li OP kao brend ranije bio...

Ja koristim HyperOS na mom trenutnom Xiaomi Mi 11i-u već neko vreme, ali ne znam kakav je OxygenOS i da li će me razočarati ili 'pak oduševiti još više u odnosu na Hyper sa svojim opcijama, itd...
A kako mi da znamo hoće li te oduševiti ili razočarati? :)
Ja sam koristio i jedan i drugi sistem i izabrao bih OxygenOS.

Pre mesec-dva sam postavio thread i pitanje: koji je to najbolji flagship Android za kupovinu u Q1 2025. U međuvremenu izašao je X15 za naše tržište sa cenom. Proverio sam svoj budžet i skapirao da mogu dati max 1000€ na novi telefon.

Nakon dužeg istraživanja, sveo sam svoj izbor na OnePlus 13 i Xiaomi 15.

Već bezbroj klipova sam se nagledao do sada, što recenzija, što poređenja oba telefona i idalje nikako ne uspevam da se odlučim koji telefon na kraju uzeti.

Oba telefona su rame uz rame što se performansi tiče, postoje male razlike u kameri, bateriji i ekranu. Takođe i OS. Ja koristim HyperOS na mom trenutnom Xiaomi Mi 11i-u već neko vreme, ali ne znam kakav je OxygenOS i da li će me razočarati ili 'pak oduševiti još više u odnosu na Hyper sa svojim opcijama, itd...

Da ne dužim dalje - koji od ova dva telefona biste radije kupili?
Ni jedan, za ~1000e već s25 ultra na KP se navata.

Ne vidim razlog za toliku famu oko OnePlus 13 modela, telefon je u sustini Oppo Find X8(bez pro) samo sa Snapdragon procesorom i gorim ekranom. Sa druge strane Xiaomi 15 je realno malo precenjen. Svakako ti je Xiaomi osetno manji telefon, ali ako ti velicina nije faktor, sto kazu ljudi porazmisli o S25 Ultra ili mozda X200 Pro modelima.

Ne vidim razlog za toliku famu oko OnePlus 13 modela
Znaš kako, imaš brojne ljude koji su sledbenici Samsunga i ostalih brendova, nije fama rezervisana za OnePlus telefone ili konkretno OnePlus13.
@ukLz kaže da je duže istraživao i sveo svoj izbor na dva modela, i naspram toga sam odgovarao.
A što se mene lično tiče ni jedan telefon ne vredi 1000 evra, bez obzira na brend.

Poslednja izmena:
Znaš kako, imaš brojne ljude koji su sledbenici Samsunga i ostalih brendova, nije fama rezervisana za OnePlus telefone ili konkretno OnePlus13.
@ukLz kaže da je duže istraživao i sveo svoj izbor na dva modela, i naspram toga sam odgovarao.
A što se mene lično tiče ni jedan telefon ne vredi 1000 evra, bez obzira na brend.
Da li je moguce da ljudi budu toliko zaslepljeni da ne vide da je prosto uredjaj za klasu nizi od ostalih kineskih flagship-ova?

Ne vidim razlog za toliku famu oko OnePlus 13 modela, telefon je u sustini Oppo Find X8(bez pro) samo sa Snapdragon procesorom i gorim ekranom. Sa druge strane Xiaomi 15 je realno malo precenjen. Svakako ti je Xiaomi osetno manji telefon, ali ako ti velicina nije faktor, sto kazu ljudi porazmisli o S25 Ultra ili mozda X200 Pro modelima.
O čemu pričaš ti? OnePlus 13 ima 2K ekran za razliku od X8 Pro i to vrhunski panel sa DisplayMate A++ rejtingom.

Samsung me ne zanima uopšte, zato ga uopšte nisam ni spomenuo.. Samo kinezi, može Oppo, Xiaomi, OnePlus, Honor i tome slično.
Razumem ali ja ne bi bio načisto sa sobom da znam da sam dao 1000e za tel a isti nije flagship. Vidim da su ljudi ovde proučivali vivo x200 pro za manje para pa ako ti je kamera i autonomija prioritet, razmisli i o njemu...ili x100 ultra od prošle god. Verujem da kupuješ telefon na duži period pa ti nije bitno koliko će izgubiti na vrednosti za godinu-dve.

@ukLz

OnePlus 12 se najviše isplati. Ako ćeš noviji telefon, onda OP 13.

Ne isplati se global 13 nikako.

O čemu pričaš ti? OnePlus 13 ima 2K ekran za razliku od X8 Pro i to vrhunski panel sa DisplayMate A++ rejtingom.
Bas je vrhunski, skinut sa OnePlus 12 i svi znamo da ekran vise rezolucije uvek mora da bude bolji, kao na prvom Pocophone F1-u zar ne. Kamera sistem osakacena varijanta onog sa X8 Pro. OnePlus 12 je za to vreme i tu cenu bio neverovatan. OnePlus 13 je realno razocarenje, a OnePlus 13R pored OnePlus 12 nema smisla gledati. I da se razumemo, daleko od toga da je telefon uzasno los, samo kazem da realno nije vrhunski/konkurentan sa ostalim flagshipovima i ne vredi tu cenu.

Globalna je skuplja dosta. Imalo je smisla ako si negde u EU pa narucis u preorderu, dobiješ sat, punjač...

Ако си баш запео за Кинезе, узми Онор Меџик 6 про, док је на акцији за 90К.Ако је уопште остало, бар је телефон максимално намењен за наше тежиште(Европу), него да се патиш са интернационалним верзијама.

Upravo mi to treba, tuđa iskustva i mišljenja o oba Android skina... pogotovo me interesuju iskustva o Oxygen-u jer njega nikada koristio nisam.

Znam, naravno. Ali kao što rekoh u poslednjoj liniji posta - koji biste telefon radije kupili.
Nisam koristio hyperOS, ali sam imao OnePlus sa oxygenOS , nisam ga koristio 2 nedelje, presao sam na Mi10. Pre toga sam imao brdo xiaomi telefona uglavnom Mi, iPhone, huawei, pa i oneplus. Uvek se vracam xiaomiu. Ne znam mozda je to ljubav od prvih modela .

Nisam koristio hyperOS, ali sam imao OnePlus sa oxygenOS , nisam ga koristio 2 nedelje, presao sam na Mi10. Pre toga sam imao brdo xiaomi telefona uglavnom Mi, iPhone, huawei, pa i oneplus. Uvek se vracam xiaomiu. Ne znam mozda je to ljubav od prvih modela .

Da, jasno. Ali ipak to je stari MIUI koji je bio dobar ali koji je ujedno meni dosta išao na živce zbog milion sitnica. HyperOS mi se za nijansu više sviđa i svi ga hvale i ne smeta mi taj bloatware sa kojim Xiaomi telefoni dolaze, nije mi problem da iscimam nekoliko koraka više da bih manuelno pobrisao sve te gluposti i uskladio ga kako meni odgovara...

Kako god bilo, ono što me ipak najviše me nervira u celoj priči jeste što OnePlus kao brend ne postoji u zvaničnoj prodaji kod nas. Da postoji, otišao bih do ekspoziture bilo kojeg operatera sa izloženim modelom telefona i "pročačkao" malo taj OP13 telefon, upoznao bih se sa interfejsom i vrlo brzo bih doneo odluku da li bih ga kupovao ili ne.

Nije li OP kao brend ranije bio prisutan kod nas u zvaničnoj prodaji? I zašto ga više nema? Ispravite me ako grešim, možda ja nisam dovoljno dobro istražio tržište i sve dostupne ponude kod nas, ali mi se tako čini. Nigde nisam uspeo da ga nađem osim na KP i na par maloprodajnih online prodavnica za koje prvi put čujem.

Poslednja izmena:

Nije li OP kao brend ranije bio prisutan kod nas u zvaničnoj prodaji? I zašto ga više nema? Ispravite me ako grešim, možda ja nisam dovoljno dobro istražio tržište i sve dostupne ponude kod nas, ali mi se tako čini. Nigde nisam uspeo da ga nađem osim na KP i na par maloprodajnih online prodavnica za koje prvi put čujem.
Zato sam napisao da nisam koristio xiaomi sa HyperOS, ali meni ni MIUI nije bio loš, a hyper je verovatno bolji. Samsung isto ima bloatware, morao sam da uradim debloat . Tako da svi oni imaju neki bloatware. OP ima skin vise kao Pixel, barem je takav bio onda kad sam ja koristio. Mislim da OP nije nikad bio u zvanicnoj ponudi kod nas, mozda ovi oneplus nord, ne znam , nisam siguran. Ustvari upitanju su nijanse kod svih tih telefona. Svi oni imaju prednosti i mane. U zvanicnoj prodaji sam jedino kupio Huawei Mate 9, ostalo sve KP, ili narucio direkt iz Kine. Ako ti je dosadio xiaomi, uzmi OP. :) dok ne probas neces znati :)

Vrh Dno